L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.797
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:52.006

divendres, 7 de juny del 2024

Es licita el contracte per a les obres de reurbanització del Carrer Nou i Cristobal Almel·la

 

 

L'Ajuntament ha iniciat el procés de licitació del contracte de les obres per a la reurbanització dels carrers Nou i Cristóbal Almel·la, per a les quals les empreses interessades podran presentar ofertes fins al llarg del pròxim dia 26. L'import de la licitació s'efectua per un total de 640.542,61 euros, IVA inclós, amb un termini d'execució de 6 mesos a comptar des de l'endemà de la formalització de l'acta de replanteig i inici de les obres.

L'objectiu d'aquestes obres és millorar les infraestructures municipals amb l'adequació de les instal·lacions dels dos carrers corresponen a proveïment, sanejament i accessibilitat de les voreres, les quals es considera és necessari reformar.

Mitjançant aquesta  actuació es pretén executar els treballs necessaris per a dur a  terme la reurbanització del carrer Nou i Cristóbal Almel·la, on es tindrà en compte, entre altres, la substitució de les canonades existents amb l'objectiu de reduir pèrdues d'aigua i millorar la evacuació de residuals a la xarxa, eliminar materials obsolets o corregir deficiències de pressió en la xarxa, la modificació o adaptació de voreres o altres elements urbans amb l’objectiu de millorar les condicions d'accessibilitat al medi o la millora o implantació de nova senyalització horitzontal i vertical en vies públiques.

 

Un projecte de la passada legislatura que en l'actual es va paralitzar i ara es reprén


El projecte de millora dels dos carrers es va iniciar en la passada legislatura. El novembre del 2021 el govern de Compromís  aprova redactar el projecte que es va debatre i aprovar en el ple d'abril del 2023, tot i que als pocs mesos va ser paralitzat per decisió de l'actual alcaldessa Lara Romero en el ple d'agost del 2023.

El projecte va ser novament aprovat en el ple del passat mes d'abril, del 2024: Les intervencions que s'escoltaren foren que el projecte a executar pel nou govern era bàsicament el redactat pel govern de Compromís, amb algunes millores referents a la séquia que travessa enterrada el carrer Nou i amb l'actuació corresponent de preus.

El regidor d'Obres, Josep Llàcer, de Compromís, confirmava en el ple la col·laboració amb Hidraqua - empresa concessionària de l'aigua potable - per millorar la séquia que actualment es troba en molt mal estat, que causa molèsties en baixos i cotxeres del veïnat. També s'evitaran les possibles inundacions en cas de fortes pluges, indicava Llàcer sobre les obres.