L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 3.318
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:7.346

diumenge, 30 de juny del 2024

El deute de les poblacions de la Valldigna fins el 31 de desembre 2023, amb els pressupostos de les anteriors corporacions


El Ministeri d'Hisenda, a partir de les dades proporcionades pel Banc d'Espanya, ha donat a conéixer l'informe sobre el deute dels  ajuntaments a la fi del 2023, corresponents als pressupostos de les corporacions d'abans del resultat de les eleccions del 2023.

En el cas de les poblacions de la Valldigna, Tavernes té un deute de  2'5 milions, per càpita de 146 euros. Una xifra que ha abaixat molt respecte al deute de l'Ajuntament en el 2012, primer pressupost del govern de Compromís on es va regular tot el deute municipal pendent. Des d'aleshores ençà, i com es pot vore en l'evolució del deute des del 2008, el deute de l'Ajuntament amb alcaldia de Compromís, primer Jordi Joan i després Sergi Gonzàlez,  ha seguit una línia descendent, fins a aconseguir un Ajuntament bastant sanejat del qual gaudeix la corporació actual i les futures. 

 

Evolució del deute amb detall (per capita i total) entre 2008 i 2022

 

Benifairó presenta un deute de 117.000 euros amb 75 euros per càpita, i també es pot vore com les últimes legislatures, amb alcaldies de Compromís, el deute ha seguit un camí descendent.

A destacar els casos de Barx i Simat, sense cap deute el primer des del 2018 i el segon des del 2014, essent dels pocs municipis valencians amb uns comptes completament sanejats.

Cal dir que en general les xifres de les localitats valencianes,  s'allunyen cada any més del record negatiu de 3.671 milions de deute tenien el 2012, però així i tot trobem sis poblacions, com Vallada, Navaixes, Daia Vella i Gandia, que estan entre les cinquanta d'Espanya amb major nivell d'endeutament. En el cas de Gandia, el deute és de 260 milions total i per habitant 3.333 euros.