L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.453
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.892

diumenge, 9 de juny del 2024

Tavernes va acollir ahir la Copa Autonòmica de Boccia. Què és la boccia? Qui la practica?

 

Ahir va tindre lloc al pavelló Carlos Pellicer la celebració de la Copa Autonòmica de Boccia dins dels actes i competicions programats en la "I Setmana d'Esport Adaptat" que se celebra a la nostra ciutat amb la col·laboració de la Federació d'Esports Adaptats (FESA) valenciana Valldef i l'Ajuntament.
 
 
 
 
Un esport molt desconegut i del qual cal saber que com a elements físics té sis boles roges i sis blaves (un color per competidor) i una altra blanca i es practicat per persones en cadira de rodes amb paràlisi cerebral o discapacitat física severa. És semblant a la petanca, l’objectiu és acostar les boles a la bola blanca i per aconseguir-ho s'usen les mans, però els esportistes de classe severa, que utilitzen una canaleta. Ahir es van poder els millors esportistes valencians de boccia, alguns dels quals han estat a Tavernes després de participar en el Campionat Nacional.
 
 

 
 
 
El regidor d'Esport, Josep Llàcer, de Compromís va ser l'encarregat de lliurar els premis, acompanyat de José Enrique Cuñat i Emilio Fonseca. Llàcer va felicitar els participants, monitors i organització, va lloar la dedicació que presten a les persones amb problemes de mobilitat i els va convidar-los a vindre a Tavernes sempre que ho desitgen, al temps que es va confirmar que les instal·lacions i el pavelló valler el tindran sempre a la seua disposició.
 
 
 
 
 
 
 
I que és la boccia?

La boccia, com hem dit, és un esport similar a la petanca. És un joc de precisió i estratègia, en el que només participen persones en cadira de rodes i les competicions es poden celebrar de forma individual, per parelles o per equips en una pista rectangular on els jugadors intenten llançar les seues boles el més prop de la bola blanca, i al mateix temps apartar les boles del rival. 
 
Les competicions individuals i per parelles consten de quatre mànigues, mentre que les d’equips es componen de sis. Es disposa de sis boles en cada màniga i guanya qui acosta més la seua bola a la blanca.
 
 
 
 
 
La competició s’estructura per classes: BC1 esportistes que llancen amb mans o peus i necessiten ajuda d’un assistent; BC2 els que poden llançar sense ajuda; BC3 precisa assistència i el llançaments es fa a través d’una canalet; BC4 esportistes amb discapacitat física greu.

L'esport estàs inclós dins del programa paralímpic des dels Jocs de Nova York 1984. En l’actualitat, es practica en més de 50 països de tot el món.