L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.453
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.892

dilluns, 3 de juny del 2024

"Qui avui diu que no, demà diu que sí" o com les protestes i crítiques a Costes han fet canviar opinions

 

Demarcació de Costes ha canviat d'opinió i "on va dir que no, ara diu que sí" o si preferiu "on vaig dir blanc, ara dic negre", frases que equivalen al "donde dije digo, digo Diego" castellà. Costes ara està a favor - segons ha informat Levante-EMV-  d'executar un abocament d'arena amb caràcter d'urgència en la platja de la Goleta abans de juliol, després d'anunciar la setmana passada que no en faria cap amb seguretat fins després de l'estiu.

Per al canvi d'opinió ha calgut que el diari Levante-EMV denunciara en diversos articles  la situació de la platja i de l'arena amuntegada prop de la capella de la platja. Situació de la qual nosaltres també ens hem fet ressò, i en sengles articles de fa uns dies hem il·lustrat amb fotografies la realitat d'una platja sense arena. Tot els articles han estat molt seguits en les xarxes, amb tot un seguit de comentaris i queixes  que, pel que es veu, han donat el seu fruit i han propiciat el canvi de postures.

 

Tot es pot llegir en els enllaços següents:

https://www.levante-emv.com/safor/2024/05/28/costas-ve-previsible-arena-acumulada-103018092.html

httpshttps://www.levante-emv.com/videos/la-safor/2024/05/28/arena-acumulada-solar-playa-tavernes-103014266.html

https://lacotorradelavall.blogspot.com/2024/05/sembla-ser-que-no-tindrem-reposicio.html

https://lacotorradelavall.blogspot.com/2024/06/dia-1-comencem-el-mes-i-temporada.html

El diari informa que Costes farà amb caràcter d'urgència una aportació de 9.000 metres cúbics en la zona nord de la Goleta en les pròximes setmanes. La Goleta, com es pot vore en les fotografies, no té pràcticament arena, no reuneix condicions.

 

 

 

També el diari confirma que ¿l'arena o mundícia? dipositada en un aparcament, sobre els 20.000 metres cúbics procedent de les obres en el tanc de tempesta de Gandia, es traslladara en acabar l'estiu. Ara la reposició d'eixos 9.000 metres es diu que serà amb arena procedent de Xeraco i Cullera. 

 


 Fer i desfer, faena de matalafer

En resum tornem al "fer i desfer" perquè els governs de Madrid, des de l'any 2000, any en que la mar va envair la Goleta, fins al 2024 actual no han tingut prou temps per haver engegat i haver acabat un projecte de defensa de la Goleta i la Platja de Tavernes, actuacions que si han dut a cap en molts punts del litoral, últimament a Dénia i al sud del port de València. 

I quan diguem "fer i desfer, faena de matalafer" no volem dir que estem en contra de les aportacions d'arena, sinó que estem en contra de que després de 24 anys siga l'única solució per a Tavernes que han donat els successius governs del PP (Aznar i Rajoy) o del PSOE (Zapatero i Sánchez).

 




Novembre 2000. Primera entrada de la mar a la urbanització de la Goleta. Són vora 24 anys sense que Costes ni el Ministeri hagen preparat una solució com cal.
 

Entenem, i així ho hem dit desenes de vegades als nostres articles, que dipositar arena per crear una franja de platja de 6/7 metres, és necessari ara, és l'única manera de crear una barrera contra les fortes onades dels temporals. Hem dit, també desenes de vegades, que si no s'haguessen abocat eixes tones d'arena,  la primera línia de la Goleta i el seu passeig hauria estat molt afectada pels temporals.

Però considerem que eixa no és la solució, que és un "fer i desfer" o si voleu la versió vallera del Sísif de la mitologia grega: per protegir la platja cal un projecte com els que s'han fet en molts llocs del litoral valencià i a Espanya. I que ací no ha arribat mai.

Qualsevol altra interpretació és una simple manipulació dels fons i de l'esperit en que hem usat sempre eixa expressió i voler amagar la falta d'actuació definitiva, la que realment cal del govern de Madrid.