L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.448
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.654

dimarts, 25 de juny del 2024

L'Ajuntament vol reprendre el projecte d'instalar un centre de dades en el Polígon del Golfo

 

L'Ajuntament de Tavernes vol reprendre la idea de Compromís de la passada legislatura i instal·lar un centre de dades en els terrenys municipals del Polígon el Golfo. Per això, cal redactar un projecte per un centre de dades que, com el nom deixa entrevore, és un edifici que allotja servidors informàtics perquè les empreses puguen emmagatzemar-hi informacions i gestionar dades, aplicacions i serveis informàtics.

 

 

 

La idea de creació d'un centre de dades va nàixer en la passada legislatura, a iniciativa del govern de Compromís per aprofitar les subvencions del fons "Next Generation de la Unió Europea" aprovat pel Consell Europeu com ajuda a la recuperació econòmica després de la pandèmia del Covid,

El govern de Compromís va presentar la idea  amb l'aval dels informes i documentació de la Secretaria General de l'Ajuntament i amb la confiança de l'acabament de la que ja era la imminent electrificació del Golfo, cosa que ocorria poc abans de les eleccions municipals i del canvi de govern municipal.

 

L'alcalde, Jordi Joan, i el regidor d'Urbanisme, Josep Llàcer, reunits amb el director general d'Indústria i Energia, Diego Maciá, per impulsar l'electrificació del Polígon del Golfo.
 

Josep Llácer i propietaris del polígon reunits amb Antoni Marzo, director general de Medi Ambient i Avaluació del Paisatge
 

El nou govern té la voluntat de recuperar la idea inicial perquè el Polígon del Golfo ja pot acollir instal·lacions que, com aquesta, necessiten de subministrament elèctric fix i adequat després d'haver-se solucionat  el problema del subministrament elèctric.

Com és sabut, el treball i les gestions de Compromís en les anteriors legislatures davant la Generalitat i Iberdrola, amb la total col·laboració dels propietaris de parcel·les, aconseguia  després de 20 anys, a principi del 2023, finalitzar l'esperada electrificació, una condició "sine quan non" per a la instal·lació de noves empreses, o poder ampliar les existents que, en el proveïment elèctric estaven a precari. 


Febrer 2023. El conseller visita el polígon amb motiu de les obres d'electrificació
 

L'Ajuntament confia en poder finançar el projecte amb fons Next Generation, tal com es va previndre inicialment, i ha habilitat una partida per redactar el projecte i presentar-lo als organismes europeus que són qui finalment l'han d'aprovar i atorgar els fons necessaris. Si tenim en compte el cost d'altres instal·lacions semblants, les inversions són milionàries, lluny de les possibilitats d'executar-les amb fons propis de l'Ajuntament.