L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.453
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.892

divendres, 14 de juny del 2024

Una pluja ben caiguda que ha beneficiat els camps de la Valldigna: totes les dades sobre las pluja dels darrers dies


Comencem amb el resum de pluja dels primers mesos a Tavernes. Com podeu comprovar, quantitats que queden lluny dels registres habituals en eixos mesos altres anys.

En aquest juny, hem gaudit d'uns quants dies amb pluja que, afortunadament, han estat només de pluja, tot i que hem patit amb algun moment d'espant per llamps i trons, però sense pedra al qual se sumava fortes  ventades els primers dies del pas de la DANA. En conjunt ha estat una pluja ben rebuda que ha fet, com sol dir-se, una saó a més de netejar arbres i fer córrer el Vaca.

No ha plogut tant com volíem, però ha estat una pluja per agrair si ho comparem amb les xifres que tenim els primers mesos de l'any. Us informem de les quantitats arreplegades pels pluviòmetres de les distintes localitats de la Valldigna entre el dia 8 i el dia 12 inclusius, sempre segons AVAMET. 

Com podeu observar les xifres són canviants segons el punt del terme municipal on s'ubiquen les estacions meteorològiques en els casos de Barx i Tavernes, que en disposen de mes d'una.

BARX
La Drova ..... 32'3 l.
Poble.....  41 l.
La Visteta....   48'4 l.
Falaguera....    40'3 l.
Depuradora....    47'2 l.

BENIFAIRÓ
Cambro-Pator....    39'7 l.

SIMAT
Poble....    49'2 l.

TAVERNES
Partida Nova....  7'8 l.  (*)
Sequers...    40'8 l.
Ull de Bou-Cambro....    41'4 l.    

(*) A Partida Nova AVAMET dóna un registre de 0'2 l el dia 12, quan a Sequers i Ull de Bou es mesuraren 32'2 l. i 25'8 l.

Paral·lelament el pas de la DANA ens ha dut també una abaixada de temperatures. La xafogor que havia fet acte de presència els primers dies del mes, ha quedat substituïda per una bona temperatura en hores centrals del dia que canviava a una frescoreta a la vesprada-nit que ha obligat a traure alguna jaqueteta en algun moment.

I ara a esperar la pròxim setmana, que hi ha possibilitats que a partir de la meitat es despenge una massa d'aire fred i una nova DANA.