L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.797
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:52.006

dissabte, 1 de juny del 2024

Dia 1: comencem el mes i temporada estival amb una Goleta quasi sense arena


 

Avui 1 de juny. Encetem mes i centenars de famílies valleres enceten temporada estival  aprofitant l'avinentesa que els centres educatius acaben la jornada a la 1 de migdia.

Tavernes inicia el mes sense perspectiva d'una reposició d'arena a la Goleta que faça més agradable l'estada en eixa platja bandera blava aquest estiu, i així gaudir d'una zona d'arena per escampar la tovallola i prendre el bany. Ho hem parlat amb detall en altres articles: Costes no farà cap reposició d'arena, tot i que les imatges d'avui mateix, dia 1, són molt clares i expliquen ben bé la situació i la necessitat d'eixa reposició.

 

 

La zona de la Goleta que s'estén entre l'avió - el desaigüe del llac- i el canal que fa límit amb Cullera ha patit una minva d'arena important, ben visible, tan visible que ha deixat a l'aire pedres i pedres que mai no havíem vist en aquesta zona, la d'enfront dels campets (fotografia superior). Nomes el tram entre l'avió i el canal San Pablo presenta una situació acceptable (fotografia de davall).

 

 

L'Ajuntament haurà de muntar serveis i la platja accessible... sense que s'haja complert res del que s'havia anunciat: ni  la reposició anunciada en octubre per defensar la Goleta dels temporals de l'hivern, tampoc res del que es va anunciar  a febrer, que seria Tragsa qui actuaria abans de l'estiu amb milers i milers de metres cúbics... res de res. 

 

 

I per últim, l'anunci aquesta setmana mateix publicat al Levante-EMV: Costes donava com a probable l'actuació  per a després de l'estiu. Davant la nova situació del tram nord de la Goleta, confiem en un canvi d'idea i es puga dur una actuació d'urgència. Just ben just, però temps hi ha abans de juliol, quan ja serem ja en completa i plena temporada turística.  Faena té l'Ajuntament per convèncer Costes i el Ministeri de Madrid.