L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.448
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.654

dimecres, 19 de juny del 2024

Compromís reclama més trens entre Gandia i Valencia davant la nova connexió Gandia-Madrid

 

Compromís,  davant l’anunci que Gandia tindrà una línia diària d’Intercity per connectar amb Madrid, denuncia la situació del servei de rodalies i afirma que la línia Gandia-València "està oblidat" pel Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible.

Compromís denuncia la saturació de passatgers en la línia Gandia-València - la que usem els ciutadans de la Valldigna- així com la manca de serveis i els habituals retards en els trens que, en molts casos es superior als 20 i 30 minuts, i a més a més l'augment en temps del trajecte que ha passat a ser de 55 minuts habituals als 75 minuts a hores d'ara.

Compromís afirma que "donar facilitats a l'arribada de visitants del centre de l’estat serà bo per al turisme d’estiu, però no es bo ni potser que els valencians i valencianes no tinguem trens de Rodalia suficients i en condicions per a anar a la universitat o a treballar la resta de dies de l’any perquè no hi ha inversions de l'Estat en manteniment, personal o la duplicació de la via entre Cullera i Gandia.  No és gens bo, és indignant i un menyspreu per a la ciutadania".

 

El posicionament de Compromís i les denuncies sobre el servei - que s'uneixen a tantes altres els darrers anys sense que Renfe haja donat mai una solució als problemes- es degut a l'anunci d’oferta de serveis Intercity entre Gandia i Madrid a partir del 22 de juny i fins al primer de setembre. Segons ha confirmat Renfe cada dia hi haurà un servei Madrid-Gandia i a l'inrevés, amb la qual cosa seran 14 trens setmanals en compte dels dos actuals, amb un increment de 3.900 places setmanals.

El diputat en el Congrés de Diputats, Albert Ibàñez, ha preguntat al ministre Óscar Puente (PSOE) sobre aquest assumpte i sobre la situació general de les rodalies valencianes i li ha retret al ministre que "prioritze l'arribada de turistes quan els valencians i valencianes tenim greus problemes diaris en el transport". Això, ha dit Ibàñez "és un insult, un tracte discriminatori quan es cancel·len i es retarden els trens constantment".