L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.453
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.892

dimecres, 12 de juny del 2024

Lluita contra la plaga del morrut roig



 L'empresa concessionària de l'arranjament i manteniment de la jardineria de Tavernes i platja, Agricultores de la Vega SA  continua amb els treballs per erradicar la plaga del morrut roig (Rhynchophorus ferrugineus) en les palmeres del terme municipal, mitjançant la fumigació amb material específic de lluita contra aquest insecte. El treball es du preferentment de nit a fi de no causar molèsties al veïnat. Les fotografies que publiquem són del tractament a l'Avinguda de la Marina en la platja.


El morrut roig és un insecte que viu a les palmeres i que afecta a espècies com la palmera canària, la datilera i també se n'ha vist en les washingtònies. L'insecte viu i s'alimenta tant a les bases de les fulles com dins del tronc, per tant és difícil de vore, tot i que el podem trobar en les formes d'ou, larva, capoll i adult. 

 

El morrut roig completa un cicle entre tres i quatre mesos i per tant en un any pot haver-hi tres generacions. La femella pon de 300 a 400 ous, cosa que ens parla de la capacitat reproductiva i de la colonització que pot portar d'unes palmeres a altres en ser els insectes capaços de volar de 4 a 5 kms. Com és conegut, aquesta plaga ha afectat moltes palmeres de Tavernes però també de tots els pobles valencians, moltes de les quals moren si no se les tracta amb fumigació i treballs continuats.