L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.967
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:54.653

divendres, 28 de juny del 2024

Costes comença a "reconstruir" un tram de la platja de la Goleta. Els treballs duraran fins al 12 de juliol

La mar s'ha menjat la platja entre la plaça de Formentera i el terme de Cullera, tram de la reposició
 

Demarcació de Costes finalment ha iniciat avui els treballs de reposició d'arena en la platja de la Goleta. Els treballs continuaran fins el 12 de juliol, dues setmanes durant les quals els banyistes i usuaris de l'últim tram de la platja no podran fer-ne ús. No s'ha complit la previsió inicial, tal com va indicar l'alcaldessa el dia 3 de juny, que s'iniciaria i acabarien  els treball en unes setmanes per tal que l'1 de juliol, inici de la temporada alta, estigués tot acabat, tal com recorda i remarca el diari Levante-EMV en anunciar també l'inici dels treballs. 


Principi de juny (dalt) i dimarts dia 26: s'observa el treball de la mar en un mes
 

 Són uns 200 metres de platja els que ara hi ha tancats als usuaris (fotografia superior) per a reposar els 9.000 metres cúbics d'arena anunciats. Una actuació que no té res a vore amb les anunciades al llarg de l'any (octubre i febrer l'ultima) que no s'han executat, tot i que hi ha ¿arena? dipositada en una zona d'aparcament darrere de la capella de la platja. 

 

 

Principi de juny (dalt)  i dimarts dia 26: s'observa el treball de la mar en un mes
 

Aquest treball de reposició s'hauria pogut executar abans i no el darrer dia hàbil de juny (sí ja ho sabem les gestions, la burocràcia, etc) però és que "la falta d'arena ha sido evidente des del verano anterior" com recorda el diari. Al final de l'estiu passat els temporals ja s'havien endut la reposició executada mesos abans i era evident que calia reposar-ne. D'ací els anuncis primer en octubre i després en febrer no executats.

Tornem per tant a fer i desfer, a un parxe, que no neguem que cal, però amb bastant seguretat si patim un temporal, s'engolirà novament tota l'arena. Mentre, esperem i esperem el projecte definitiu que cal realment per ampliar 50 metres la franja d'arena i tornar-la a la situació dels anys 1960. Això diu el projecte del qual fa un any no en sabem res.

 

 

Principi de juny (dalt) i dimarts dia 26: s'observa el treball de la mar en un mes
 

La reposició arriba en un moment que ja era crític per als últims trams de la Goleta, el situat immediatament al sud del canal de desaigüe que ens separa de Cullera i on el menut espigó existent evita que l'arena s'acumule i es quede al sud, i que és on fins ara menys arena hi havia,  la platja havia desaparegut. 

Així  aquests dies es podien observar en la zona unes grans restes d'edificacions que romanien enterrades però que l'avanç de la mar havia deixat visibles a ulls dels usuaris, i amb evident perill per als peus i cames dels banyistes que s'hi atreviren a entrar a la mar. Restes del camping La Paz dels anys 1970, quan hi havia 50 metres d'arena en la platja? 

 

Pedres, material de demolició d'obra... en l'últim tram de la Goleta

Quan hi havia arena... Camping La Paz

 

A les fotografies que publiquem es veu com la mar fa el seu treball.  Nomes cal observar les fotografies dalt dels primers dies d'aquest mes de juny i comparar-les amb les corresponents de davall, de fa dos dies, del dia 26: es nota com la mar es menja sense parar la platja.