L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 2 de març del 2021

Només va ser adjudicar la piscina a una empresa insolvent: res de crisi, ni falta de decisions, ni de subvencions...



Si no en teníem prou amb les manifestacions del Levante-EMV de diumenge sobre la piscina, la portaveu del PP en publica més en el seu perfil de facebook que...  Anem a analitzar, fil per randa què ens diu de nou, però al contrari d'ella, aportarem dades, xifres i arguments.

Punt 1: Publica que “si algú sap el què va passar en la crisi i el que van patir les empreses que entraren en concurs de creditors, saben que ja fa  anys que deurien haver pres decisions, i que, com govern no van fer més que deixar que morira...”

En abril del 2008 es va adjudicar la piscina, amb 14 mesos per a l'acabament, havia d'estar finalitzada en novembre del 2009 i no hi havia cap crisi. No diu, ho amaga, que el concurs de creditors el va presentar l'empresa en novembre del 2011 i NO va ser per la crisi econòmica: havia obtingut un 0 (zero) en l'informe econòmic de la Intervenció municipal... ¿No seria que va executar l'obra mentre tenia 1.184.662’64 euros de l’Ajuntament, i 100.168 euros de la Generalitat i de Diputació? No serà que a l’hora de posar els seus diners, els seus 1.265.368 euros per a continuar-la, no en tenia, no en va poder aconseguir dels bancs? El PP no ho ha explicat mai.

Punt 2: Afirma que l’Ajuntament no  va prendre decisions i  va deixar morir a l’empresa.

¿Com diu això quan van ser 5 anys de recolzament de l’Ajuntament a l’empresa? Recordem:

1-es va acollir al concurs de creditors, 2- es va aprovar la quitança del 50% del deute de l’empresa, 3- se li van anul·lar les sancions per no complir els terminis i per evitar-li més deute, 4- se li va autoritzar a hipotecar la concessió per capitalitzar-se, -5 se li va legalitzar l’obra feta de més no inclosa en el projecte. 

¿Es creu que els demés estem babaus perquè ens vinga en ximpleries de que van deixar morir l'empresa, quan va ser l’empresa qui no va complir mai? 

Les decisions del PP: votar en contra del rescat de la piscina

I quan a presa de decisions... la millor decisió per a Tavernes va ser rescatar la piscina per via judicial, per cert amb el vot en contra del PP. I sort que es va fer així, perquè l'empresa s'indica en les xarxes que encara està en liquidació.

Punt 3: Afirma "... tindre instalacions (sic) que mai s’han gastat tancades durant 10 anys, per tot el que han trencat, per no posar a punt res, per no estar damunt d’estes instalacions (sic)... Això té nom : DEIXADESA I IRRESPONSABILITAT".

Lamentable que diga això quan sap - i si no ha sap, què fa en l'Ajuntament? - que la propietat no era de l'Ajuntament, que no tenia ni les claus, ni tampoc la responsabilitat de conservació o vigilància interna, no era l'amo. ¿Què hauria passat si l'Ajuntament entra a l'edifici? ¿S'hauria trobat amb una denuncia davant el jutjat per violació de propietat?.  

Després de la sentencia del 2018 que donava la propietat a l'Ajuntament, se li va informar a l'empresa el dia i hora d'entrada a l'edifici perquè obrira. L'empresa no es va presentar a l'acte i l'Ajuntament va procedir, davant de notari i amb acta pública dels fets, a trencar la cadena i entrar en la piscina. Si això no ha sap, malament. I si ho sap... per què eixes frases?

I assabente's: La liquidació de la piscina es fa sobre el que hi havia útil i en bon estat. Tot el trencat, tot el que s'havia de reposar, etc. per acabar-la - que sumava 613.686 euros- es va restar dels diners a abonar per l'Ajuntament en el rescat. Resultat: 36.781 euros a pagar, valor de liquidació del rescat aprovat pel plenari. Entesos? Mire les actes dels plenaris.

Punt 4: Afirma sobre Compromís  que “Ni han sigut capaços de posar esta despesa en les inversions de la Diputació, com vam proposar els populars en 2020!!! En 2017 Jordi Juan deia que en 2019 estaria acabada... sempre creant fum".

La piscina ja té subvencions, dos de 100.168 euros, de la Diputació i de la Generalitat. Una misèria per al valor total de l’obra, però si els polítics del govern del PP de Tavernes no aconseguiren més quan eren els millors anys del  PP també en el govern de la Diputació i la Generalitat... què li anem a fer!

Desembre 2018: S'aprova destinar 800.000 per a les futures obres de la piscina

No hem trobat cap manifestació del 2017 on l'alcalde Jordi Joan diga que la piscina s’acabaria en el 2019. Si hem vist la proposta de destinar 800.000 euros en el pressupost del 2019 per a les futures obres, diners que el PP va votar en contra. Però tindre consignats els diners per fer unes obres, no vol dir que eixe any s’acabava la piscina, i menys quan sempre afirmava que, una vegada liquidada, s’iniciava un llarg procés de redacció del nou projecte, aprovació, licitació, execució i determinar el model de gestió.

Què no se’n recorda? Faça memòria i escolte la resposta que l'alcalde va donar en el ple de gener del 2018 a la pregunta del seu partit. El vídeo deixa ben clar quina era la situació de la piscina en aquell moment.