L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 20 de juny del 2018

L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Té tota la raó, senyor Llácer


El titular, i els candidats a les alcaldies, ens deixen ben clar el perquè de moltes pràctiques periodístiques a Tavernes.

Llegim en facebook  la reflexió del regidor de Compromís, Josep Llácer, sobre l’ús que en fa en benefici propi el, fins ara, presumpte responsable de la redacció de Tavernes del periòdic Las Provincias. L’hem llegida amb atenció i, més que res, perquè com massa vegades hem dit ací, compartim moltes d’eixes reflexions.

El cas, que denuncia el regidor és clar, massa clar, massa exemples tenim en la quantitat de noticies produïdes a Tavernes, amb un protagonisme de veïns i veïnes, d’entitats, clubs i societats, del propi Ajuntament.... que des de “Redacción Tavernes” no han merescut ni un rengló al diari.

El regidor recorda les activitats multitudinaris dels darrers dies,   que parlen de la vitalitat de Tavernes i on han acudit centenars i centenars de veïns i veïnes, on han col·laborat centenars i centenars de veïns i veïnes perquè la satisfacció i l’èxit fora el major possible.


I esmenta el regidor la Festa de l'Esport, de la Setmana Cultural de la Gent Gran, de la RunCàncer, de la fi de curs de l’Escola d’Adults Bolomor, de la dansada i sarau dels Balls Populars, Torneig Cadet Mariano Carbo, actuació del taller de  teatre de la gent gran en "Santa Wifi", els tallers i visites a Bolomor, la visita del Congres Fault2008, el 10 aniversari de Aldigna Bellydance, la festivitat del Corpus Cristi...  D’eixes noticies i actes ni un rengló publicat.

També recorda el regidor bones noticies, com la subvenció de 57.000€ per reparar i fer millores en el trinquet i frontó municipal, les millores i l’obertura de la piscina d'estiu, la liquidació de la piscina coberta...  I tampoc se n’ha parlat.  El regidor Llácer denuncia que eixes activitats,  per a  "Redacción/Tavernes" de Las Provincias, no han existit, malgrat l’indubtable interès per a la ciutadania vallera.

I com a contrapunt d’allò que segons l’opinió de Redacción Tavernes si que interessa  és un contenidor que s’ha o l’han cremat, unes suposades queixes derivades del condicionament de 40.000 metres per aparcament i zona d'activitats a la platja i que més be semblen queixes inventades, i.... com no, la creació d'un nou partit a Tavernes, Ciudadanos, que si fem cas al mateix diari Las Provincias,  és promotor i serà el cap de llista la persona que, suposadament,  estaria darrere Redacció Tavernes.

Sí senyor Llácer. Nosaltres pensem que te raó quan es queixa i denúncia que des de fa molt de temps per a Redacción/Tavernes res del que passa a la nostra ciutat és positiu, i té també raó quan denuncia que els fets positius se’ls pega la volta i es converteixen en negatiu. Hi ha una pressumpta voluntat d’amagar i obviar tot allò que supose esforç, treball, bona gestió des del govern del municipi. I no ve d’ara, sinó d’anys.

Estem totalment d’acord amb vosté: Cal més ètica professional i més respecte al lector que paga perquè l’informen. El lector compra un diari o un altre pels motius que siguen,  però vol mitjans escrits amb professionalitat i amb objectivitat en les noticies, amb respecte a la realitat. Atenció:  amb això no prohibim a que cadascú escriga d’acord amb la seua ideologia, faltaria més, però una cosa és ideologia i altre professionalitat. I la ideologia no té perquè estar renyida amb la imparcialitat i objectivitat que, com a professional, se li suposa ha de practicar.   

Ho diu el regidor i n’estem d’acord:  hi ha l’ètica professional, i una de les coses que cal evitar és precisament actuacions ser jutge i part, i més quan s’actua presumptament pels propis interessos particulars.  


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Mireu quines cares de pena.

Anònim ha dit...

CG se lo guisa, CG se lo come. Lo pitjor es voler aparentar que entre els gosets del IBEX i els narco-corruptes del PP no hi ha res que vore... La corrupció, el fascisme, les mentides i manipulacions, la delinqüencia, les putes i la farla son pura coincidència.