L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 24 de juny del 2018

Tavernes celebra la Nit de Sant Joan - Videos i reportatge fotogràfic


 
Tavernes va celebrar ahir la Nit de Sant Joan amb la presència de milers i milers de vallers i veïns de les comarques veïnes arribats per passar el cap de setmana com a preludi del que serà el pròxim inici de la temporada estival. Tot afavorit per la circumstància que la celebració de la Nit de Sant Joan enguany ha estat en dissabte, cosa que ha permés una major presència als actes organitzats des del govern municipal de Compromís.

L’animació es va viure, tant en el carrer a l’hora del correfoc presenciat i seguit per centenars de persones, com l’afluència de gent en la platja, per sopar i mullar-se els peus a partir de la mitjanit.


Les fogueres a la platja foren per a molts un simbolisme de com cremar tot el negatiu de l’any, com a pas previ al ritus de mullar-se els peus a voramar,  de dir un desig amb cadascuna de les ones que s’hi apropen cosa que, suposadament, també suposa una renovació vital.

És una nit màgica. I el nostre desig per a tots i totes va ser, a més de què us atorguen tot allò que vau demanar, les ones del Mediterrani siguen un element d’unió dels pobles que banyen, que siguen un veritable “pont de mar blava”, com encertadament canta Llach.



Vam tindre un record especial envers les persones que, en eixe moment, estarien travessant la mar dins de pasteres, en condicions infrahumanes, obligats a anar a la recerca de nous horitzons de vida digna per la situació de guerra, persecucions, fem i desesperança en els propis països. I vam demanar per la comprensió i l’agermanament dels pobles rics de l’Europa.

Els espanyols de fugir, d’exiliar-nos, de ser migrants,  bé perquè ens allunyàvem en uns casos de la guerra i en altres de la fam posterior, en sabem molt: molts feren els camins de França, Alemanya o Suïssa entre els anys 1936 fins ben passada la dècada dels 1970. Encara que ara la memòria d'alguns espanyols siga curta i molts s’entesten a no recordar-ho, fins i tot alguns d'aquells que en patiren la situació.



Molts vallers i valleres van complir la tradició i des de mitjan vesprada feien els preparatius de les fogueres i preparaven el sopar a vora mar, esperant la mitjanit mentre els més joves aprofitaven l’espera per saltar la foguera. Tradició.

I una platja molt animada, amb gent, molta gent al llarg i ample de l'arena gaudint, xerrant, compartint el sopar amb els amics i familiars amb gran companyonia. Era la nit màgica de Sant Joan i tots en volien gaudir.



Els actes 


A les 7 de la vesprada, i a l’avinguda de la Marina, davant la Tourist Info, com ve essent habitual totes la Nit de Sant Joan l’ajuntament havia preparat un espectacle, enguany de màgia, per als més menuts.


 Més tard, sobre les 23 hores els Dimonis de Mislata i Vall tu-kà animaven la gent amb un correfoc per l’Avinguda de la Marina.

Com que una imatge val més que mil paraules, a més de les fotografies que hem publicat dalt, us oferim una selecció dels millors moments i més impactants del correfoc al llarg de l’Avinguda, també de la festa de les fogueres a la platja, al llarg de la nit. 

Correfoc



                                      La festa en els diferents punts de la platja