L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 1 de juny del 2018

La Diputació ha elegit Tavernes per a presentar la campanya 2018 de neteja de platges




La Diputació inverteix 1'2 milions en la neteja de 15 platges valencianes, entre les quals hi ha Tavernes, entre l'1 de juny i el 30 de setembre. 

La platja de Tavernes ha estat el lloc que enguany ha elegit la Diputació per a presentar la nova nova campanya de neteja de platges que desenvoluparà el Servei de Medi Ambient Diputació durant tot l’estiu. La Diputació ha incrementat en quatre persones més, amb contracte fixe la dotació de personal,  i amb dos tractors nous que se sumen a la flota per tal de mantenir en bones condicions els arenals de 15 municipis valencians on es presta el servei.

Diputats, alcalde i regidors de Tavernes

La vicepresidenta de la Diputació, Mara Josep Amigo i el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, han estat acompanyats en aquesta presentació per l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, per la regidora de Turisme Pilar Ausina i pels regidors de Compromís Quique Chofre, Josep LLácer i Noelia Alberola.

Part de la flota de maquinària de la neteja 

Jordi Joan, com alcalde amfitrió de l’acte, manifestava que “la campanya és molt important des del moment que posa en valor un dels principals recursos que tenim a la nostra terra com són les nostres platges”. L’alcalde ha insistit en la importància de no embrutar les platges i considerava com a molt important que “des de totes les administracions conscienciem els usuaris que la platja no s’ha d’embrutar i que s’ha de cuidar”.

L’acte ha servit per a explicar els detall de la nova campanya i s’ha presentat tant l’equip humà d’operaris com els vehicles i la maquinària que es compta per realitzar les tasques de neteja.


 El diputat Josep Bort ha explicat alguns detalls del funcionament de la maquinària i ha posat l’èmfasi en la dificultat de poder arreplegar els elements de plàstics més petits, entre els quals citava les burilles de les cigarretes, de les quals remarcava el seu gran poder contaminant i l’agressió que comporta per al medi ambient llançar a l’arena.  “És molt difícil i complex eliminar el plàstic de les burilles. Els ciutadans haurien de ser conscients de no fumar en les platges, i si ho fan, no llançar les burilles a l’arena” indicava en un moment de l’explicació de la maquinària que disposa la Diputació.


Un altre tema que ha destacat Bort  és la “gestió integral de la platja amb una maquinària específica per a la part més humida de la platja i una altra per a la zona més seca, sempre protegint el cordó dunar i tenint en compte la biodiversitat única d’aquestes àrees”. Finalment qualificava el servei que presta la Diputació com a “de gran qualitat. Els municipis ens ho fan saber, i això és motiu de satisfacció i de continuar cada any amb més formació del personal i maquinària”. 

Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació, incidia en el fet que la campanya de neteja de platges és una tasca realitzada al llarg de l’any, i afirmava que és molt important mantindre en bon estat les platges perquè són un motor econòmic i un reclam turístic.

També ha assenyalat que “ens alegrem de presentar més maquinària i de tindre més personal perquè és un servei primordial que hem de prestar en els mesos d’estiu, evidentment, quan les platges dupliquen la població, i també al llarg  de l’any, pels beneficis a la nostra economia, i pel seu valor paisatgístic i mediambiental”.



El programa de neteja de platges de la Diputació 

El programa estival de neteja de platges que s’ha presentat aquest matí a Tavernes el desenvolupa la Diputació d’acord amb la norma ISO 14001, al temps que s’efectuen tasques de conservació i protecció dels cordons dunars i la seua biodiversitat.

Les tasques de neteja s’han iniciat avui, 1 de juny, i duraran fins al 30 de setembre amb un equip humà de 13 mecànics i conductors, 1 capatàs i 1 cap de secció, cosa que suposa un increment de 4 treballadors fixes al servei. Els operaris comptaran amb dos tractors nous que es sumen a la flota de 15 tractors, 15 màquines de neteja de platges, 3 camions per al transport de residus, 4 furgonetes per al transport del personal i 1 vehicle tot terreny.


La campanya d’aquest estiu inclou els municipis de Puçol, El Puig de Santa Maria, La Pobla de Farnals, Massamagrell, Massalfassar, Foios i Meliana, a la zona Nord, i les localitats de Mareny de Barraquetes, Tavernes de la Valldigna, Gandia, Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Miramar i Piles a l’àrea sud de les comarques valencianes. En total, les tasques s’estendran a una superfície total de 500.000 m2 de platja i 20 km de línia de costa.

La Diputació invertirà un total d’1’2 milions d’euros en la campanya del 2018. La corporació provincial sufragarà el 87% del cost total de la campanya, mentre que els ajuntaments finançaran el restant 13%.