L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 12 de juny del 2018

OPINIÓ: Informació democràtica a La Cotorra de la Vall.




Una de les funcions del quart poder és la de controlar i criticar als altres tres poders tradicionals. En un país lliure la funció de certa premsa és també crear opinió.


La Cotorra ha estat una premsa democràtica. Ha donat durant una dècada la paraula a una part de la societat vallera. Començant en uns moments de necessitats de participació, i clar, per a participar en democràcia calen arguments, solucions, i debats des d'una òptica pròpia i local.

Però no tota la gent entén la llibertat de premsa i, normalment per persones que tenen el poder, acabaren disgustant-se amb aquest blog , un mitjà de comunicació necessari.

La Cotorra entén el dret a la informació i comunicació com un valor estratègic que els correspon com a ciutadans responsables, que donen resposta sempre.

Lekuona  ja ens deia que mai un mitjà de comunicació pot substituir un partit polític, però si que té una importància real amb la relació amb els electors. Ho ha fet la Cotorra, així com de donat també una visió conjunta del valencianisme local.

La premsa que imperava abans de la Cotorra era premsa d'espectacle, normalment servia per crear desconfiança o discrepància entre polítics i lectors. Amb dues intencions molt clares, ser un poder polític real o millorar la situació econòmica de l'empresa. Conegut per tot el poble.

Ara, deu anys després podem veure el paper d'un mitjà local, que ha servit per que l'imitaren, tenien també el seu dret, altres  col·lectius, així com obrir diàleg amb ells. Per tant a obert un cert pluralisme local.

Per descomptat que servirà, per tants anys d'informació, per ser una eina històrica pels estudiants i científics. Una altra observació és l'esforç en el treball, tan gràfic com escrit, totalment gratuït.

Per a mi, destacaria la part temàtica de la Cotorra de la Vall, el seu lideratge d'una dècada en el sentit de desterrar a quasi mínima expressió els fets socials de “cotilleo”. Abans de la Cotorra de la Vall era més del 90% de la premsa que arribava a la ciutat, la coneguda premsa espectacle.  Però l’equip de gent d'aquest mitjà que avui felicitem pel seu aniversari jugava amb l'avantatge de voler fer bon periodisme, de buscar-se la informació, fins i tot regirant en hemeroteques d'anys passats, i urgentment traure les novetats.

Felicitem, doncs, a la Cotorra per la seua activitat frenètica, diària que cap agenda de polític local haguera aguantat. Per molts anys i bons. 

         Jaume Talens, lector.

Gràcies per enviar-nos aquest escrit il·lustrador