L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 7 de juny del 2018

L'Ajuntament inicia la inscripció a nom de Tavernes del baix de l'antiga Cambra Agraria



El govern de Compromís ha aconseguit la donació del baix de la Cambra Agrària després de dos anys de gestió amb la Generalitat. 

“Hem aconseguit finalment allò que havem reclamat en el últims temps en nom de Tavernes i dels agricultors” ha indicat l'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, en confirmar la notícia que el govern de la Generalitat, ha cedit gratuïtament la planta baixa de l’antiga Cambra Agrària. 

Per a l'alcalde es una noticia important perquè implica “retornar al nostre patrimoni aquest edifici emblemàtic per a la ciutat i, en especial, per al món agrícola”. A partir d’ara, i per tal de concloure el procediment de la donació gratuïta, l’Ajuntament ha iniciat l’expedient d’inscripció de l’immoble en el registre de la propietat, i amb l’expedient conclòs, l’incorporarà aleshores en el patrimoni municipal.


Les gestions iniciades el juliol del 2016 i dutes a cap per l'alcalde, Jordi Joan, davant les conselleries implicades, Agricultura i Patrimoni de la Generalitat, ha aconseguit la propietat de l’edifici, situat en la Plaça Major número 11. Si fem un poc de història, cal recordar un decret del 1994 va repartir l'edifici va ser repartida entre l’administració local i la Generalitat, i va quedar el baix propietat de l'administració autonòmica.

La cessió del immoble a l'Ajuntament va ser aprovada en la reunió del Consell, el govern de la Generalitat, el passat dia 18 de maig, i s’efectua gratuïtament, però amb el condicionament que s'han d'usar les instal·lacions per a finalitats d’interès general agrari.


El govern de Compromís ha aconseguit que les reivindicacions dels agricultors de Tavernes, que exigien als anteriors governs municipals que reclamaren la propietat del local, hagen arribat a bon fi. A partir d'ara, s'obri el procés d'escripturar l'immoble en el registre de la propietat, amb la qual cosa definitivament formara part del patrimoni de Tavernes.

Notícia basada en la nota del web municipal