L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 20 de juny del 2018

Tavernes està de dol per la mort del “mestre”: Eduardo Arnau ens ha deixat


El Mestre a l'homenatge de la SIUM del 2014
Avui Tavernes està de dol. La música a Tavernes està de dol. I tots aquells que ens estimem la música i, a més, hem tingut l’honor de conèixer i conviure amb el “Mestre” estem tristos i desconhortats. Sabíem de la seua malaltia, sabíem que era qüestió d’un dia o altre, és llei de vida, i li havia d’arribar el moment, però no el volíem eixe dia: i, dissortadament, ens ha deixat aquest matí als 73 anys.

La música a Tavernes no s’entén  sense la figura d’Eduardo Arnau Moreno, i pensem que són molts els que convindran amb nosaltres que, sí Tavernes és avui dia el que és en el panorama musical, ho és gràcies a la seua persona, al seu interès, al seu treball... en definitiva, gràcies als seu amor a la música que va paral·lel amb l’amor i l’estima al seu poble.

Persona autodidacta i, sobretot, molt treballadora transmetia de seguida dos grans passions: la música i Tavernes.  Perquè una cosa cal dir i reconèixer-li: el Mestre, a banda dels amors personals i familiars,  ha tingut sempre altres dos grans amors: la Música (amb majúscules) i Tavernes. Era un gran músic, però era també un gran valler, un enamorat del seu poble. D’això en podem donar fe, i farà que tots els vallers el recordarem sempre amb estima.

Eduardo Arnau Moreno va nàixer a Tavernes i va començar estudis a l’Escola de la Societat Musical, sota la tutela de Juan Vercher Grau. Els estudis al Conservatori Superior de València el van especialitzar en clarinet, música de Cambra, orquestració i direcció coral i instrumental.

L’any 1967 forma la Coral Polifònica "Valldigna" obtenint èxits als certàmens internacionals de Sagunt, Torrevella, Alcazar de San Juan i  València.

L’any 1969 es nomenat director de la banda de la SIUM local, i ho serà durant 40 anys, i en poc de temps aconsegueix millorar notablement el seu nivell musical i enquadrar-la en la Primera Secció del Certamen Internacional de Bandes de Música celebrat a València. En aquests anys aconsegueix 9 primers premis amb obres transcrites per ell mateix en les seccions Espacial i de Honor.

L’any 1970 va fundar l’Escola de Corda i va ser també fundador i director de l’Orquestra Clàssica de la SIUM des del 1975 fins al 2000.

El Mestre Arnau era una persona de prestigi, i bona prova és que va ser membre de jurats en certàmens de bandes i corals.

La gran tasca efectuada en pro de la música a la ciutat, així com el ser un ambaixador de Tavernes en tot moment i lloc, va ser reconeguda per l’Ajuntament amb la distinció de la medalla d’or de la ciutat, el nomenament el 1981 de fill predilecte de la ciutat i l’homenatge que li va retre la Societat Instructiva Unió Musical (SIUM) de Tavernes el 2014 amb el descobriment d’una placa amb el nom oficial de l’escola “Mestre Eduardo Arnau”  a l’edifici musical de la Plaça del Prado.

Les banderes de l’Ajuntament de Tavernes onegen avui a mitjan pal per la defunció d’Eduardo Arnau Moreno, fill predilecte de la ciutat des de l’any 1980.

Descanse en pau.

El nostre condol a la família del finat i a tota la família musical de Tavernes.

PD: Ens comuniquem que les restes mortals d'Eduardo Arnau són al Tanatori del Carrer la Barca, però que demà es traslladaran a l'Escola de Música, on s'instal·larà la capella ardent, per tal que els veïns, amics, socis i afeccionats puguen donar-li el darrer adéu.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gran persona. EPD.