L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 15 de juny del 2018

Això diu que era.... El conte del plenari de juny.


Any 2012: El tubet enterrat pels Populars ni traga aigua ni va a cap lloc
Kafkà es va fer present al plenari, quan la portaveu del PP s'entossudia a demostrar-nos que no s'assabenta ni sap dels temes municipals. Era un punt que anava de pagar les obres del nou vial de la platja - per cert ells no ho van aprovar- i tot el debat sense centrar-se en el tema i parlar del col·lector i dels terrenys. I li ho deien: la cosa no va de col·lector, sinó de vial, però erre que erre.

No s'assabenta de l'ordre del dia, no sap que l'Ajuntament disposa dels terrenys, i tampoc sap que hi ha una sentència que no ha admés paralitzar l'obra. Ella, com el tutti frutti, ho mescla tot i a vore que passa. Embolica, embolica que fa fort.... 

El projecte del col·lector s’ha explicat i se li ha explicat a ella en el plenari per activa i per passiva. Se li ha parlat de l’informe de Typsa (que per cert no s’ha llegit) clau en el nou projecte...  Però no  s’assabenten i ... què hi farem?

Doncs, farem com en els xiquets i xiquetes. Repetirem la història com a un conte de fades, a vore si així....
 
El grup de Compromesos

El conte

Això diu que era un poble, de nom Tavernes, que va decidir en el 2006 posar en marxa un Pla Director de l’Aigua Potable i fer obres de clavegueram i de col·lectors. Entre els col·lectors n’hi havia un ben gros i important, perquè havia d’evitar les inundacions de la platja.

En el poble manava el grup dels Populars,  que va donar la gestió i la concessió de l’aigua potable a una empresa privada: Aquagest va ser l’elegida.


Però vet ací que, en el contracte se’ls va oblidar incloure que l'important col·lector de la platja era prioritari, que s’havia de fer de seguida. L'empresa tenia l’obligació de finançament, per no hi havia data de construcció. Ningú en el poble s'explicava això, ni sap perquè ho feren així, perquè els Populars no ho van explicar mai.

Fins ací, està la història clara. Continuem. I va vindre l’any 2007 i 2008, i com que no gestionaven bé els diners de tots, la Hisenda de l’Ajuntament estava quasi en la roïna: romanent negatiu de 3’4 milions en el 2007, de 4’5 milions en el 2008.

Els Populars que no  feren res pel col·lector del 2007 fins el 2011
I els Populars van prometre solucions i aprovaren en una sessió plenària fer un  Pla d’Ajust econòmica i demanar un préstec per al col·lector. Però no van complir el Pla d’Ajust i la cosa va anar de mal en pitjor.  I van buscar una altra de les seues famoses "solucions": Demanarem a Aquagest que ens avance diners del pagament del cànon d’aigua potable i, a canvi, ja no tindrà l’obligació de finançar el col·lector.

I firmaren papers, els que veieu seguit: Tu em dones quasi 2’7 milions i, a canvi, no cal que finances el col·lector. I tots dos ben contents i pagats. I la platja sense col·lector.

Documents del canvi a Aquagest de l'avançat del cànon per l'obligació de finançar el col·lector

Però en aquesta vida tot no és roí, i el poble va rebre amb alegria que  Madrid enviaria diners l’any 2009 i 2010  per a fer obres necessàries. Quin regal! I encara més: els de València, que eren rivals de Madrid,  no volien ser menys, van fer el mateix. Amb el diners dels dos ara si que podien fer el col·lector!!!

I Tavernes, arruïnat pels Populars, va cobrar 8’7 milions en total. Més dels que calien per a fer eI col·lector. I penseu que el van fer? No el van fer....  El govern dels Populars  se’n va oblidar tot seguida de la platja, de les inundacions, i li van posar quatre bonicàries a l’Avinguda i van suprimir places i places d’aparcament.

El poble veia amb preocupació que la platja seguia inundant-se. I per tapar els ulls van enterrar un tub pel mig, fins el Luna Park, que no anava a ninguna part ni desaiguava. I l’avinguda seguia inundant-se.


El poble al final es va cansar de tanta mala gestió i va triar un altre govern, que va comprovar que  no hi havia cap projecte ni document del col·lector, no hi havia permisos per abocar aigües, no hi havia res de res. Anys i anys i tot estava per fer.

Els Compromesos han fet un nou projecte millor i amb més avantatges
El nou govern de Compromesos tenia un jove de líder, de nom com el patró d’Alcoi, però no lluitarà contra el drac sinó per redactar el projecte i aconseguir els permisos dels grans Caps de València. Mentre tant, els Populars no li donaven massa facilitats, i li feien la guitza amb mocions de censura i demés...

Dels entrebancs va eixir victoriós: els Compromesos van acabar el projecte tal com s’havia previst de sempre. Però quan estava acabat  van pensar: ¿I per què no el millorem? I ajudats per savis de Typsa van concloure que millor ubicar el col·lector davall del carrer perimetral que està en el PGOU d’unió de les platges. I van vore que podien aprofitar l’aigua, que falta feia per al rec, si la repartien també a la Sèquia Mare. I també van  incloure la millora del Carrer Blasco Ibáñez... I van canviar el projecte antic per un de nou, més modern i amb més beneficis.

Però el corcó de la malícia, aí el corco de la malicia! Aquells que no havien fet res pel col·lector, es van enfadar en vore el nou projecte i van dir: no hem de recolzar-lo, i quan s'aprovava en el plenari el van votar en contra (fotografia de davall). I ara sempre que es parla del col·lector, i tal com la cosa avança, estan més i més enfadats en els plenaris i no voten mai a favor.

Els Populars votaren en contra del projecte del col·lector (novembre 2015)

Però els Compromesos segueixen treballant i ara tots els tràmits estan acabats, han aconseguit els terrenys per a fer les obres, han guanyat un recurs que demanava la paralització de les obres que, igual comencen abans que acabe l'any. Però això ja serà una altra història, un altre conte que us contarem arribat el moment.

Aquest conte, el del plenari, per ara s’ha acabat i per la finestra se l’ha endut el gat.