L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 25 de juny del 2018

L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ: El PSOE com el PP: per als valencians tot són excuses de mal pagadors



Quan pensàvem que el nou govern de Pedro Sánchez estaria més obert als interessos dels valencians i valencianes, i més coneixent com coneix de primera mà a través de Ximo Puig, president de la Generalitat, i de Vicente Soler, el conseller socialista d’Hisenda, la situació del finançament, va i resulta que no, que  actua com el PP i Cristóbal Montoro.

Pedro Sánchez afirmava fa uns dies que calien més informes tècnics, i eixes manifestacions han caigut molt malament, però que molt malament, entre els experts en finançament que porten alguns anys treballant i ja tenen feta la seua faena.  Altra cosa és que el PSOE ara busque excuses, com des del 2014  tot foren excuses en el PP i Rajoy per no abordar el nou sistema de finançament autonòmic. El mateix gos amb diferent collar, se sol dir això.

Tal com apunten tots els diaris i mitjans de comunicació, la part tècnica del sistema està analitzada i les propostes de solució estan plasmades en informes tècnics acabats. Per tant això que ha dit Pedro Sánchez que calen més estudis, si atenem als experts, són excuses de mal pagadors.

I malestar entre els experts que no compren que ara es diga que el treball tècnic està per fer. Sr. president Pedro Sánchez, les reunions de la comissió de 21 experts durant 7 mesos  hauran servit per alguna cosa, pensem nosaltres. I el document final amb propostes de solució, també.

Fa nomes un any que un grup d’economistes nomenats pel govern de Rajoy i les autonomies acordaren les bases per abordar la reforma, i elaboraren un document que sembla deixar a punt la reforma, a falta només de la voluntat i iniciativa dels polítics.

Cal per tant l’impuls polític, la voluntat del govern de l’Estat, abans era el PP i ara és el PSOE, per avançar i tancar en el nou sistema de finançament que ha de donar, almenys així ho esperem, als valencians i valencianes un finançament just. Portem 20.000 milions en infrafinançament les darrers dècades i això, conciutadans valencians, no és pot obviar ni oblidar:  hem de tindre clar com ens han tractat des de Madrid mentre nosaltres “oferíem noves glòries”. Exigim un tracte just i recursos per arribar a la mitjana espanyola en riquesa, no quedar-nos en el 88% com ara.

Si els experts s’han quedat bocabadats per les manifestacions de Pedro Sánchez, més bocabadat i perplex es quedava el portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, quan dimecres passat escoltava de la boca del nou president – que ja comença a fer-ne com el PP- que encara no estaven clars els temes tècnics.

Tot una excusa quan escoltes els tècnics, que afirmen i reafirmen que tot està estudiat i que, tal com van deixar clar en l’informe final, és l’hora de les decisions polítiques, és l’hora dels polítics.

El problema rau en que ¿hi ha voluntat política en el PSOE per solucionar el problema de l’infrafinançament que patim els valencians de fa vora 20 anys? ¿Hi ha voluntat política en el PSOE d’avançar cap a un Estat on els preceptes de la Constitució quan al finançament de les autonomies en pla d’igualtat es  complesquen? Nosaltres ja ho dubtem. Al cap i a la fi, històricament i per als valencians el PP i el PSOE sempre han estat les dues cares de la mateixa moneda.

Les opinions expressades són les nostres, de ningú més