L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 9 de juny del 2018

L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ: L’enllumenat de l’avinguda. Simplement un informe.



 Hem tingut un episodi de pluges i aquesta setmana l’enllumenat de l’avinguda a la platja va patir una avaria. Solucionada en una hora. L’endemà se’n produí una segona: un quadre de l’enllumenat espatllat per una filtració de la pluja. Es va reparar.  És un fet recurrent: Les avaries es donen més després d’episodis de pluja, igual com en la zona Vergeret.

L’enllumenat de la platja està malament. El cablejat està per a canviar.  Però atenció... això no ve d’ara, ni de dos, tres o quatre anys sinó ve de vuit , deu anys... Ve de molt lluny, i com que l’anterior govern no va fer manteniment com calia, les coses han anat a pitjor.

L’avinguda està tant baixa com la mar. I tenim un col·lector fet per l’anterior govern que ni desaigua ni fa res. Això vol dir humitats, filtracions d’aigua en les canonades enterrades, i entrades d’aigua pels fanals. I vol dir avaries. Passa com en el Vergeret.  I no parlem ara si les instal·lacions es van fer bé fa anys. És un altre debat.

El ppartit sempre posa el crit al cel quan hi ha una avaria. Llenya al govern actual! I oblida que la culpa és seua majorment per no haver fet les coses com tocava ni per millorar les instal·lacions. Els problemes començaren amb el seu govern.  Ja han oblidat les apagades que patíem? Sabien dels problemes i no actuaren. Mai no feren res per la platja, tant poc que fins i tot es va muntar una candidatura electoral en la seua contra, cosa que ara alguns obliden.

D’on venim i on anem

I ens direu: Sí, però, el govern actual ja porta 7 anys. És veritat, però no podem oblidar d’on venim. I si oblidem d’on venim i com ha condicionat la política municipal, igual no fem una bona anàlisi. I no és cap excusa. Venim d’un Ajuntament quebrat, deixat pel govern anterior en fallida, sense recursos, sense poder fer un simple manteniment, com seria aquest.

Compromís va arreplegar un Ajuntament amb 18 milions de deute, 4’5 milions negatius en tresoreria, 3 milions de deute proveïdors, 1’5 milions en factures en el calaix sense consignació, 2 milions de deute amb Diputació per l’arreplegada del fem i sense poder cobrar el cànon de 200.000 euros anuals de l’aigua potable, que ja ho va cobrar el PP anticipat.

I el més greu: el ministeri d’Hisenda i el Sr. Montoro van obligar a un Pla d’Ajust: res de despesa, manteniment l’indispensable, cap obra, només pagar bancs i bancs. Això que prompte s’ha oblidat i no se n’adonen que fa un any només que hi ha una certa normalitat econòmica a l’Ajuntament de Tavernes. Tavernes ha estat cinc anys intervingut pel ministeri d’Hisenda i sense poder destinar diners a allò que feia falta. Ni tan sols a contractar personal. I amb un pressupost que era, i encara és un 30% menys dels que tenien els anteriors governs.

I si eixa situació, del 2011 al 2017, no es vol comprendre, no es problema nostre. La situació econòmica que hi havia, heretada, l’hem explicada moltes vegades.  

Ara, gràcies a una gestió econòmica  que nosaltres pensem ha estat immillorable, hem eixit del pou: el deute als bancs ara és de 8 milions, s’han pagat proveïdors, s’han pagat factures del calaix, no es deu quasi res a Diputació. Tot això, capital i interessos i demés, apuja a ¿16? ¿18 milions? que s’han dedicat a pagar les “cosetes” de l’anterior govern. I amb eixos diners, sense cap obligació de pagar el deute de ningú, s’haurien fet moltes coses, canviar per exemple tot el cablejat de la platja.

No arreglaren el cablejat. Van fer un col·lector que no desaigua. Quan plou hi ha aigua, filtracions, humitats... cables que es mullen i avaries. Són les herències d'altres temps.

Les avaries

No és només la platja, sinó cal a tot Tavernes: una inversió, segons es va dir en plenari, sobre els 1’8 milions d’euros. I Tavernes no els tenia, ni tampoc tot es pot dedicar a l’enllumenat. Hi ha molt a fer, per exemple,  només per arreglar les voreres i carrers cal una inversió d’uns 6 milions d’euros. Potser sense l'obligació de pagar el deute als governs d’abans... altres coses serien!

Compromís, i d’això ací hem informat i s’ha parlat en el plenari, prepara un pla per a canviar totalment l’enllumenat del poble i platja. Seguint el model d’altres ciutats amb problemes semblants de llum:  una empresa de serveis canvia tot l’enllumenat i el pagament se li fa amb l’abonament  del rebut d’electricitat de l’Ajuntament. No s’ha inventat Tavernes el sistema. Hi ha desenes de ciutats valencianes que l’han emprat i l’empren per millorar l’enllumenat públic.

El govern municipal treballa per donar solucions a problemes heretats d’altres, on altres ja haurien d’haver actuat fa anys, quan s’iniciaren, i no ho feren.  Sembla ser que ja hem oblidat les apagades i els talls en temps del PP. Ells no les solucionaren, com tampoc el col·lector.

Fins ací tot el que volíem informar. Sense ànim de polèmica en el tema ni res semblant. Que el veïnat sàpiga les coses. Més bé que les recorde.  Que no són noves ni són d’ara.

I com a final.  

Tothom té dret a dir la seua per les xarxes, però amb respecte i educació. Es pot dir que hi ha una avaria, i si es vol, usar-ho políticament, com seguida fa un ppartit. 

Però que siga responsable dels seus actes, i després també diga: ja s’ha solucionat. Però no ho fan, tenen la noticia dies i dies, com si tot estigues igual, quan tot es va arreglar en una hora. No informen ni volen reconèixer la bona tasca dels treballadors municipals.

Volen perjudicar al govern, i amb eixes actuacions sense responsabilitat perjudiquen la imatge de la platja, una imatge que ells van destrossar quan eren govern, quan fins i tot en una rabieta van deixar de presentar-se al concurs de bandera blava durant alguns anys, fins que les pressions de la gent del comerç de la platja i associacions els obligaren a canviar.

Llàstima que de vegades la memòria alguns la tinguen tan curta, i no recorden que l’origen dels problemes són ells, amb la mala gestió econòmica i els deutes i dèficits negatius de tresoreria que tingueren entre el 2008 i el 2011. I com passaren dels problemes de la platja, que només l'usaren per plantar palmeretes dins de grans "maceters", que ara ja estan donant problemes i greus en arrelar en l'asfalt. I damunt eliminant aparcaments.