L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 6 de juny del 2018

Les obres a Tavernes que depenen de l’Estat (2a PART): I ara amb el PSOE què hi farem?




Parlàvem en una primera part dels problemes de Tavernes que hauria d'haver resolt el govern de l’Estat del PP perquè tenia les competències i la responsabilitat d’actuar: el projecte de millora i canalització del riu Vaca, per evitar inundacions com la de la fotografia superior el 11-09-1996, el desdoblament de la N-332 i eliminació del punt negre del Massalari; la solució definitiva a la transgressió de la Goleta; la millora de l’estació del ferrocarril; la subestació del Golfo i electrificació sectors de la platja, com a més importants i urgents.

La caiguda del govern de M. Rajoy i l’ascensió al govern de l’Estat de Pedro Sánchez, implica que han de canviar ministres, directors generals i atenció, delegats del govern, responsables de la Demarcació de Costes i responsables de la Confederació Hidrogràfica.

Vaja, un tsunami, quan a l’organització de l’Estat, canvis de tots els responsables polítics que, al cap i a la fi, determinen les prioritats de les actuacions, arreplegades en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). O siga, on s'aproven els diners per executar-les. I amb diners, torrons!

Totes aquestes circumstàncies, i amb un valencià com a segon del partit a Madrid, el Sr. Abalos, hauria de suposar un canvi positivament per a Tavernes, i trobar en els nous responsables socialistes de la Delegació de Govern, Demarcació de Costes i la Confederació del Xúquer interlocutors comprensiu envers els problemes de la nostra ciutat, i que no passara com amb els representants de l’anterior govern de M. Rajoy.

I els fets parlen per ells mateixos: en set anys del govern de M. Rajoy, no es va avançar un mil·límetre cap a la resolució dels problemes. Ara vorem com actuen els socialistes.


Platja de la Goleta després d'un temporal

S’obri una nova etapa. Esperem que les qüestions que afecten Tavernes, canvien, i més que res esperem vore un PSOE local que no faça el camí del PP, sinó que es pele el cul i exigesca i avance  en les solucions que han de vindre des de Madrid.

Nosaltres hem preguntat moltes vegades al PP de Tavernes per les gestions fetes davant els seus "jefes". Mai, mai no hem rebut una resposta, no perquè no ens la donaren a nosaltres, sinó perquè tampoc es va publicar ni en la premsa ni als seus blogs oficials. Normal, quan no se’n fa cap de gestió.

I ara amb el PSOE, què hi farem? Esperarem un temps prudencial, allò que es diu dels 100 dies de gràcia. I esperarem, fins el més d’octubre, per preguntar al PSOE local quines gestions ha dut a cap per reprendre el projecte del Vaca, o perquè el Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient li traga la pols al projecte CEDEX sobre l’escullera de Cullera per solucionar el problema de la Goleta, o per a quan el desdoblament de la nacional i arreglar el punt negra del Massalari  o la millora de l’estació, entre altres.



Punt negre del Massalari
Corre pressa. I tant que en corre. No oblidem que, en bona lògica, d’ací uns mesos el govern de Pedro Sánchez haurà de començar a treballar en els pressupostos del 2019. El nou govern socialista ha de presentar els pressupostos del 2019 en octubre. No confiem que vulga copiar els de Rajoy del 2018...  I és ací, en els pressupostos, on es posa la base de les solucions, és on es determinen els diners.

Nosaltres preguntarem. I tant com preguntarem!!! Tavernes està per damunt dels interessos partidistes. Això el PP no ho va entendre. Esperem ho entenga el PSOE.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo crec que quedarem igual.
Si continua fins al final de la legislatura este govern, en any i mig no crec que li done temps a res. La "burrocŕàcia" tardà molt de temps en licitar, al·legar, executar...
I sempre, a mitjan camí, els projectes poden quedar-me a dins d'un calaix.
Penseu que Àbalos no només ha de "contentar" als valencians en totes les seues demandes (per altra banda, vitals pel nostre desenvolupament), sinó que també ha de tindre gestos envers tots aquells que els han recolzat en la investidura. Una amalgama de partits, ideologies i sobretot, demandes. Per demanar que no quede!

Ara bé, penseu que el PSOE ho farà millor que el PP?? Si són, com dirien els castellans, "los mismos perros con diferentes collares"...

Temps al temps.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord. Per començar ja han retirat les esmenes del Senat que havien presentat i que demanaven inversions als País Valencià.