L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 4 de juny del 2018

Compromís proposarà demà en el Senat construir una entrada-eixida a l’autopista a Tavernes



La proposta recorda que Tavernes està molt afectada per l’autopista, la N-332 i la comarcal CV-50 i no ha rebut mai cap benefici.


Compromís defensarà demà dimarts una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) a favor de Tavernes el pròxim dimarts en el Senat. L’esmena demana que se li dote a la nostra ciutat una nova entrada-eixida a l’autopista de peatge AP-7 quan acabe l’actual concessió a la fi del 2019.

Els senadors de Compromís han presentat l’esmena “Redacción estudio informativo impacto ambiental y redacción proyecto constructivo enlace Tavernes AP-7/N-332/CV-50” per valor de 300.000 euros. El títol deixa ben palés el motiu de l'esmena.

El text, que reproduïm textual, diu: “En el terme de Tavernes de la Valldigna s’uneixen tres arteries principals que comuniquen províncies i comunitats, l’autopista AP-7, la nacional N-332 i la carretera autonòmica CV-50.  Son milers de vehicles, molts d’ells pesats que transporten tota classe de mercaderies els que circulen diàriament i efectuen desplaçament de quilòmetres per accedir des d’una a l’altra via de comunicació.”

Compromís considera que al llarg dels anys Tavernes ha estat molt perjudicada i “cal preparar el camí i que l’Estat compense, com és de justícia als municipis que s’han vist durant dècades afectats per expropiacions, barreres visuals, soroll i peatges i escassos beneficis i contemplar fons perquè durant 2018 i 2019 puguin executar els accessos i siguin útils des del minut 1 de l’esperada gratuïtat d’aquest vial de gran capacitat“.

La coalició estima que la gratuïtat de l’AP-7 unida a uns nous accessos, que com a Tavernes demana també en altres localitats valencianes afectades pel pas de l’autopista, alleugerirà la saturació de vials com la N-332 o la N-340, un perill i incomoditat per a molts municipis que reclamen de fa anys la gratuïtat de l’autopista “una petició que no ha estat atesa mai ni pels governs del PP ni del PSOE“ han recordat el senadors de Compromís.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

No és necessari una entrada-eixida a la nostra vall; no costa res anar a Xeresa o Favara per agafar l'autopista. I si ho feu pel tema del turisme, no tot pot valdre. L'ecologia i el mig ambient, la terra, la natura, deuria ser algo prioritari, però pareix que és algo que no te cap interès. Tot el que no siga productiu no interessa, veritat?

Anònim ha dit...

Fora cotxes i que tornen carros i haques.

Anònim ha dit...

Com es nota que tu no agafes l'autopista tots els dies...

Anònim ha dit...

Segur que eixe que parla d'anar a Xeresa o Favara no renuncia al cotxe i va en bicicleta, ni tampoc a gastar l'autopista si li conve.

Anònim ha dit...

No costa res? Poc vas tú pues. Si vas tots els dies a estudiar cap a Valencià al final sí que costa.. sobretot temps

Anònim ha dit...

Feu una entrada-eixida, però amb connexions directes a les portes de les cases d'estos veïns per a que no tinguem que anar a borderia. I si pot ser, feu també un aeroport, que Manises està massa lluny.

Anar a Xeresa o Favara...mare meua! Pobra gent, quan de mal ens sap, és una verdadera tragèdia això, vos acompanyem en el sentiment. I si, és molt més tràgic el tindre que desplaçar-se uns pocs kilòmetres que convertir part de la Valldigna en un escalestric.

Però que més dona la Valldigna si l'únic que importa és la vostra comoditat, veritat?

Anònim ha dit...

La de Tavernes em sembla una de les entrades/eixides menys necessàries en una AP-7 gratuita. De qualsevol manera, de fer-se, espere que siga amb un impacte ambiental quasi nul, i es limite a un carril d'eixida/accés sentit sud a la rotonda del Teularet (la del burret), i un carril d'eixida/accés sentit nord a una nova rotonda només creues el pont de l'autopista, a tocar ca Víctor.

La que sí em sembla més important per als interessos de Tavernes en una AP-7 gratuïta, és una eixida a Corbera. Així, els trajectes Gandia-Alzira serien més ràpids per l'AP-7 usant esta eixida de Corbera, i permetria descarregar de trànsit la travessia de la CV-50 per Tavernes. Així, l'agressiva circumval·lació que es proposa per Tavernes (amb un impacte paisatgístic brutal per a la vall) seria innecessària.

Anònim ha dit...

Per a qui es desplace a València tots els dies: cal saber que a Tavernes tenim una estació de rodalies que et porta a València...