L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 12 de juny del 2018

Amics i amigues: Avui complim 10 anys!!!



Avui som notícia: Complim 10 anys. Una dècada d'informació local, veraç, ben documentada i respectuosa amb la vida privada dels regidors.


Qui ens ho havia de dir!! Sembla com si fos ahir i.... ja veieu, ¡¡¡han passat 10 anys!!!. La nostra primera dècada. Quasi res!!! 

Era un dijous 12 de juny del 2008 quan vam nàixer. Avui és dimarts, 12 de juny del 2018. La Cotorra de la Vall fa deu anys. Recordem quan, en aquells primers dies, no ens donaren ni uns mesos de vida. Era un temps en què això de la premsa digital... estava en bolquers, no hi havia massa ni tampoc encara el facebook havia arrelat i tenia la difusió d’ara.

Damunt, naixíem en unes circumstàncies... que nugat les espardenyes!! Majoria absoluta del PP a la Generalitat, a Tavernes i nosaltres, un simple blog d’anar per casa, fent informació local i en valencià, quan tot, tot estava copat i nugat pels governs de torn.

Dificultats grans quan era una tasca informativa gratuïta, i feta fora del treball que cadascú tenia per “guanyar-se les garrofes” perquè ací, tots els que han format part del grup o en formen, mai no ha cobrat ni cobra res. Voluntarisme pur i desig i ganes de fer la faena ben feta.

Era una època en que patirem “avisos” i pressions. No érem un mitjà simpàtic, més bé tot el contrari: independent, valencianista, progressista i arribat ideològicament aleshores al Bloc. Molestaven, i  ens van negar el pa i la sal, fins i tot dirien que no teníem cap dret a informar i opinar, que ja estaven els mitjans habituals. I estaven al servei dels de sempre. Els altres no existien.

Ens obrirem pas, a poc a poc, amb un nord informatiu: veracitat, informació contrastada i sobre tot, temes locals que altres mitjans no informen.

Tenim la nostra ideologia, mai no l’hem amagada. Hem treballat i treballarem des de la convicció i el convenciment de la defensa dels valors del nostre País Valencià: la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra gent, la gent que treballa, viu i es desviu per les persones d'aquesta terra, sense haver de sotmetre’s als interessos foranis, de Madrid. Per això ja estan els altres. Nosaltres com l’Ovidi: "de part dels bons fins a la mort".

I hem tingut sempre com a ratlla roja  el respecte a la vida privada de les persones, saber diferenciar el privat del públic, i educació a l’hora d’escriure. I crítica política, que l’hem feta, amb trellat sense malparlat o clavar-nos en aspectes familiars o de la vida privada dels regidors i dels familiars. De cap partit.  No ho hem fet, ni tan sols en el moment de màxima crispació política o social. Ni ho farem.  Això ho deixem per a altres.

Som un equip de gent treballadora, honesta i eficaç, un equip que s’esforça per oferir la màxima informació, amb rigor i serietat, sempre contrastada quan a dades i xifres. Un equip que avui us vol donar les gràcies per la vostra fidelitat en llegir-nos tots els dies. Gràcies amics i amigues.

I com a resum, dir-vos que en aquests 10 anys hem publicat vora 11.100 articles de tota mena, més del 95% directament relacionats amb la vida de Tavernes, i els altres 5% sobre temes generals que també ens afectaven.

Estem a punt d’arribar als 3’5 milions de lectures d’articles, una xifra respectable i que ens situa al capdavant de la informació local. I la xifra és més superior si ens referim als darrers temps: per exemple fa només 10 mesos que arribaren als 3 milions de lectures, i això implica aproximadament vora 50.000 lectures mensuals, sobre les 1.500 al dia.

Hi ha una dita que diu: alguna cosa té l’aigua, quan la beneeixen!. Alguna cosa tindrà la Cotorra quan la gent la té com a referent de les notícies locals. I és això, el que hem dit: des de la nostra visió ideològica, informar amb veracitat, donar una informació contrastada,  distingir la vida privada de la vida pública dels regidors i altres persones dedicades a la vida pública i educació a l’hora d’escriure. 


1 comentari:

Anònim ha dit...

Si cotorreta, tot el que dius és de veritat, per això ets la meua única font d'informació a nivell local. Vos desitge una llarga vida!!!!