L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 25 d’abril del 2010

Rafa Gomar, un premi Octubre a Tavernes


Al soterrani de la Casa de la Cultura de Tavernes, Rafa Gomar presentava el seu llibre Premi Octubre del 2009 i, pel notre particular, pensem que pot estar molt content, i segur que ho està per la presentació de la seua obra anterior que féu Empar Talens i del llibre "Andromines", al qual correspongué amb un treball molt acurat Francesc Bononad.
No ens tenen acostumats a Tavernes a veure presentacions com fan aquests escriptors pel detall de la preparació a mena de tesina universitària, això si sempre llegit. La presentació de Empar de l'obra i com ens va situar davant d'un dels escriptors que primer va fer servir els dietaris pels anys vuitanta, quan encara no estaven tan de moda, fou de gran mèrit i així li ho va reconeixer dues vegades en l'exposició Rafa Gomar.
Sempre ens quedem en la situació personal de l'escriptor, les anècdotes del presentador i l'escriptor, però els bons treballs que ens porten al coneixement de l'obra cal reconeixer-ho. En aquest cas, La Cotorra cre que és meritori el que feren, i només cal observar-li a Empar que no còrrega tant, perquè el que va dir era molt interessant.
L'obra "Andròmines" té l'estructura d'un collage fet a partir dels articles antics que escriu el protagonista per refugiarse i fugir del dolor.
I de l'autor dir que Rafa Gomar, en una situació d'un país normal seria molt conegut, i de segur que podria viure de l'art d'escriure. Se l'arriba a comparar amb Quim Monzó. Un escriptor de narració curta, tipus conte de Chejov, i que el tenim al costat de casa a Gandia.
A una pregunta feta, reconegué que va estar a una tertúlia a la universitat de Valencia amb el nostre benvolgut poeta Joan Vicent Clar, que fou el tema emotiu de l'anterior jornada.
Gracies Francesc i Empar i espereu que ens conteu els vostres interessants dietaris a la Cotorra.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies a tu. En primer lloc per assistir-hi a l'acte, i en segon, i no menys important per fer-ne difusió.
Si esteu interessats en rellegir les comunicacions de l'acte presentació les podem fer arribar via email. Em sap greu no haver espaiat suficientment els paràgrafs per tal que aquestos arribaren al públic en condicions.
De tota manera gràcies i enhorabona pel bloc. Empar Talens

Cotorro ha dit...

Jo també vaig estar i, és veritat, les intervencions van de ser de categoria. A més, es van complementar amb un col·loqui posterior molt animat. El públic assistent va participar amb ganes, cosa que no sempre passa en aquest tipus d'actes literaris. Felicitats a Rafa Gomar i als companys de taula, també als organitzadors. Per cert, Cotorra, anares l'endemà al recital de La Casa Calba? Jo tenia un compromís i no vaig poder...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si que estàrem. Tranquil, que tot arribarà que ahir era diumenge.

Xapul ha dit...

No hi vaig poder assistir, però llegint alguns noms no m'extranya que fos un èxit.
Enhorabona.
Moreanissete