L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 17 d’abril del 2010

Agustina Brines, del Bloc, primera dona alcalde de Simat


Agustina Brines ha estat elegida alcaldessa de Simat en el ple extraordinari celebrat aquest migdia. L’alcaldessa del Bloc ha rebut els vots del seu partit, del PSOE i d’Esquerra, els tres integrants del Pacte de Progres de Simat.
Previ a la votació, els regidors del PSOE i Esquerra, renunciaven a ser candidats a l’alcaldia. Fetes les votacions, una per cada un dels tres candidats, el candidat d’EU rebia el propi vot i l’abstenció dels altres; el candidat del PP rebia els propis vots i l’abstenció dels altres mentre que Agustina Brines rebia els vots a favor del Bloc, PSOE i Esquerra (foto nº 1) , l’abstenció del PP i el vot en contra d’EU. La postura en contra d’EU va continuar en el torn d’intervencions quan el seu regidor, Victor Mansanet, va fer un discurs qualificat per molts assistents com a més propi del PP on va criticar molt durament el pacte d'esquerres del qual es va excloure i demes coses fetes en la legislatura i fins i tot va arribar a la critica personal amb la recent votada alcaldessa.
L'alcaldessa va rebre la vara de mans de l'anterior alcalde, Eladi Mainar, del PSOE (Foto 2). En el discurs no va voler entrar – segons deia – a contestar-li nomes va recordar com ja havien fet les intervencións de Joan Serra, d’Esquerra, i Eladi Mainar, PSOE, que EU no ha aportat res a Simat en la legislatura i que el seu regidor no havia complit la seua paraula de dimitir si el pacte arribava al Nadal del 2008.
L’alcaldessa va fer un repàs del fet a Simat en la legislatura, es va comprometre a governar en els principis d’atendre a tots els veïns i veïnes de Simat, amb l’esperit de defensa de la nostra llengua, els nostres costums i de treballar per fer un Simat millor, més valencià, sostenible i amb l’afany de potenciar els aspectes culturals, mediambientals i turístics, així com treballar per vore aprovat el PGOU.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Colló xiquets o xiquetes:
Jo vaig estar al plenarai i li heu donat més importància a la postura d'EU que al propi canvi d'alcaldia o a lo haja pogut dir la propia Agustina.
Es nota molt per on respireu.

Un altre anònim ha dit...

Jo també estava. I m'he enrecordat d'una cosa que em diu mon pare: si en una processó en van mil ben entrajats i un amb banyador, tots parlaran del que anava en banyador.
Crec que ho hauràs entés.
Mire que és una noticia ben feta i conta el que va passar. Al cap i a la fi, fora d'EU, o millor dit, fora del Víctor Mansanet, que a Simat pot ser no hem de confondre partit amb la persona, que ha pijat fora de test, tot ha estat normal.

Anònim ha dit...

El discurs d´Agus, brillant i molt inteligent en no contestar al regidor d´esquerra unida es pot consultar a la vostra web i extraure cadascú les seues conclusions.
L´anecdota del dia la va protagonitzar una vegada mes el regidor D´EU que en un discurs maleducat i impropi d´una investidura va acusar d´actuacions que podrien ratllar el delicte.
El candidat del PP mereix per ell una abstenció en la seua investidura mentre que la candidata del Bloc un vot en contra.
Ell sabrà perque ho fa, jo ex-votant d´EUPV no. Estem prou farts en Simat dels desficacis d´este senyor i dels repetits insults a qui no pensen com ell en la seua web.

Anònim ha dit...

Ton pare tenia raó en una cosa: Parlaran del que va en banyador.

Lo que ja no el va dir ton pare, és que no cecessariament, els mil ben entrajats, per ser-ne mil, tenen més raó.

Un altre anònim ha dit...

Mira amic, hi ha un moment per a cada cosa i una cosa per a cada moment, i Victor Mansanet, exUCD, exCDS i un muntó de no sabem quants ex, va pixar fora de test per no saber estar.
Esperem que en uns quants mesos també siga exregidor de Simat, pel bé de Simat. Atenció, no dic que EU siga ex, sinó el personatge que al final aconseguirà el que tants anys de votacio democràtica no ha aconseguit: la desaparició d'EU.
I no es opinió meua, és de molts simaters que han votat EU.

Anònim ha dit...

Podeu consultar la web del senyor víctor mansanet:
http://arcirissimat.blogspot.com/2010/04/primera-feixistada.html on ens deleita amb arguments tant de trellat com dir-li a un diputat autonòmic present "inutil integral", explicar la moda que duien els assistents o argumentar perque alcaldes, diputat autonòmic i regidors presents no deuen tindre un seient reservat.
Això si, no explica com es va quedar fora de les negociacions a l´equip de govern per las seua incapacitat per aportar res: la seua petició era la dimissió del cap del psoe i que fora candidat a l´alcaldia el segon de la llista i la instauració de la tercera república.
Es podeu imaginar el nivell, i encara es pregunta com poden tindre menys vots en les locals que en autonòmiques i generals.