L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

diumenge, 18 d’abril del 2010

Discurs de l'alcaldessa de Simat en la presa de possessió

Remés pel Bloc de Simat. No s'ha modificat res de l'original.
Benvolgudes REGIDORES I REGIDORS de la corporació,
Benvolgudes SIMATERES I SIMATERS i, TOTES I TOTS els que un dia tan important com el de huí m'acompanyeu.
Benvolgut Senyor Diputat Enric Morera,
Bon dia a totes i a tots, i moltes gràcies per la vostra assistència a este acte institucional.
En primer lloc vullc dir-vos que estic molt orgullosa de ser la PRIMERA DONA EN PRENDRE POSSESSIÓ DE L'ALCALDIA DE SIMAT. A les dones ens ha costat molt arribar a la política i més encara als primers llocs. Hui és un dia on es fa necessari honorar a totes aquelles dones que, històricament han treballat per la igualtat i, molt particularment a les DONES DE SIMAT.
En aquest punt em permetreu fer un incís perquè vullc donar les gracies molt especialment a la meua família que és la que pateix en primera persona la meua dedicació a la política. Si aquesta tasca és sacrificada i requereix una plena dedicació per a qualsevol persona que vullga treballar pel seu poble, més encara ho és per una dona, mare i treballadora a la vegada. SENSE LA SEUA AJUDA I RECOLZAMENT NO PODRIA FER-HO. Moltes gracies.
L'orgull és també doble EN SER LA PRIMERA ALCALDESSA DEL BLOC DE SImat. Vullc recordar precisament, en aquest acte, a tots aquells valencianistes històrics, i especialment a aquells que ara fa prop de 40 anys, fundaren l'Associació d'Amics de la Valldigna. Huí vullc reivindicar el seu llegat del que ens sentim profundament hereus. A hores d’ara , el sentit de la nostra acció de govern continua estant presidida pels mateixos ideals que en el seu dia, els nacionalistes valldignencs plasmaren en el seu MANIFEST FUNDACIONAL,
-La defensa de la nostra llengua.
- La recuperació patrimonial i cultural
- El fet comarcal com a referent identitari més pròmix. i
- La voluntat tenaç d’articular un moviment polític que vertebre el nostre País.
JO AGAFE ESTA RESPONSSABILITAT en nom de totes les persones que m’han PRECEDIT, gran part de les quals m’acompanyen en aquests moments i sense les que no haguera estat possible arribar ací. Tenim una GRAN FE EN TOT ALLÒ QUE DEFENEM pel nostre poble, a la vegada que volem bastir un opció política pròpia que defense els interessos del PAIS Valencià. A totes i tots vosaltres moltes gràcies, DESITGE que continueu treballant al meu costat i sobretot ESPERE complir amb totes les ESPECTATIVES I CONFIANÇA que heu dipositat amb la meua persona. Espere no defraudar-vos.
Soc conscient que l’època en que m’ha tocat exercir com a Alcaldesa és molt complicada, però estic convençuda que el poble de Simat té moltes possibilitats per a tirar endavant. COM JA HE DEFENSAT EN DIVERSES OCASIONS en nostre poble té uns grans valors patrimonials, culturals, històrics i mediambientals que encara no hem VALORAT COM ES MEREIXEN. Per això, eixe és una dels PUNTALS IMPORTANTS d’aquest EQUIP DE GOVERN. Però a més, SIMAT I LA VALLDIGNA, formen part inseparable de LA SAFOR. En moments tant durs econòmicament com el que estem visquent ÉS NECESSARI, MÉS QUE MAI, COOPERAR amb els nostres veïns i mirar de concentrar esforços per a estalviar recursos. I ara cal traballar junts per a donar-li una forta empenta al turisme sostenible i de qualitat, perque el que tenin ací es la “millor terreta del món” i nosaltres sóm els qui l’hem de traure endavant d’una manera ordenada, sostenible i respectant l’entorn nartural i el medi ambient.
Durant estos últims 19 mesos, l’equip de Govern ha engegat diversos projectes i procediments de treball i hem realitzat una sèrie d’actuacions en llocs emblemàtics del poble. Vullc aprofitar este moment per a donar les gracies a tots els membres de l’equip de Govern i en particular a Eladi Mainar que ha estat durant tot este temps AL FRONT d’aquest Ajuntament.
Fent un xicotet repas a ALGUNES de les ACTUACIONS que hem realitzat, direm que:
- A banda de les grans inverssions que han estat, la primera fase de la FONT MENOR, LA FONT GRAN, LA ZONA D’ESPLAI DEL RIU VACA I L’AULA DE LA NATURA, Hem acondicionat el MERCAT MUNICIPAL per a que siga compatible l’ús comercial i el lúdic. En breu començarem les obres per a condicionar LA BIBLIOTECA I FER-LA ACCESSIBLE a tots i totes. A mes d’habilitar EL LOCAL DE LES AMES DE CASA DE SIMAT, que tants canvis han hagut patit.
- En matèria de PARTICIPACIO CIUTADANA, hem engegant un nou model com és l’Agenda 21 que ens ha permes coneixer de primera má l’opinio dels cituadans i ciutadantes sobre el nostre poble. En pocs mesos tindrem en marxa també la BUSTIA CITUADANA i el DESENVOLUPAMENT DEL REGLAMENT existent. Una altra actuació MOLT IMPORTANT serà el que molts coneixeu com a OFICINA VIRTUAL, que és una ferramenta informatica per a que els simaters i simateries puguen fer molts tràmits administratius desde la seua propia casa.
- EN L’ÀREA ESPORTIVA podem destacar que a banda d’estar rehabilitant les instal•lacions i treballant per una nova gestió, CONTINUAREM AMB L’ESCOLA ESPORTIVA que junt a L’ESCOLA D’ESTIU tant d’exit han tingut i ha ajudat un poquet a la conciliació de la vida laboral i familiar. En MATERIA DE JOVENTUT hem començat una sèrie de contactes i reunions per a constituir la PRIMERA ASSOCIACIÓ DE JOVES DE SIMAT, siguent ells els que marquen les preferencies i prioritats. També serà el primer any que entrem en el circuit de TROBADES DE JOVES DE LA SAFOR.
- EN MATERIA D’URBANISME voldria ressaltar que hem treballat de valent per a que es finalitze el primer PLA GENERAL D’ORDENACIÓ URBANA DE SIMAT que farà possible definitivament una ordenació racional del territori, una protecció dels elements arquitectònics i paisatgístic i, finalment el poble de simat assolirà una de les seues mes antigues reivindicacions com es el POLÍGON INDUSTRIAL. Nosaltres estem fent tot el que està al nostre abast i, ara te la paraula la Conselleria D’urbanisme. Espere comptar amb el recolzament de tots els regidors i regidores per a facilitar l’agilitat en la seua tramitació.
Crec que HEM FET MOLTA FEINA, PERO QUE QUEDA MOLTA MÉS PER FER D’ARA ENDAVANT i més en esta coyuntura econòmica. No tenim cap vareta màgica i de veritat que em sap greu. Pero els entesos diuen que LES CRISIS de vegades no son tant roïns si les sabem aprofitar. Que son MOMENTS DE CANVI, MOMENTS que deuen portar al CREIXEMENT I MADURESA DE LA SOCIETAT. Però, per això cal traballar junts totes i tots, cal colaboracio, solidaritat i humiltat, pero tambe i sobretot, INNOVACIÓ, IMAGINACIO, VALENTIA I RESPONSABILITAT i axiò és el que des d’ací vos demane a cadascú de voslatres. Traballem totes i tots junts per un objectiu comú que és el benestar i la qualitat de vida de les simateres i els simaters.
Així, que en aquest moments em donaria per satisfeta si soc capaç de demostrar-vos que els POLÍTICS ESTEM per a tractar de donar solucions i per a defensar els interessos comuns del poble. Que tots els polítics NO SÓN IGUAL i que la ANORMALITAT POLÍTICA que estem visquent per part d’alguns tant a nivell d’Estat com del Pais Valencià no ens confonga. Aixó no es, precisament, gestionar els interessos comuns.
Ara tenim una bona ocasió per a demostrar que la política de BAIX CAP A DALT és possible. Per això estaré a LA VOSTRA DISPOSICIÓ, per a escoltar les vostres propostes i intentar sol.lucionar els vostres problemes i preocupacions.
Jo des d’aci em compromet publicament a DONAR EL MILLOR DE MI, i espere comptar amb la col·laboració dels membres de l’equip de Govern i de la resta de la Corporació .

De nou moltes gràcies i bon dia a totes i a tots

Agustina Brines i Sirerol
Alcaldessa de Simat
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sóc un lector dels mitjans digitals. He llegit molts articles, comentaris i notes de premsa sobre el govern de Simat, format pel PSOE, BLOC i ERPV. He llegit al blog d'Esquerra Unida-Arc Iris tota la vomitera,malícia, enveja, desficacis, atacs personals als seus components i fins i tot a familiars,... i tot allò que hom puga imaginar, fins i tot autoritzant anònims que els escriuen ells mateixos. A més a més, sé de bona tinta que els atacs continuaran disparant-se contra el BLOC i ERPV. Però sabeu per què al PSOE no el tocaran? El PSOE de Simat ja va fer les gestions a València perquè qui duu la web és l'assessor d'una diputada socialista. Qui paga mana, està clar. I per això, l'assessor i únic membre d'Arc Iris, no dirà ni pruna del PSOE, faltaria més. Però de la resta de grups, a mentir, a insultar, a dir barbaritats contra ells, contra els grups municipals, contra tots excepte PSOE i PP.

Sr. assessor , deixe en pau a la gent que vol que Simat progresse, deixe-los treballar i acabe ja amb els insults personals. En política les desqualificacions personals són feixistades. Per cert, deplorable l'actuació del regidor d'EU. Ni una sola paraula contra el PP. Passa igual que a Tavernes. Sembla que PP i EU van agafats de la mà. A Benifairó està més clar, formen equip de govern. Tanta tírria contra el BLOC? A Benifairó BLOC, PP i EU formen equip de govern. No entenc res, més bé, no els entenc ni ho pretenc. Per a mi, les seues actuacions i desqualificacions els desautoritzen.
Un simater.

Anònim ha dit...

Sols volia dir que em sembla molt mal que, alguna persona haja tallat i pegat l'escrit anterior al blog d'EU-Arc Iris de Simat. I no és per res, jo sols volia fer aquest comentari relacionant-lo amb aquesta notícia i no amb altres i menys en eixe blog, tal i com finalment ha passat. No sóc persona de fer comentaris i menys incendiaris als mitjans digitals. M'ho pensaré de tornar-los a fer.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Podem assegurar-te que no tenim res a veure amb el que ens dius. Per a nosaltres és la primera notícia que tenim sobre el fet que denuncies.