L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 19 d’abril del 2010

ARTICLE D'OPINIO: L’URBANISME DEL PP I DEL PSOE JA NO ESTÀ DE MODA.

La transformació del nostre País, del nostre Poble, alguns el veuen clar i el voldrien ràpid. El canvi, el basen en les dificultats de la nostra economia, sotmesa a la incapacitat dels nostres governants per afrontar-la de ple i amb èxit. En el nostre entorn tenim una agricultura abandonada, sense industria ni altres sectors productius, moble, calcer, serveis, financer, etc.
El canvi el basen en guanys ràpids per als propietaris dels terreny, el basen en més rajola, més urbanitzacions, més especulació, més engany, més per a uns pocs i menys per la majoria.
El que volen és comprar barats els terrenys productius dels que hem pogut viure dignament fins ara i els que han donat menjar a mitja Espanya.
El que volen són camps de golf adossats a macro-urbanitzacions o macro-urbanitzacions adossades a camps de golf com a reclam uns dels altres; és clar per a ells, no importa, l’objectiu és clar, enriquir-se amb rapidesa. A qui volen enganyar?
I jo em pregunte, en un estat de dret, el repartir la feina i els ingressos no és el millor que pot tindre la ciutadania ?
No és cert que el boom urbanístic ens aporte més benestar i qualitat de vida, els exemples els tenim per tot arreu, a Xàbia, Calp, Dénia, Cullera, Benicàssim, Alacant...
Molt d’urbanisme depredador i poques escoles, centres de salut col•lapsats, zones d’oci escasses. On estan?, al menys en el Boom virtual de Simat no; tant la Conselleria d’Educació com la Confederació Hidrogràfica del Xúquer desestimaren el projecte del golf i macrourbanització per no justificar els suficients recursos hídrics i per no aportar documentació suficient ni contemplar la zona dotacional destinada a centres educatius per l’augment de població en edat escolar.
Aquest model caduc, impulsor de la bombolla financera, còmplice i responsable d’aquesta crisis, ens porta al negoci d’uns pocs en detriment de la majoria de la ciutadania. En aquest model, com es reparteix la riquesa? Quants sous ben remunerats ens reportaria?. Quants precaris?. Alguns diuen que es crearien més de 250 llocs per camp de golf. Ells ni s’ho creuen, sols pensen en ingressos ràpids per a ells. En canvi, es reparteix entre tots les despeses de construcció d’escoles, depuradores, centres de salut i tots nous serveis. En base a aquest model s’incrementa més delinqüència i inseguretat, infraestructures deficients i sobre tot, esgotament dels recursos hídrics amb més despeses i més insostenibilitat, i per tant, menor qualitat de vida per la majoria dels ciutadans. No voldria deixar-me la falta d’identitat com a poble, d’estima al nostre territori, en fi, de canviar contra natura; què guanyem? Res de res.
Els més greu de tot és que la Història es repeteix al nostre País, a la nostra comarca la Safor, a la Valldigna i també al nostre Poble, amb procediments obscurs, especulatius i de negoci amb pocs escrúpols, amb poca transparència i poca participació.
I si no és prou s’empleen a fons com a grans especialistes en el màrqueting de l’engany, per dimafar als que no són de la seua corda, per aconseguir els seus fruïts i si es menester, inclòs utilitzen alguns grups multicolors anomenats d’esquerres, buits de idees i iniciatives per a obtindre els seus objectius..

Joan Serra
President d’Esquerra la Safor-Valldigna

1 comentari:

La Cotorra de la Vall ha dit...

Als articles d'opinió no s'admeten comentaris