L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 28 d’abril del 2010

Un nou parc accesible i monolingüe a la platja


No anem a dir que no està bé perquè estaríem faltant a la veritat. S’ha quedat un parc accesible menut però bonic i és de suposar que els xiquets i xiquetes i també els iaios i les iaies, inclosos els de la pròpera residència, ho agrairan i li'n trauran profit, com també ho agrairà en general la resta d’usuaris de la platja.
Ara bé: no ens ha estranyat - o millor dir que no ens ha agradat gens- que la retolació s’haja fet pensant només amb els estadans d’altres zones d’Espanya i que els valencianets i valencianetes que usem d'habitual la llengua d’Ausiàs March estiguem, una vegada més, discriminats linguïticament parlant. I és que vulgam o no, els valencians/anes som l'únic poble del món que ens podem sentir estrangers en la nostra pròpia terra.
Al que anàvem: si això passa en un municipi tan valencianoparlant com el nostre, no cal pensar com serà i passarà a la resta del País Valencià. Bé, ens ho podem imaginar amb l’exemple que ens dóna tots els dies Canal 9.
-

7 comentaris:

poliglota ha dit...

Jo crec que deurien haver posar els rètols en diversos idiomes, ni sols castellà ni sols valencià. I si no cap que façen la lletra més menuda. Encara que no em preocupa massa, total, el que durarà el parc i no rés tot serà el mateix... en 4 dies els vàndals avorrits van a fer-lo pols.

Indesidenter ha dit...

D'acord amb això de.. total, el que durarà! I entraríem en un altre debat que és la falta total de manteniment,atenció i dedicació que dedica el nostre govern municipal a conservar les coses fetes.

De tota manera, amb independència de que feren com faria qualsevol platja que es precie i ho hagueren retolat en diverses llengües (el turisme és el turisme), el fet en si demostra un total despreci a la llengua propia.

Carles Estruch ha dit...

Sempre mirant pels castellans... Això es diu que es té l'autoestima per terra... Això a Catalunya no passa....

Indesidenter ha dit...

No, Carles, en Catalunya no passa això: ni tenen Canal9; ni un Estatut de vergonya (esperem que el TC no el deixe de vergonya, cosa que no vindria de nou i que seria repetir les retallades que ja li feren a l'Estatut en temps de la República); ni tenen tota la premsa i ràdio en castellà; ni tenen un PP i un PSOE totalment venuts a Castella i Madrid; ni una llei del valencià que se la passen per on volen; ni polítics que no amollen una paraula en valencià ni matant-los, pero tant en el PP com en el PSOE; ni tenen... tantes i tantes coses que fariem el llistat interminable.
Tu parles d'autoestima per terra i jo no sé si millor seria dir-li auto-odi i complex d'inferioritat.

Com diu La Cotorra, els valencianoparlants som com estrangers en la nosta terra. Fins quan?

Anònim ha dit...

Si tant vos molesta el CASTELLANO y tant voleu el CATALÁ ¿Per que no es mudeu de provincia?

Anònim ha dit...

Ací ningú ha parlat, que jo veja de voler el català o valencià, sinó de respecte a la llengua del poble. Sota la forma que siga, més culta o més col·loquial.

Els que s'han de mudar de provincià són els que són d'ací i s'empenyen en fer-nos castellans sense cap respecte a la llengua d'ací. I no parle de gent de fora, sinó dels mateixos del poble. Eixos són els que millors estarien a Madriz.

Carles Estruch ha dit...

Quan parle de l'autoestima per terra parle de la gent valenciana catalanoparlant i que són analfabets en la seua pròpia llengua. Amb l'autoestima per terra faig referència amb el tema que els valencianoparlants tenen la seua pròpia llengua com una alguna cosa inferior a la llengua del "Imperio".

Vet ací un cas clar de l'autoestima de la llengua per terra: No hem d'oblidar que al nostre poble encara resten famílies, i segur que bastants, on diuen que "hablar en castellano es un bién políticamente correcto". Imagine, que això no és un cas aïllat i que passarà a molts pobles del País Valencià on han perdut al llarg de les tradicions la nostra llengua. És la manera més clara, també, de demostra la nostra llengua com a vulgar i el castellà com una llengua culta.

Podrem discutir, lluitar... per algun dia poder notar que se'ns respecte la nostra llengua... La llengua que ja parlaven tots els nostres avantpassats.

Però crec que si no es fa una estratègia una miqueta diferent per tal de que tots consideren la seua llengua com una cosa de molt gran valor, no canviarà res. Tot continuara igual...

Crec que no es tracta de "plorar" tots junts els que ja pensem el mateix. El que pense que es deuria de fer és aconseguir nova gent que estiga fora dels àmbits de la defensa de la nostra llengua i si potser donar-li una educació.

Fer campanyes no sols a la gent jove, animar a la gent gran que aprenguen i valoren la seua llengua... Cal una bona campanya de màrqueting!!