L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 15 d’abril del 2010

Modificació puntual nº 7 del sector 11 Teularet 11


Hem rebut aquesta nota d'un tècnic (plenament identificat) de l'equip que redacta l'estudi d'integració paisatgística de la modificació puntual n0 7 del sector 11 "Teularet-2" del PGOU de Tavernes, en relació a l'ampliació de sòl urbanitzable industrial en aquesta àrea.

"Per a l'aprovació d'aquesta modificació del planejament, el Reglament de paisatge de la Comunitat Valenciana diu que l'estudi d'integració paisatgística ha de incloure un Pla de participació pública.
Amb aquest Pla s'esperava recollir l'opinió de la població sobre la situació actual del paisatge del terme municipal de Tavernes de la Valldigna i sobre les estratègies que deurien orientar la seua evolució futura. El termini obert per l'Ajuntament per a fer la consulta pública ha sigut de un mes, es va obrir el dia 17 de març i finalitzarà el 18 d'abril. Aquest Pla tindrà validesa legal però serà molt poc representativa de l'opinió de la població degut al baix grau de participació obtinguda. Hem tingut alguns problemes per a desenvolupar el Pla degut a les dades del termini obert (falles i pasqües incloses) i altres qüestions que no hem sabut reorientar. A més, no hem rebut molta resposta de les associacions convidades a participar, ni del públic en general, a través de l'adreça de correu electrònica habilitada per l'Ajuntament participa@tavernes.org, ni mitjançant els qüestionaris que hem penjat a la pàgina web de l'Ajuntament www.tavernes.org [participa!] ni els
que hem deixat a l'Ajuntament i a la Biblioteca, amb els seus panells i tríptic explicant l'actuació.
En definitiva, vos escrivim, perquè encara que siga tard, publicant una entrada al blog, pot ser algun dels vostres lectors tinga encara ganes de donar la seua opinió sobre l'ordenació futura dels seu entorn.
Gràcies
"

Sobre el particular, nosaltres desitjaríem més participació, tal com demanen els tècnics, de la societat vallera però no en aquest afer sinó en tots els assumptes en general. La situació que reflecteix la carta la considerem que és un reflex-conseqüència del que s'ha anat sembrant des del govern municipal: la participació ciutadana en les les darrers legislatures, a pesar de les promeses electorals fetes per tots els partits, el PP inclós, de potenciar-la i augmentar-la fins ara ha estat inexistent. No cal ni recordar que hi ha consells assessors que ni s'han convocat ni s'han constituït, però de fa anys i anys.

Això ha provocat un "meninfotisme" de la societat vallera envers els temes que suposadament haurien d'interessar-li. Ens consta de gent que ha estat convidada i no hi ha volgut participar-hi i treballar quan en altres circumstancies ho hagués fet amb molt de gust, perquè considera que el govern actual no dóna massa garanties de fer un mínim cas a les propostes medioambientals que puguen eixir.

De totes maneres, tal i com demanen els tècnics, que s'han preocupat molt de què aquest aspecte legal de participació es complesca ampliament, desitjaríem i us demanem que els feu arribar les vostres idees i/o opinions.
-