L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 29 d’abril del 2010

Sempre hi ha una primera vegada....


Remés pel Bloc

Per primera vegada en esta legislatura, tots els grups polítics de les Corts Valencianes s’han posat d’acord en matèria de aigua i ha estat possible per iniciativa del grup Compromís.

El diputat del BLOC Josep Maria Pañella (a la fotografia durant la intervenció) presentà una Proposició No de Llei perquè les institucions valencianes defensen els regants i usuaris valencians del Xúquer donat que l’Ajuntament d’Albacete estava incomplint el conveni d’Alarcón, gastant l’aigua que li tocava a la part valenciana i sense pagar el que estava previst.
Els grups han donat suport a allò que defensava el grup parlamentari Compromís, format per diputats del BLOC i Iniciativa, i acorden:


1. Les Corts Valencianes insten al Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural a que adopte quantes mesures siguen necessàries per garantir el compliment del conveni signat el 23 de julio, de 2001 entre el Ministeri i la Unitat Sindical d’Usuaris del Xúquer, sobre l’explotació i conservació de l’embassament d’Alarcón.

2. Les Corts insten al Consell de la Generalitat a que continue donant tot el suport institucional i polític que requerisquen els usuaris valencians del Xúquer.

3. Les Corts donen el seu suport als usuaris valencians del Xúquer en la seua oposició a qualsevol reducció dels cabals destinats als regadius tradicionals valencians de la Ribera del Xúquer, de manera que se seguisca garantint el dret de les entitats de rec integrades en USUJ a l’ús preferent de l’embassament d’Alarcón.

El diputat del Bloc, Pañella, ha dit que “una volta més, hem demostrat que des de Compromís estem preocupats pels problemes de la nostra societat i per això fem propostes fermes, serioses i responsables i per això, hem aconseguit unir unes Corts prou dividides i enfrontades en defensa dels interessos justos i històrics dels regants del Xúquer”.

-