L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 14 d’abril del 2010

Ple Municipal: Festes local 2011

El ple municipal va aprovar els dos dies de festa local corresponent al 2011. Seguint el costum establit darrerament, els dos dies de festa local seran el 18 de març, vespra de Sant Josep, i el dia de Sant Vicent.
L’aprovament de les festes locals 2011, amb els vots a favor de tots els grups excepció del PSOE que es va abstindre, va propiciar un intent de debat sobre les festes locals, debat que es va tallar atés que no era el tema que es tractava en eixe moment.
De totes maneres cal recordar que el debat sobre les festes del poble queda encara pendent després de les manifestacions dels nostres responsables municipals a la premsa comarcal d’obrir un debat seriós a la societat vallera sobre les mateixes. Debat que no s’ha realitzat, quan ja han passat 7 mesos des què varen tindre lloc les Festes del Poble i, suposem, que ja s’estaran preparant les pròximes. ¿O és que encara no hi ha res previst?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

I ningú se n'ha adonat que el dia de la Valldigna no és festa local?

No seria millor proposar eixe dia Festa Local? Quina conciència de valldignencs ens queda?

Palometa ha dit...

pues jo trobe que els dos dies que han posat estan molt bé!! que tot seguixca igual en eixe aspecte.

nil_serrat ha dit...

Estic totalment d'acord en el primer comentqari.
Sembla mentida. Hem de suportar com a dia festiu el dia de la Hispanitat. Particularment, jo no tinc res que celebrar eixe dia. Igual passa amb el dia de la Constitució o el dia de la Inmaculada. L'Estat Espanyol posa eixos dies festius com a dies importants que són per a l'Estat Espanyol. Em sembla molt bé.
Ací al País Valencià tenim la nostra diada el dia 9 d'Octubre i el dia SAnt Josep (com no podia ser d'altra forma...), que son dies marcats en roig en el calendari valencià. Perfecte!!
I ací a Tavernes? El dia de La Valldigna és un dia com tots els altres?? Ja no tenim conciència d'on som?? No tenim dret els vallers i les valleres de celebrar eixe dia??
Si pensem que nosaltres som valldignencs, valencians i espanyols... només tenim dret a celebrar que som valencians i espanyols?? Doncs jo, si d'alguna cosa estic ben orgullós és de ser valldignenc. I m'agradaria que als nostres represemtamt a l'ajuntament també,

Indesidenter ha dit...

Quan al ple de l'ajuntament de Tavernes, i d'això fa anys, es va plantejar fer festa local el Dia de la Valldigna, l'alcalde d'aleshores, Eugenio Pérez, i el seu govern no ho van voler tindre ni en compter.
Tot i que estava la Valldigna en plena ebullició d'actes pels 700 aniversari i en plena efervescència el sentiment valldignenc. Però com es veia clar, per al PP el dia 18 de març que no el tocara ningú.

Només es va acceptar que el Dia de la Valldigna se celebrarà, per tal de donar-li un poc més de lluiment, el diumenge pròxim al 15 de març.

I així ha sigut fins hui i així seguirà perquè cada dia hi ha menys sentiment de que som valencians i valldignens(o potser millor dir que cada dia hi ha més sentiment de que som espanyols i castellans??) i mentre la Mancomunitat no aprofite per a cohesionar més eixe sentiment i el territori.