L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 19 d’abril del 2010

Cicle de conferències sobre els 150 anys del Clot de la Font


Un amic ens ha enviat les seues impressions sobre el cicle

Hola Cotorra: Voldria contar-te l'experiència d'assistir al cicle de conferències realitzades al voltant de la celebració del 150 anys del Clot de la Font, el passat dijous i divendres.

Primer que res em va sorprendre que les activitats es realitzaren al saló de plens de l'Ajuntament. Mai no havia assistit a cap acte cultural en una sala dedicada als debats polítics. No em sembla un lloc adeqüat havent com hi ha una magnífica Casa de la Cultura amb la gran sala d'actes i la sala d'exposicions.

La segona cosa és la concentració d'aquestes interessants conferències. Fer dos conferències seguides sobre temes diferents cada dia durant 2 dies és abusar del personal assistent i exposar-se, com passà el primer dia, a que la meitat de la gent se'n vaja. Crec que haguera estat molt millor fer un vertader cicle de conferències al llarg de tota la setmana, una conferència al dia durant 4 dies, o bé fer-ne una cada setmana durant un mes. La gent es podria organitzar i anar a la que més li interessara o fins i tot l'efecte boca orella haguera portat més gent a les següents xerrades. Estic segur que molta gent no s'haurà enterat de les xerrades.

Respecte a les xerrades molt bé. L'ajuntament ha portat realment gent especialista en el tema. Però no pots deixar només mig hora per a parlar dels últims descobriments de la Cova del Bolomar. El tema mereixia molt més que això i efectivament Josep Fernández Peris, director de l'excavació, en parlà més d'una hora. Així la següent xerrada, sobre l' exploració i coloració de les aigües de l’avenc de la Donzella amb audiovisual, xerrada i col·loqui, que havia causat
molta espectació, va començar passades les 9 de la nit... Que et conten com van saber que les aigües del Clot de la Font estan connectades amb l'avenc de la Donzella quan cau molta aigua és molt impressionant i veure els membres del Grup Comando en un video dels anys 80 molt instructiu. Però clar la cosa ja es va acabar passades les 10 de la nit...

La xerrada del Clot de la Font i el seu entorn paisatgístic va ser molt il·lustrativa de la bellesa del l'entorn i dels camis que duen a la font de l'Ombria. Les torres d'alta tensió, és clar, van sortir a
moltes fotografies. El conferenciant no va fer cap comentari sobre elles, potser per no encetar cap polèmica. Tanmateix Candido Giménez, regidor d'EU, si que li preguntà quina opinió li mereixia les altes torres metàl·liques dins del paisatge valldignec. Ell contestà que ara eren part del paisatge però l'alcade que feia de presentador i estava a la taula, s'afanyà a intervenir per dir que ara ja són del paisatge i que no podem fer-hi res. Les hem d'assumir, vaja.

L'alcalde va fer de presentador dels actes i dijous semblava un conferenciant més contant les seues experiències pel Clot de la Font , que havien fet amb els contenidors o que havien agafat a vegades xicons fent grafitis. Però el millor va ser quan parlà llargament de l'antic poble de l'Alcudiola i de la seua ermita de Sant Llorenç que prompte, ens recordà, serà rehabilitada. Massa protagonisme de l'alcaldia i massa poca dels realment protagonistes que eren els especialistes. Bé, ara en sembla que ja sé el perquè de fer les xerrades a l'Ajuntament....

Les fotos no són nostres i les hem tretes de "Valldigna SOM i Serem". No ens ho tingueu en compter. Gràcies.
Al nostre amic (al que ens ha enviat la notícia), a més de les gràcies, dir-li que a partir d'ara actes com aquests i amb el mateix protagonisme se'n voran molts. Estem en precampanya o la pre de la precampanya. Esperem que cadascú sàpiga on li cau la càrrega.
-

2 comentaris:

ValldignaDigital [diari del projecte en xarxa Valldigna som i serem] ha dit...

roduïm la crònica - Valldigna Digital

respecte al comentari - la web Valldigna som i serem, te caràcter documental i està al servei de la societat valldignenca, podent utilitzar qualsevol la info, sempre cite la font, en aquest cas les fotos i com indica el mitjà son de Francisco Teodoro. Respecte a la resta de comentaris no tenim per costum contestar via altres mitjans, opine vosté al mitjà i serà contestat amplia i documentalment.

Donades les vinculacions més que estretes amb LA COTORRA, ens limitem a comentar-li que reproduïm i per què, utilitzant la font com a pròpia.

salutacions cordials

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sembla ser que hi ha un mal entés:

"Les fotos no són nostres i les hem tretes de "Valldigna SOM i Serem". No ens ho tingueu en compter. Gràcies."
Eren adreçades als nostres amics de ValldignaDigital, perquè no els havíem dit res. Les presses.


La segona part:
"Al nostre amic, a més de les gràcies, dir-li que a partir d'ara com aquestes i amb el mateix protagonisme se'n voran moltes. Estem en precampanya o la pre de la precampanya. Esperem que cadascú sàpiga on li cau la càrrega."

eren per a l'amic que ens ha enviat el comentari, no per als nostres amics de ValldignaDigital, que saben poden fer ús del material que ací elaborem sense problemes.