L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 19 d’abril del 2010

Habia una vez... un circo


Un circ va semblar el ple de Benifairó durant el punt que debatía la moció presentada pel PSOE i on demanava: deixar sense efecte l’apartat de les obres del Carrer Sant Roc que tractaven dels contenidors soterrats; que es paralitzaren les obres (ja estaven paralitzades, senyors del PSOE) i que es reompliga de terra la fossa de soterrament.


El regidor d’EU, Toni Vercher, de l’Agenda 21 i tutti quantti, va lloar els contenidors, va dir que estaven molt bé, va parlar a favor dels contenidors soterrats des del punt de vista mediambiental, ecològic, etc. però…… va votar en contra!!.
El regidor del PP, José Luis Ferrando, que per cert no ha fet la renuncia del govern municipal que va anunciar en la premsa, també es va mostrar partidari d’eixe tipus de contenidors (será perquè els paga el pla Camps?) però els va votar en contra.
La regidora del PSOE, Rosa Alberola, es va limitar a llegir la moció. Males llengües recordaven quan difícil és donar arguments i defensar una cosa que u no l’ha escrita. Serà per això que no va parlar massa? El seu grup va votar en contra.
L’alcalde, Jesus Ferrando, del Bloc, va començar dient que com alcalde, la seua obligació i responsabilitat és dur endavant allò que aprova el ple, i que el tema dels contenidors no era qüestió personal, sino fruit de l’aprovament per unanimitat del Pla Camps el passat 2 de noviembre.
Ferrando va recordar que tots els partits van votar a favor del projecte del qual el PSOE, PP i EU reneguen ara i també va recordar com es va exposar en el tauler d’anuncis durant 20 dies sense que ningú ni els veïns feren cap al·legació u observació. Assenyalava que hi ha altres contenidors soterrats a Benifairó, que mai cap veï s’ha queixat i que no hi hagut cap problema en els contenidors.
L’alcalde, clar i ras, va dir que s’estava debatent un tema totalment polititzat de manera interessada. Davant eixes paraules es van vore moltes cares de regidors de l’oposició mirar cap al terra.
A l’hora de la votació, només el Bloc va defensar la decisió presa per unanimitat en el ple del passat noviembre i, com que faltava un regidor del PSOE, el resultat va ser:
No s’instal·len contenidors soterrats: cinc vots (PSOE, PP, EU)
Es deixa el projecte com està: tres vots (Bloc).
Si el vot d’EU hagués estat al costat del govern del qual forma part s’hagues produït un empat a quatre i decidia el vot de qualitat de l’alcalde. Alguns hauran d’explicar perquè han votat en contra de la seua conviccio mediambiental, ecològica i tutti quantti de partit progressista.

Ara ve el millor: qui pagarà els dies que han estat màquines parades? Els veïns o els regidors que han votat en contra? Qui pagarà demés despeses derivades de rectificar el projecte i tornar arrere les obres? Els veïns o els regidors que han votat en contra?
I sembla ser que a partir d’ara, cada veí ja sap que fer per eixir-se’n en la seua. Alguns veïns ja diuen que van a reclamar que no els posen davant de sa casa els altres contenidors i…. ai mare! els veïns de la plaça Pintor Sorolla van a fer una campanya en contra del mercat davant de les seues portes. Els veïns volen que el mercat siga ambulant, cada semana a una carrer i a una plaça, i diuen que están farts de pagar guals quan tenen totes les setmanes que traure el cotxe i no poder usar-lo pel mercat. Au, endavant!!! La diversió que no pare!!
Pensem que, amb bona lògica, també ho aconseguiran perquè el PSOE haurà de cumplir el que exposa en la moció sobre atendre i consultar els veïns.
En resum: un circ.

18 comentaris:

Anònim ha dit...

este Jose Luís "de la mamà" ve amenaçant de deixar el Govern d'ençà que és va encetar la legislatura, si se'n va, que se'n vaja de la MANCOMUNITAT, estem farts de la seua mala gestió i del seu no saber estar. Vergonyosa la postura d'EU, caldria saber si l'ha consultada amb l'assamblea local o és desició pròpia fer el rídicul d'aquesta forma ... SI UN CIRCO i gran

Anònim ha dit...

Segurament la l'Editorial de la Cotorra, amb coherència amb l'opinió manifestada en este article, estará també a favor de les actuacions i del projecte de rita Barberà al barri del Cabanyal i justificarà fins i tot les càrregues policials per tal d'aconseguir allò que està aprovat al Consistori. Ens agradaria escoltar la seua opinió...

Anònim ha dit...

I que té que vore una cosa amb l'altra? Allí hi ha decisions paralitzadores judicials dels màxims tribunals, decisions paralitzadores del Ministeri de Cultura en base a la llei del Patrimoni,etc.
Ací La Cotorra ho diu: un projecte aprovat per tots i 20 dies d'exposició on ningú ha dit res.
A més aci en realitat no s'està en contra dels contenidors pels efectes i això es va vore ben clar anit al ple quan ningú va obrir la boca per justificar la postura sinó per l'acoso i derribo que fan el PSOE i Agustí Pascual contra l'alcalde Jesus Ferrando. Ni tan sols es contra el Bloc: és personal, contra la persona. Per desprestigiar-lo.
Els contenidors és l'excusa. I tot l'espectacle gràcies a que alguns regidors del mateix govern s'han cagat en els pantalons.
Que torne l'epoca del mam!
Per què no presenten una moció de censura? És ja l'hora.

Anònim ha dit...

Hola Cotorra, bon dia.
Per Benifairó es parla molt del tema, però es diu que té que vore en un assumpte de cases a tombar enfront de l'ajuntament i interesos personals de regidors.
Tu em dones i jo el done i sino el faig la punyeta.
Saps alguna cosa d'eixe tema de les cases?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ens han arribat alguns comentaris sobre que els propietaris volien que foren declarades com a d'interés històric local o cosa semblant, i per tant que no les tombaren per ampliar el carrer tal com està en l'actual PGOU aprovat pel PSOE, si no estem equivocats.

Josep Lluís ha dit...

Aquest circ és consecuència del "pasotisme polític" dels ciutadans. La hipocresia, la falsedat, beneficis personals... ens han masacrat ja molt de temps, i la societat és molt llesta, encara que no ho semble, per dir !Ja està bé!.
Ens hem de despertar perqué aquestos regidors i alcalde ens porten al "pesebre".
Hem de presentar candidatures,i participar en la vida activa i política d'un poble endeutat fins l'abisme que vol viure en pau.
Al menys la "poreta democràtica" ELS FARÀ ADONARSE'N DE LES SEVES NEFASTES GESTIONS!!!

Wagneri ha dit...

Supose que hi ha a qui li convé. Al cap i a la fi, la major part de les societats s'han organitzat d'eixa manera: el poder sol imposar-se per mitjà de la por. La por de les feres, a les tempestats, a les fams canines. La por de les pestes, a la guerra, a l'infern. La por d'aquells mateixos que tenen el poder: encara moltes gents d'Àfrica creuen que els seus dictadors estan protegits pels esperits contra tot atac. I ací, sense anar més lluny, Franco dominà durant 40 anys la vida de molts milions de sers per mig del terror.

Però també en les democràcies el recurs funciona. Al cap i a la fi, la por manté les gents submises i dòcils. I al poder li agraden els obedients, no els crítics ni els rebels. Com a xiquets menuts, tots ens apinyem entorn dels que poden protegir-nos dels molts mals que ens assolarien si els poderosos ens abandonaren a la nostra sort. Temorosos i fràgils, acceptem tot el que ens diuen i ens pleguem a les seues exigències, a les seues ordres, a les seues lleis. Mentrestant, deixem de qüestionar, de protestar, de reclamar. Només volem ja que ens abriguen i ens deixen dormir tranquils, sense insomni ni
Malsons.

Així que ens espanten i ens espanten. Amb el càncer de pulmó i l'obesitat. Amb els accidents de tràfic i el terrorisme. Amb el canvi climàtic i la bomba nuclear. Amb la crisi i la desocupació. I ara també amb els volcans. I mentres tots ens sentim temorosos i acovardits, arraconats contra la tanca com a ovelles en presència del llop, este, disfressat de corder, triarà lliurement les seues preses. No ho dubte.No.

Salvador ha dit...

Josep Lluis el circ és conseqüència perquè a Benifairó sempre han parlat ( millor dit han xillat) gent sense trellat ni forellat. Només se'ls ha sentit a ells.
I els que han tingut les coses clares i son persones de seny, han callat i han deixar fer a gent que s'ha aprofitat d'això, de poder manipular a eixa gent i per això els han posat en llocs d'eixir a la seua llista. I si algú ha sigut critic amb ells o ha dit que això no està bé o s'ha posat als designis del totpoderós, l'han apartat i fora.
No cal que diguem noms.
Ara, quan sembla que hi ha un alcalde amb trellat, que no deixa que impere al poble el que cadascú faça el que li done la gana com altres legislatures, ja veus el que passa.
Quin pesebre li pots dir tu al alcalde actual? Vols que te'n diga de l'anterior? Si eres de Benifairó crec que no caldrà.
I si hi ha deutes es perquè s'han fet coses. Vols que te les recorde les fetes els darrers anys o no cal?
En altres èpoques hi havia deutes i no era perquè es feien coses, bueno es feien patotxaes, i ara estem sense aigua per la nit perquè estan arreglant el diposit, tot perquè en anys i anys els d'abans mai no feren res de manteniment. I aixina en diria moltes.

Filòsof ha dit...

No acabe d'entendre com una persona tan preocupada pel medi ambient, com és el regidor d'EU de Benifairó, a pesar de vore que es podia continuar l'acord de l'anterior ple, ja que faltava un regidor del PSEOE al plenari, canvia el seu vot per a castigar un projecte que molts voldriem als nostres pobles veïns.
¿Ha de ser l'alta politica de les Corts Valencianes que entra en temes tan concrets, puntuals i ecològics com aquestos dels contenidors de Benifairó , per a castigar, políticament, a un company de govern al consistori sense advertir de la situació? Sols podem entendre que venen les eleccions municipals i en una situació de crisi econòmica importa poc treballar pel poble. Fer i desfer com el matalafer, això si que molesta a la gent que te coneixement en un poble.
Algú ho pot explicar? Algúna persona de trellat pot entendre els canvis tan decisius i repentins?.
Deia Salustí, famós historiador romà: "Abans d'obrar, reflexiona, quan hages pres una decisió, porta-la a terme de seguida." Doncs això, el que ha fet l'alcalde.

Anònim ha dit...

la,la,la,la

Anònim ha dit...

tots s'han kedat bocabadats amb la decisiò d'EU

Francesc ha dit...

Jo pense que filosof té tota la raó. Tot el verí que demostra el responsable màxim del poble del costat,Víctor Mansanet, contra el Bloc i Compromís, amb soflames, proclames i insults continus per temes fora del poble, fins ara els de Benifairó no l'havien pogut plasmar i deixar el govern municipal perquè erem lluny d'eleccions.
Ara som propi el que importa és desgastar el Bloc encara que siga votant en contra de les conviccions fins ara personals i d'un partit que s'autoproclama ecològista, verd i que, vaja, només li faltava, pintar el cel amb la ratlla de Sant Marti. Però l'ha pintat negre.
Viure per a vore. Toni, ens has decebut i has perdut algun vot.

wagneri ha dit...

EUPV recolza la retirada dels contenidors soterrats malgrat que es reitera en la idoneïtat del projecte. Sobre el plenari ordinari celebrat ahir, va orbitar un únic punt central, la negativa dels veïns del carrer Carrebaix de permetre la instal·lació dels contenidors soterrats del projecte aprovat per unanimitat de tots els grups. Una moció presentada pel grup del PSOE, per motius d’urgència que, aprovada per 5 vots a favor (3 del PSOE, 1, del PP i 1 de’Esquerra Unida) i tres vots en contra (3 del BLOC), retirava del projecte els contenidors. El regidor d’EUPV, argumentà el seu vot a favor fent les següents consideracionsMore...

1.- El Carrebaix serà, amb tota probabilitat, el carrer on l’actual equip de govern, farà una major inversió en esta legislatura.

2.- El projecte del Carrebaix, aprovat per unanimitat per tots els grups municipals del Plenari, s’enmarca dins d’una projecte més ampli que naix de la vocació de l’actual equip de govern de transformar, adequar i millorar estètica i dotacionalment el casc històric de Benifairó.

3.- El projecte original del Carrebaix ha estat modificat fins més de tres ocasions amb l’objectiu d’arribar a un punt de consens que aglutinara tant l’interés general com les reivindicacions dels veïns. De fet, els contenidos soterrats, origen de la polèmica han estat desplaçats en diverses ocasions de la seua ubicació original, de forma que en el projecte actual, es troben a major distància de qualsevol edificació, que en molts altres emplaçaments de contenidors soterrats. No obstant, la instal·lació dels contenidors soterrats ha estat clarament rebutjada pels veïns del carrer en reiterades ocasions.

4.- Els contenidors soterrats suposen hui en dia, un avanç tecnològic en les infrastructures de recollida i selecció de residus que tenen demostrats avantatges sanitaris i estètics, respecte als seus complementaris en superfície. Avantages sanitaris derivats de la reducció d’olors i lixiviats i per ser una efectiva barrera contra l’acció d’animals urbans (com gossos, gats i rates); i estètics, per la seua adequació al mobiliari urbà.

No obstant, tot i açò exposat abans, malgrat que la ubicació de contenidors de recollida és una necessitat, hem d’atendre la sobirana expresió ciutadana d’uns veïns que en reiterades ocasions han sol·licitat ser escoltats, i EUPV es suma així a la moció presentada pel PSOE per a la retirada de la instal·lació dels contenidors soterrats del projecte del Carrebaix.

EUPV lamenta la cabanyalització d’uns al enrocar-se en postures inamovibles en la justificació de l’interés general, i la politització d’altres, en uns fets que haurien pogut se evitables molt de temps abans. No s’hauria d’haver arribat a presència de la Guàrdia Civil al més pur estil del delegat del Govern Ricardo Peralta al Cabanyal, ni a la presència de les càmeres de Canal Nou a la recerca de la carnassa populista.

El regidor d’EUPV, Toni Vercher, també aprofità la presència de les càmeres de Canal Nou per exposar-lis que lamentava que la celebració d’altres actes que havien tingut lloc al nostre municipi en l’actual legislatura, com el Festivern, no haveren tingut tanta cobertura mediàtica.


--
EUPV Benifairó de la Valldigna
Toni Vercher

Francesc ha dit...

Molt bé, Toni. A vore a qui convences: tu has votat el que has votat obligat pel teu partit i alguns del carrer.
Tot el demés són monsergues.

Dius: No obstant, tot i açò exposat abans, malgrat que la ubicació de contenidors de recollida és una necessitat, hem d’atendre la sobirana expresió ciutadana d’uns veïns que en reiterades ocasions han sol·licitat ser escoltats...

Però com quedem? no havieu canviat tres voltes el projecte per arribar a un punt de consens amb els veïns? No veus que el contradius?
Ho aproveu per unanimitat, per què?
No seria perque hi havia consens? Qui el trenca? Els veïns o vosaltres PSOE, PP i EU?

Toni, fill meu; justificatio non petita, acusatio manifesta.
Que et vaja bé!

Anònim ha dit...

Jo voldria que Toni m'aclarira: ací que ha prevalgut, l'interés general d'uns quants veïns o l'interés general de tot el poble?

Perquè quan els partits aprovaren per unanimitat el projecte hem de suposar que seria pel bé general.

Ara el bé general sembla que per EU es canviant segons l'interés particular de cada moment. Després no demane coherencia.

Anònim ha dit...

M'AGRADARIA ACLARIR UNA COSA, ES CERT, QUE TONI DE EU HA VOTAT CONTRA EL QUE ELL MATEIXA DEFESA, PERÒ ESTE ATAC NO L'ENTENC.
EU DE BENIFAIRO EN ASSAMBLEA HAURÀ DECIDIT EL QUE ELL DEVIA VOTAR.
PER QUÈ NINGÚ ATACA AL PSOE? RECORDE QUE SON ELLS ELS QUE NO S'ENTEREN DEL QUE APROVEN ALS PLENARIS!
HUI AL LEVANTE EL PSOE COMARCAL HA COMENÇAT UNA GUERRA CONTRA EL CONTENIDORS SOTERRATS. eSTA VEGADA LI HA TOCAT A BENIARJO, QUE PER CERT NO SÉ QUI GOVERNA!
QUIN PROBLEMA TINDRA ROSA-AGUSTÍ I EL PSOE DE LA SAFOR EN GENERAL AMB ELS CONTENIDORS SOTERRATS?
RECORDE QUE LA CAMPANYA ELECTORAL DEL SENYOR AGUSTI JA ES VA PARLAR EN CONTRA DELS CONTENIDORS SOTERRATS. SERÀ PER AIXÒ QUE EL PSOE A TOTS ELS PLENARIS ON S'HA HAGUT DE VOTAR ELS PROJECTES ON HI HAVIEN CONTENIDORS A VOTAT A FAVOR?
INCLOS EL DEL CARRER SAN ROC, ROSA VA SER INCAPAÇ D'ARGUMENTAR PER QUÈ NO ELS VOLIA I SOLS VA LLEGIR LA MOCIÓ, SERÀ PER QUÈ ELLA NO LA VA ESCRIURE? O PER QUÈ NO TÉ CAP ARGUMENT EN CONTRA DELS CONTENIDORS, SOLS QUE ESTAN PROP D'ALGÚ QUE LI VOTA AL PSOE. ALGÚ HO SAP?
PER UN ALTRA BANDA, RECORDE QUE A BENIFAIRO JA EXISTEIXEN CONTENIDORS SOTERRATS. QUAN ELS CONTENIDORS ESTAN DAVANT D'ALGÚ DE EU, DEL PP O DEL BLOC, EL PSOE DE BENIFAIRO ESTÀ TOTALMENT D'ACORD, PERÒ QUAN L'AFECTAT ES ALGÚ QUE DONA EL SEU VOT AL PSOE BENIFAIRONER, ES UN ALTRE CANTAR. ELLS MONTEN EL CANYARET!
I PER SI NO HI HAGUT PROU CIRC A BENIFAIRO ARA EL PSOE COMARCAL ATACA EN ALTRES POBLES.
QUE HEM DE DIR DEL PP QUE SABEM QUE EL SEU PARTIT VA DIR QUE ESTAVEN D'ACORD EN COL·LOCAR ELS CONTENIDORS I EL SENYOR REGIDOR ARRIBA I CANVIA EL QUE HAVIA DECIDIT EL SEU PARTIT!
PERÒ ESTE SENYOR NO VA DIR A LA PREMSA QUE ANAVA A DIMITIR?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Agraïm que els escrits estiguen en minúscules i reservem les majúscules per remarcar alguna cosa.

A Beniarjó governa el PP. En concret el senyor Enguix, diputat i president comarcal.

Francesc ha dit...

Amic de les majúscules si tu mateixa ho dius: Toni ha votat en contra del que ell mateix defensa.

Mira, ací o almenys jo no faig un atac a Toni persona, sino a la incoherència de Toni regidor. No és possible estar tota una legislatura venent la burra d'Agenda 21, sostenibilitat, mediambient i més i ara votar en contra.
Si ell ha sigut incapaç de convèncer al seu partit de la bondat de les polítiques mediambientals i el seu partit l'ha obligat a votar en contra dels contenidors soterrats, vol dir que l'ha desautoritzat en la seua política municipal.
I saps com es contesta això? Molt simple: me'n vaig a casa.

Se n'anirà a casa Toni o el de la mama? Segur que no.

En el nostre poble només se n'ha anat a casa Agustinet, però eixe ho va fer de forma interessada per anar a treballar per al PP i no tornar a escola.