L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 27 d’abril del 2010

L'atur a Tavernes (xifres de febrer)

Tavernes té una situació molt agreujada, la pitjor de tots els pobles grans de la Safor amb eixe total de 1601 persones aturades, amb un augment mensual referit a febrer de 94 persones aturades, un 6'45% quant a l'augment relatiu el mes de febrer. Però és més significatiu que en un any ha augmentat en 418 persones, un 35'33 % anual.

Tal vegada el més significatiu siga que la majoria de l'atur està en persones entre 25 i 44 anys, quasi en quantitat similar entre homes i dones que estan inscrites a l'atur de la nostra zona, 61 persones el passat mes de febrer. Encara que mirant la variació interanual, de febrer del 2009 a febrer del 2010, la taxa d'atur la continuen tenint els majors de 45 anys amb un 46'96%

Per sectors estè els de serveis, que el passat febrer va tindre 66 persones sense treball, seguit per la indústria amb 13 i l'agricultura amb 9, els mateixos que no tenen un treball anterior. Ressenyar que en la construcció continuen els 245 que hi havien sense donar-se cap variació.
Tal com esta la situació econòmica, tal com esta la banca demanant prestecs internacionals avalats per l'Estat si no no se'ls dóna, ens porta a un present negre a la gent que espera poder treballar i cobrar prompte. Gerardo Camps deia que fins al 2011 no es donaran les condicions per a crear nous llocs de treball.
En fi, la Cotorra seguirà analitzant les taxes d'atur. Si per nosaltres fóra ... un altre pardal ens cantaria. Si voleu vore en gran el quadre, feu clic al damunt.

Mentrestant, ens podem consolar pensant que fa quinze anys, quan el PP va assumir l'alcaldia vallera, teníem la millora agricultura de la comarca, hi havia magatzems de taronja que donaven treball, hi havia indústries que es volien instal·lar al poble (ara fugen), hi havia indústries en funcionament que avui han desaparegut, hi havia...
Tot ho van canviar per "la rajola", i no han aconseguit moure cap projecte important. Ni tan sols el de Marenys 2A, previst a iniciar el 2003 amb el seu hotel, passeig marítim, etc. Fum i més fum.

-

5 comentaris:

Valler sense feina ha dit...

Ja podeu dir "missa" que la culpa de l'atur a Tavernes i a València mai serà del PP, li la tiraran tota a Zapatero.

El discurs està clar i a tota hora estan repetint-lo al "NODO" de Canal9.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No volem dir "missa" ni res per l'estil. Simplement són fets constatats i intentem que la gent que ens llig reflexione sobre la realitat del nostre poble.
I en això tens tota la raó: Canal9 tergiversant i manipulant la realitat. Si ací podem posar un granet d'arena a eixa roda mediàtica...

I ara a esperar que ens diuen les dades pròximes perquè s'està comentant avui que l'atur a Espanya pot estar sobre el 20%. I València, com no, dels encapçaladors.

Un de Tavernes ha dit...

Clar, com que a tota espanya naden amb l'abundancia! la culpa la té alcaeda i el mitjans de comunicació, que sembrant el terror ens varen fer votar amb el cor i no amb el cap. El que ha passat despres es consequencia de donar una oportunitat a aquell que havia demostrat amb paraules ser millor persona, ZAPATERO. Els fets de ara, ens diuen que no es prou amb això, a més de ser millor persona ha de portar un pais a un futur económic segur i saludable. Cosa que ZAPATERO a demostrat ser un inutil, independenment de que hi haja una crisi mundial.

La gestió del PP no ha fet que empreses com Taverball o FG perguen contractes, tampoc que al marroc es produeixca taronja que malbarata la nostra, ni que un llaurador del mareny haja venut la terra a 11 millons la fanecà.
No culpeu de no tindre feina al PP, que en això és inocent.
El PP ha es culpable de que les torres d'alta tensió siguen aéres,
que la piscina encara no siga una realitat, que la platja siga un punt negre turísticament, que els joves no tinguen altra opció en cap de setmana que acudir a festes i llocs on es va a beure alchol, fumar i hasta aquí puedo leer. També es culpable de malgastar diners en columpis i recintes tancats que queden morts sence haver-se utilitzat... en definitiva podem estar amb desacord i jo ho estic amb el PP, però no crec que siguen els responsables de la crisi.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres no fem culpable al PP de la crisi mundial, ni al PP ni a Zapatero.

Simplement diem que en 15 anys el PP, que ha governat majorment en majoria absoluta, no ha gestionat cap polígon industrial nou per a atraure empreses; no s'ha preocupat de dur endavant l'execució dels sectors de la platja, que majorment donarien faena a empreses locals, i si que es va abocar al PAI projectat per empreses de fora; no ha potenciat el sector turístic com calia ni els serveis de la platja i ha aconseguit una platja cuera (de cua) a tots els nivells.

I cal recordar que el PP des del 1995 governa aquest País Valencià amb majoria absoluta i amb moltes competències, entre elles les de l'agricultura.

Indesidenter ha dit...

Coincidesc amb La Cotorra en tot l’assumpte: l’ajuntament i més encara el govern municipal està per a preocupar-se del poble. I dins d’aquesta preocupació està el buscar, possibilitar per totes que es facen llocs de treball que, al cap i a la fi, són la riquesa d’un poble.
Si la gent del poble té treball, té diners i si té diners canvia els electrodomèstics, pinta casa, canvia algún moble, compra cotxes, no escatima tant en el menjar, es remodela la cuina o el bany… etc. I tota l’economia local, es mou. Fins i tot, els ingressos de l’ajuntament augment pels impostos derivats d’eixa activitat.
¿De què s’han preocupat els governs del PP en aquests anys que govern? M’ho calle perquè no vull que li posen una querella a La Cotorra. Com que tots sou del poble, no cal ser més explícits. Simplement recordar-vos que els grans interessos del govern del PP a Tavernes han estat recolzar Iberdrola i l’alta tensió i recolzar a mort el PAI de Bancaixa.
I per recordar més, encara que les comparacions sempre són odioses, em venen a la memòria dos pobles com el nostre: Carcaixent i l’Alcúdia, ambdós amb alcaldia del PP de fa temps.
En uns anys els canvis han estat brutals. Allí sí que s’han preocupat de buscar nous models per a aconseguir llocs de treball. Carcaixent amb industries noves, zones comercials, etc. Un poble que estava mort i ben mort, ha reviscolat.
De l’Alcúdia només amb les empreses que s’han instal·lat en el pol·lígon municipal fet a iniciativa i gestió de l’ajuntament han solucionat bona part del problema de l’atur.
Ah, i com he dit són alcaldies del PP.
¿Perquè allí s’ha fet un tipus de gestió i ací, amb més mitjans potencials (agricultura, turisme de platja i muntanya, una industria ja existent de temps….) se n’ha anat tot a fer punyetes? Em pregunte si alguna cosa tenen a vore les persones que dirigeixen i les seues capacitats. Jo no ho sé.
Ara, si l’ajuntament només ha d’estar per a cobrar els impostos i gestionar eixos impostos, la xocolata del lloro- val més que pleguem i que se’n vagen a casa.
“Sed lleiales regidores de la cosa pública” i continuava “defensores de los intereses mancomunales” deia un cartell ben clar i visible rodant el sostre de l’antiga casa consistorial. No sé perquè el PP no el va a tornar a reproduir en el nou Saló d’Actes. Seria bó que ho ferà, a vore si algú s’enterava que a més d’anar a les processons i eixir a les fotos (i no cal parlar de sous) hi ha alguna cosa més que seria de la seua responsabilitat com a dirigents i govern de Tavernes.