L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

divendres, 30 d’abril del 2010

TVV no vol que la TV3 emeta el futbol

NOTA DE PREMSA D'ACPV

CANAL 9 IMPEDEIX L’EMISSIÓ PER TV3 AL PAÍS VALENCIÀ DEL PARTIT VILA-REAL CF-FC BARCELONA

Canal 9 ha fet arribar un nou requeriment notarial a Acció Cultural del País Valencià en el que exigeix que la nostra entitat “se abstenga de emitir dentro del territorio de la Comunitat Valenciana” els dos partits de futbol del proper 1 de maig (el Vila-real-Barcelona i el Real Sociedad-Rayo Vallecano) adduint que Canal té la titularitat en exclusiva dels drets d’emissió d’aquests partits al País Valencià.
Canal 9 afirma que, cas d’incompliment, “se reserva el ejercicio de las acciones civiles y penales que correspondan”, “así como de la reclamación de las indemnizaciones por los daños y perjuicios causados”.
L’amenaça de càstig legal i econòmic a Acció Cultural impedirà per tant l’emissió dels esdeveniments esmentats.
El fet expressa la certesa que té Canal 9 que els televidents valencians, cas de poder triar, prefereixen veure aquests partits (i no només l’esport) en TV3, així que la cadena (més coneguda per episodis com els protagonitzats pel senyor Sanz que per la qualitat de la seua programació) ha decidit optar per impedir que els valencians tinguen dret a la lliure elecció de canal.
Davant això, Acció Cultural fa una crida als ciutadans per fer un darrer esforç per recollir els pocs milers de signatures que ens falten per arribar al mig milió de signatures vàlides per fer possible la tramitació del projecte de llei que impulsa la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “Televisió sense Fronteres”.
-

4 comentaris:

filòsof ha dit...

"La veritat va fent camí i res no l'aturarà" deia Emile Zola.
Fer camí ací seria explicar que quan es transmet un partit de futbol hi ha dos o tres persones professionals per explicar als televidents i buscar el millor enteniment del que es veu i del que no es veu per la petita pantalla.
Per tant que el locutor m'explique el que es veu, potser més agradable o menys en la forma però ja ho veig jo i me n'adone, sempre limitat prquè ja que es millor el camp de futbol que la tele. Però hi ha un segon i un tercer especialista en arbitratge, que són els comentaristes. Per tant en locució tant se me'n dóna, amb excepcions, la TVV que TV3, però respecte als comentaris ací sí que no hi ha color.
Que un valencià de Castelló com el Pitxi Alonso amb la nostra varietat dialectal explique que és el que normalment no vegem els poc entesos i faça didactisme futboler, ens encanta. Millor per a tots els valencians de soca-rel TV3.
Respecte a TVV que ho faça Carboni, on ens conta les seues aventures de futbol i que m'explique moltes vegades el que ja veig, damunt en castellà macarrònic, doncs això no te color. Es un partit en blanc i negre de la TVV quan ja fa temps que s'ha inventat el color.
La prova per a una TVV que fitxe a Pitxi Alonso com a comentarista, que professionlitze i no coloque els amics a TVV i voreu com tots tornem, i jo davant, a escoltar TVV. El darrer partit del Barça erem a ma cassa cinc persones i amb la veu llevada i escoltant-lo per la ràdio ja que no tenim llibertat d'elecció. I ell tan lliberals i no sé que de que el mercat trie.
Professionals es el que cal a TVV. Per cert hi ha d'ells que estan essent arraconats, desterrats dins de la TVV.

Anònim ha dit...

Calen professionals a TVV. I no és de rebut que gent com Picornell de Gandia, o Alberola de Tavernes, els dos en esports o Xelo Miralles d'Oliva o Brines de Simat,estiguen postergats només perquè foren la veu de Canal9 en l'etapa del PSOE, quan son uns professionals immillorables, amb un valencià correcte i una dicció que s'acosta molt a eixe standart que tots voldríem a la nostra llengua.
Com em deia Alberola, es passaven els temps garbellant aigua de fa temps, i cada dia més una televisió mes castellanitzada, menys professional i més sotmesa als dictats polítics de la desinformació que interessa al PP.
I mentres tant hem o heu d'aguantar - bé, jo sóc també dels que apaga la veu en Canal 9- uns comentaristes rancis i sense informació del que fan.
Personalment fa uns dies que veig es partits en la Sexta. I que les den!!!

vicent ha dit...

Malauradament, jo també vaig veure el partit del Vila-real & Barça en la sexta perquè mijançant TV3 no hi vaig poder.

En el meu cas no hi vaig abaixar la veu de la tele per varies raons:
La primera, perquè la ràdio va uns segons per davant en la retransmissió.
Segona, perquè escoltar una retransmissió esportiva per ràdio 9 també deixa molt que desitjar i més si es veuen implicats un equip valencià (encara que no era el València) i un català (especialment el Barça). No és la millr manera de escoltar la ràdio.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord. Radio 9 té els mateixos defectes i "tics" de la televisió homònima, normal si és la mateixa cosa.
I els professionals brillen perquè no hi són.
I damunt sempre amb el "té que..." "tenen que..." i altres incorreccions grosses com "la pedrera". Deplorable professionalment i lingüísticament.