L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 22 d’abril del 2010

Licitació de Salvament i Socorrisme a la platja de Tavernes

Ens envien la següent nota per a publicar:

"Ha salido en la página del ayuntamiento de Tavernes en licitaciones, el concurso de salvamento y socorrismo.
Supongo que era eso lo que pretendía la oposición, ¿no?.. pues me parece que este ayuntamiento se las sabe todas. Según he podido ver el concurso es a la baja, por tanto van a que les cueste lo más barato posible y no necesitan que una comisión paritaria les de sorpresas.
No me queda claro el pliego técnico, parece que hay más zonas con respecto al año pasado pero el horario se ve reducido. Desconozco si la cantidad se ha visto aumentada o si se ha reducido, pero he estado preguntando a un amigo minusválido y parece que también se han recortado horas de playa accesible.
Lo que más me sorprende es que se habla de Pascua y Pascua ya ha pasado y estaba la Cruz Roja. ¿Esta ya adjudicado? Es que no se ha visto ni oído nada.
Gracias"

La veritat: desconeixem tot el tema i no podem respondre a les preguntes que ens fas de si està adjudicat perquè a Pasqua, efectivament, hi era la Creu Roja. Suposem que, com encara no estaria adjudicat, li ho dirien a la Creu Roja i se li pagarà eixe servei com es paguen Troyanos, etc. Repetim: suposem.
Per tant obrim tema perquè si alguna persona en sap més ens informe a tots.
La licitació la podeu consultar a:

http://www.tavernes.org/licitacions.php?pPagina=4
-

21 comentaris:

Enterat ha dit...

efectivament, a Pasqua es va fer un contracte menor amb la Creu Roja.
Ara que ve l'estiu, que és la feina grossa, s'ha de fer un concurs públic, tal i com va dir l'oposició.
Ara, si el contracte es prepara perquè se'l quede algú ja no ho sé.

Anònim ha dit...

Gandia te un conveni molt superior en "grossària" amb la Creu Roja i no fa concurs public.

Anònim ha dit...

No sabeu o no voleu saber. Vos recorde que va se el vostre benvolgut Jordi el que demanava el concurs. No serà que hi ha algun tipus d'interés?

Un enterat ha dit...

Estos del Bloc és que son la repera. Un regidor del Bloc aconsegueix que el consistori aprove fer un concurs de licitació i li guanya la votació a la majoria absoluta del PP.
Deduesc: Jordi, eres el millor. Això si que és ser un supercrak.

Ara en serio: no serà perquè com deien els informes el PP estava fent una il·legalitat des de feia molts anys?

Indesidenter ha dit...

Li veig molt mala bava i molt mal fondo el comentari de l'anònim que es clava amb el regidor del Bloc.
I dic mala bava i mal fondo, o siga una mala persona, perquè sap que va ser una decisió presa per tots, unànime.
Això si després que l'oposició posara esment en que les coses no s'estaven fent bé i no es podia seguir en un estat de dret donar el servei sense concurs, com s'estava fent per costum.
I dic mala bava i mal fondo, o mala persona, per no carregar més els adjectius. Per què en realitat l'anònim només busca que la Creu Roja i tots els socis i persones que col·laboren amb l'ONG vegen amb mals ulls a Jordi i el Bloc si no els donen el servei, que no serà per altra culpa que hi ha una altra oferta millor.

Sortque la Creu Roja, institució humanitària excel·lent i digna de tot elogi i d'ajuda, està dirigida i plena de persones amb trellat, persones que saben que això que diu l'anònim és un destarifo, una brofegada que només busca fer-li mal a un regidor.
Perquè segur, segur estem tots, que Creu Roja són els primers que estan d'acord en complir la legalitat i que es complesca a l'ajuntament.
A més de saber que el regidor del Bloc, per convicció, formació, cultura i tarannà personal és una persona recta que ha demostrat massa vegades la seua col·laboració i recolzament a la institució humanitaria.

Un de tavernes ha dit...

Xe pareix que no es puga dir res del bloc a aquest bloc...sembla C9 a internet... No em mal interpretes, jo estic d'acord amb que es faça un concurs i alabe que la iniciativa del bloc de que es facen les coses com cal, ara entenc que l'anònim diu que no tiren la pedra i amaguen el braç.

Indesidenter ha dit...

No sé a que ve això de tirar la pedra i amagar el braç. Ni crec guarde relació amb un procediment administratiu que està regulat per llei i que, si el PP li fa cas al plenari, no al Bloc, és perquè estava cometent una il·legalitat no fent el concurs.
Bo són els del PP per fer cas a l'oposició!

Indesidenter ha dit...

Ah, oblidava. ¿No creus que tinc raó en la mala bava que té el comentari?
Per què, ¿quin interés podria tindre el regidor? A vore si resulta que també voldrà exigir-li a l'empresa que guanye el concurs que contracte a qui ell vullga.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ací mai no hem censurat ningú, ni hem prohibit comentaris a ningú, ni li hem llevat mai la veu a ningú.
Mira que comparar-nos amb Canal 9...

Un de Tavernes ha dit...

La veritat és que es pot interpretar com tu dius indesidenter, per no allargar més el fil i en vista que s'ha ofès la cotorra ho deixaré ací.

Anant al tema, si la Creu Roja és una ONG, per tant no es lucra amb el que fa, no ha de tenir por de res, s'endurà el concurs, no cregueu? Si a més aquesta administració que acostuma a fer les coses tard i mal fet, per una volta s'organitza i ho deixa tot arreglat per als propers dos anys. Es bo per a tots, no?
"Enterat". pots explicar això de pasqües? he vist la licitació i no exclou aquest període.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tranquil, "un de Tavernes" que no ens hem ofés. Faltaria més!

Anònim ha dit...

Bé, vull parlar sense utilitzar la batalla política. Els servicis de salvament i socorrisme de la platja de Tavernes son un desastre, especialment els encarregats d’atendre als discapacitats.
Els regidors locals no fan les coses bé. A la vista de la licitació de l’ajuntament anem cap arrere com els carrancs. No inclouen els suggeriments del Sindic de Greuges, acceptades per escrit per l’ajuntament (grua per al trasllat de discapacitats i augment de la superfície d’ombra), sinó que retallen l’horari a tres hores d’11 13-)amb, la qual cosa només és podran banyar 3 4-persones diàries. La mitjana diària és de prou mes del doble. Ja em diran vostés. Germán Soler Grau

Un de Tavernes ha dit...

Ja! German, no se si t'has fixtat que sols hi haurà una persona al càrrec del bany. Voldria saber com seu farà per banyar-ne tres a la vegada.

Voldria cridar la atenció de la cotorra, aquest tema pareix que va quedant-se enrere, sepultat per un munt de notícies i no té la difusió que deuria.
M'he estat llegint el pleg i investigant un poc:
Han reduït l'horari de salvament, 10:30 passen a començar a les 11h
Han reduït el personal, de haure dos socorristes per lloc passen a tenir-ne un.
Les zones han estat modificades, a juliol i agost hi han 7 zones en lloc de 5 però en "temporada mitja" hi han 2 en lloc de 3 que hi havia abans.
Han augmentat les zones de bany adaptat, de una zona passen a dos però han reduït el personal de bany, de dos per torn a un per torn.

No se quines seran les motivacions per fer aquestos canvis, però sembla que açò està fet a consciencia.

És curiós que quan la ONG's passa a cobrar IVA, (lo que comporta un augment substanciós del conveni) l'ajuntament a més de tancar-se en banda i no puja un cèntim, fa que una regidora i un tècnic publiquen una nota de premsa dient que dos informes desfavorables obliguen a traure a concurs el servei de salvament. Deixant en entre dit a l'ONG. En quant els informes no són de funcionament sinó de quantia econòmica.
A falta de dos anys per a les eleccions, sense cap necessitat, tal i com comenta "Un Enterat" i l'anònim tenen majoria i a altres poblacions es fa i no passa res(dubte de la il·legalitat) no feia falta traure açò ara.
El que jo crec és que per una banda:
-No poden pagar el que Tavernes requereix com a platja i volen abaratir amb la vigilància i el bany adaptat, com que si trauen el concurs i no seu queda l'ONG podrien haver repercussions polítiques de cara les eleccions, ho han tret enguany de presses i carreres. Si no dis-me perquè fent sempre el que els dona la gana, justetament ara. Jo no he sentit res del tema als mitjans.
-Per altra banda l'ONG contracta seguint un procediment transparent i accessible independent de la formació política, religiosa etc, per donar un exemple entre els seus integrants hi han fills integrants del bloc, del PP i fins i tot d'algun regidor socialista, a més hi han creients, no creients i testics de geovà i açò fa que no es puga controlar el que diu o deixen de dir quan estan al seu àmbit.

Personalment no m'agrada gens la gestió que ha tingut i que té de la platja aquest ajuntament, el tema del salvament és un tema que hem preocupa ja que soc pare i passem molt de temps a la platja. Si els professionals del salvament deixen de ser els que marquen les pautes, pense que a més de fer un pas enrere, estem posant en perill les vides de tots.

Socorrista Veterà ha dit...

German,
Els serveis de salvament no són un desastre, el sistema que venia fent la CR és un dels mes fiables i segurs, la prova la tens que en 15 anys no hi ha hagut cap cas d'ofegament per asfíxia dins l'horari de salvament. No se si recordaràs, però l'any 2007 va ser un dels pitjors anys en lo que a les corrents i ofegats es recorda, a la comunitat valenciana i a tota espanya s'ofegaren més de cent persones i Tavernes registrà 7 rescats, vull remarcar això, ja que el poc nombre de rescats indica que es va fer una tasca preventiva correcta (senyalització, identificació de les zones de perill i re ubicació dels banyistes a zones més tranquil·les). No es tracta de estar sentat i esperar que passe alguna cosa.
Compartix amb tu que hi ha que millorar el servei del bany adaptat, però això no ho carregues a la CR, ja que la diputació dona diners per a montar-los a l'ajuntament i aquest monta, la CR posa el personal que li demanen,no el que voldria(encara que de vegades es multiplica gracies al voluntariat).

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pel que hem sabut el tema sobre conveni i concurs va eixir a col·lació en una Comissió Informativa. Els tècnics van dir que era una prestació de serveis a l'ajuntament i això no es pot contemplar legalment dins d'un conveni de col·laboració sinó que s'havia de fer via concurs, com s'havia d'haver fet en alguns casos d'altres vigilàncies que ací han estat molt comentats.
D'aci que tots els partits votaren a favor per una simple qüestió de legalitat però com que estaven damunt de la temporada estival es va deixar per a l'any següent el concurs del contracte, el primer del qual s'havia de fer el 2009.
Però el 2009, el govern municipal se li va oblidar la decisió plenaria i va seguir igual com sempre, cosa que sembla enguany s'ha modificat.

I no és la primera volta que alguna veu interessada culpa a l'oposició. Només cal recordar que en el plenari el PSOE va protestar perquè la primera vegada que el tema va eixir a col·lació es va escampar el rumor interessat que eren els socialistes qui no volien que es fera càrrec la Creu Roja, i ara ja hem vist el que ha passat ací que un anònim acusa el Bloc de ser l'autor.
El canvi, sense entrar en altres valoracións de qualitat, etc. és un tema legal.
Com s'ha dit, el PP te majoria absoluta i si s'aprova el canvi és per això: no es pot botar "sine die" el procediment administratiu i la llei.

Estem intentant esbrinar quin procediment, què fan en els pobles veïns. Si algú ho sap, que ens informe.

Anònim ha dit...

Socorrista veterà, per la teua forma de parlar em pareix que em coneixes i em dol que cregues que tinc quelcom contra Creu Roja. No se com deduïxes això del meu escrit, en el que no dic res de Creu Roja i per a la que només tinc paraules d’agraïment. Mantinc que els servicis són un desastre per: Les cadires amfíbies estan fetes pols, moltes vegades, per no dir totes, necessitem que els banyistes ajuden a superar l’escaló que es forma en l’arena per falta de manteniment, és cada vegada més necessària una grua per al trasllat, l’espai d’ombra és insuficient i per a acabar-ho d’arreglar volen reduir el temps de bany a només tres hores. A més el passat any els servicis no van estar complets fins a 15 dies després. Si això no és un desastre que baixe Déu i ho veja. Per a acabar repetir que la Creu Roja fa un treball impagable i si no fóra per ells el servici no seria possible. M’haguera agradat rebre de vosaltres el mateix suport que jo vos he donat sempre. El comentari "d’un de Tavernes" completa el meu. Una altra cosa, quan jo em dirigisc a algú sempre pose el meu nom perquè sàpien a qui dirijirse. Germán Soler

Socorrista Veterà ha dit...

Gandia i Xeraco, Daimus,Miramar, Guardamar, Bellreguard, piles, oliva i Denia ho porta la Creu Roja amb concessió.
Cullera ho porta una empresa privada amb concessió i la platja de sueca o portava una privada amb concessió. València i Sagunt o porta la CR amb concessió.
Totes les platges de Castelló són per concurs públic i totes exceptuant la de Castelló ciutat les gestiona la Creu Roja.
La cosa no és que es faça per concurs, o qui ho gestiones, la cosa és que es faça un concurs amb garanties de seguretat per al ciutadà. I això amb un socorrista per zona no ho tinc clar.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Hem estat parlant amb gent de l'ajuntament de Gandia assabentades del tema i ens diuen que allí per mitjà d'un "conveni singular" es dóna a la Creu Roja.
Ens diuen que dins de la part de contractes administratius es pot contemplar aquesta singularitat tot i que, la gent amb la qual hem parlat, no neguen que el tema de poder firmar un conveni de col·laboració amb la Creu Roja podria estar enganxat amb pinces (ja ens enteneu quan diem això de les pinces) però no neguen que mentre ningú o cap institució o empresa interessada diga res... i fins ara no han dit...
De tota manera, ens recorden que qui tindria la potestat final en assumptes com el que estem tractant i la possibilitat de fer un conveni singular sería de l'alcalde i seria ell qui podria decidir en cada moment que cal fer.
Ni afirmem ni neguem res. Tal com ens ho han dit, ho transmetem.

Anònim ha dit...

Segón la licitació el mes valorat es el import econòmic i lo la qualitat, això elimina amb tota seguretat a la Creu Roja ja que no li estarà permés a nivell intern participar sense oferir un minim de seguretat i qualitat. Desafortunadament, ja sabem que aquest any tindrem menys qualitat de la ma de alguna empresa tipo Troyano. Temps al temps.

Homer Simpson ha dit...

Estic totalment d'acort amb el missatge anterior, segur que s'ho queda algún Troyano

cuerpasso ha dit...

Hola! Sóc una de les persones que perteneixem a la Creu Roja.
Efectivament a Pasqüa ens ho van cedir a la Creu, però sols aquests dies. Es feu de la següent manera: un dimarts de setmana santa es van reunir amb els caps de la Creu per a veure si els ho concedien i efectivament a les 19h de la vesprada els van dir que sí, i per tant al dia següent dimecres ens havíem de presentar un nombre determinat de socorristes, voluntaris i sanitaris. Els coordinadors van fer tot allò que va estar a les seues mans, doncs moure un efectiu així implica també tenir ambulàncies, motos de platja, barques salvavides i persupost gent qualificada. Així que us podeu imaginar, anaven de cul per a que amb menys de 24h tot estigués llest.
Per altra banda: per a l'estiu encara no sabem res, sols sabem que els vam salvar el cul en pasqüa i que ara probablement serem nosaltres la gent de la Creu els qui ens quedem amb el cul a l'aire i sense feina per a l'estiu.

Supong que açò contesta a la vostra pregunta.