L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 5 d’abril del 2010

El pròxim ple haurà de debatre una moció del Bloc sobre els robatoris als camps

Nota de premsa remesa pel Grup Municipal del Bloc


El Bloc ha presentat per registre d’entrada a l’Ajuntament de Tavernes una proposta a debatre i aprovar en el pròxim ple municipal de manera que “el consistori inste al Congrés de Diputats de l´Estat Espanyol perquè aprofite el procés de reforma de l´actual Codi Penal i es canvie la tipificació dels delictes contra la propietat agrícola i ramadera al medi rural”.
El portaveu del Bloc, Jordi Juan, ha assenyalat que “és imprescindible prendre mesures que posen remei a la situació de indefensió dels agricultors i ramaders valencians”. Els nacionalistes demanen també a l’ajuntament que l’acord positiu es trasllade a la Presidència del congrés de Diputats de l´Estat Espanyol i a cadascú dels grups parlamentaris que el composen.
Jordi Juan ha recordat que el Congrés de Diputats acaba de constituir la ponència de la Comissió de Justícia encarregada de la reforma del Codi Penal. La reforma se centra fonamentalment en l’enduriment de les penes als terroristes, la inclusió del delicte de pirateria així com permetre que les persones jurídiques asumisquen responsabilitats penals “ però una vegada més s’oblida de la gravetat dels robatoris als sectors agrari i ramader, en especial els valencians, molt castigats ja pels baixos preus que es perceben” ha remarcat el nacionalista.
Ara mateix la majoria de robatoris de collites, pous, motors de regs, coure, granges i cases per guardar ferramentes, que es cometen al camp són considerats com una mera falta de furt que únicament es castiga amb una xicoteta multa. “El robatori al camp només mereix la consideració de delicte castigat amb penes de presó de 1 a 3 anys si el valor d’allò furtat supera els 400 euros. Per tant, es poden robar tones de productes agrícoles i ramaders o de coure dels motors de reg, i al final quedar impunes si es paga una xicoteta multa administrativa o ni tan sols això. I no cal ni recordar que Tavernes ha patit recentment aquest tipus de delictes” ha manifestat el regidor.
Igualment ha assenyalat que l’actual codi penal tampoc castiga la reincidència al camp de manera que un presumpte delinqüent pot cometre fins a quatre robatoris en un any i ser tipificat com una falta administrativa, sempre que la quantitat econòmica no supere els 400€.
-

1 comentari:

Un de tavernes ha dit...

Aplaudisc la mesura.. Eixes són les noticies que més trobe a faltar...