L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 8 d’abril del 2010

19 membres del CETV fan cim al Toubkal


Remés pel CETV
El passat divendres 2 d’abril 14 xics i 5 xiques membres del Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna (CETV) aconseguiren coronar el Toubkal que amb 4.167m d’alçada és el pic més alt del Marroc i el sostre de l’Àfrica del nord.
Les condicions atmosfèriques foren excel·lents la major part del temps. Possiblement fins i tot els dies eren excessivament assolellats. De fet els primers trams de l’ascensió es pogueren fer amb samarreta de màniga curta. Però en superar el collat i fins al cim el fort vent glacial que bufava feu necessari l’ús de tota la roba tècnica. Per aquest motiu fou impossible que tots els 19 membres es reunissin de nou al cim per tal de poder fer la valuosa foto de grup. A més, de les inclemències meteorològiques, cal recordar que una llarga exposició del cos humà a altes altituds es perjudicial per la salut ja que provoca el mal d’altura.
Aquesta proposta per pujar al Toubkal va nàixer com a resposta a una necessitat que tenien els joves del CETV després d’estar reiteradament repetint sempre les mateixes ascensions a tots els tres mils de la Península. I marca l’inici d’una generació de muntanyencs que amb nova saba intentarà seguir les passes dels “seus pares” a la muntanya. Conquerir l’Aconcagua, Andes Kilimanjaro, Mont Blanc, són alguns reptes ja superats pels més veterans de la casa. Ara el Nepal i els Alps són les pròximes propostes per a futures expedicions a curt i mitjà termini.

1 comentari:

paco sales ha dit...

L'esforç del muntanyenc es compensat amb la consecució d'un cim, però és mes valuosa eixe cim quan tornes a casa amb els teus, amb l'objectiu complit i la predisposició de realitzar noves ascensions.
La meua més carinyosa i afectuosa felicitació per a tot el grup, sou els verdaders protagonistes d'esta fita.
La muntanya qui la vol, gaudeix d’ella.