L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

diumenge, 18 d’abril del 2010

La gala de la lluita contra el càncer

Més que un festival d'ajuda a la investigació de la lluita contra el càncer va ser un telemarató amb les incidències del directe i moltes ganes de passar-ho bé, el públic i els artistes amb majúscules que actuaren al llarg de quasi quatre hores. Trenta-quatre actuacions moltes d'elles d'artistes de Tavernes que no desmeresqueren en res als artistes convidats des de Vilareal, Dénia, La Ribera, Llaurí, la canal de Navarrés, etc .
Si alguna qüestió cal destacar (ho podrem vore enregistrat pel fotògraf Ramón), va ser la presentació dels presentadors. Angel Regalado, que feia les funcions de Coordinador de la Gala, va donar la benvinguda als més de cinc-cents espectadors en quatre idiomes, tot i que la gala fóu presentada en valencià. L’acompanyava Francisco Sifres, encarregat del departament artístic, que es van tornar fins que el presentador de Canal Nou, Oscar Forés, va posar la professionalitat i ens transportà al programa "Un beso y una flor".
Grans aplaudimets a la gran simpatia del gandià dirigint les comparacions i anècdotes que necessita tota gala que es prècie. Per tan, tres presentadors, ben vestits de clàssic amb corbata de llaç, Angel Regalado, natural, espontani i intuitiu, com Paco, i la professionalitat amb domini per a fer ja grans actes d’Oscar Forés.

Però qui va actuar? Perquè importa i molt. Començaren per música classica amb el violí d’Eduard Arnau i al piano Dolo Toran. Inoblidable la peça que ens feia tancar els ulls, la ultima de les tres, per a sentir-la millor. Després els Quatre Tenors de la Ribera ens feren sentir eixa música d’estil: classe i potència de veu; continarem amb Tamara, ja en cançó melòdica, amb Pep Colau, amb la força de veu de Jose David, amb l'estil de Ruben, continuava Nora, l'excel.lent duo de Pepe i Paco, que no tenia res a envejar el Duo Dinámico amb el seu domini dels micros i una correctíssima segona veu. Van agradar moltíssim. Continuava Sandra, el ball de Bahia Blanca, per a tornar al cant clàssic, amb Angela i Sandra, veu i piano, repetia Sandra per a sentir de nou a la casa de la Cultura al professor Vicent Ordiñana, que va impressionar a la gent que no el coneixia. L'animació de l'espectacle amb Ximo i Laura (Qui no ha gaudit amb Ximo Pajaro Loco), tot un ball des dels seients, braços i palmes sense parar.
Formidable l’actuació de “Libre” de Nino Bravo que va ser Shaina, amb eixe soul que li posa i eixe omplir l'escenari amb els seus moviments. Continua Carmen Alario, després Marisol, dels Grup de Ball Populars, que afonia i tot va acabar la cançó. També es va fer l'ama de la sala Maria José, la gitanilla d’Un beso, va cantar “Mediterraneo” de Serrat amb versió aflamencada, va saludar al pati a l'alcalde i al la presidenta de la lluita contra el Cancer, Encarnita Carrión , per acabar ballant al final de la sala, a les mateixes portes amb la seua germana unes sevillanes.
Toni Casanova, el presentador de la Radio Valldigna, va fer un tema molt adequat per a la gala, va seguir Ruben Grau, Paco, que de presentador donava la dignitat pero de cantant donava la nota molt encertada i actuava Elena y Carlos. Menció especial a Pep Canano, que va donar gala del seu senyoriu al micro al mes pur estil de Sinatra. Per acabar Ivan Sanchez, i conjuntament amb Shaina, demostrant que poden tindre un futur a la música.

Entre cançons es parlava del tema del cancer com a malaltia, es recordava l'esforç de certes persones i a la vegada es feia un sorteig de les firmes associades a la gala que van voler aportar un detall. Més de cinquanta vegades feren mirar la fila i número de cadira al públic. El cantant que acabava d'actuar treia el número d'una urna, el llegia, i s'alçava la persona agraciada per a ser aplaudida. Acabar amb les paraules d’Oscar Forés que es preguntava que tenia Tavernes per a tindre tan bones veus. I que els volia vore a tots al seu programa de la Plaça de Canal Nou.
Una nit llarga però divertida, amb un format que el senyor Regalado i Paco s'ho hauran d’estudiar per a fer un especial de luxe la propera vegada i de segur que serà exportable a altres gales.

Saberem dels esforços que fa la gent que investiga el càncer de primera mà gràcies al parlament d'Encarnita Carrión. I com deia Ximo, si deixem de fer la gala serà per que hem vençut a aquesta enfermetat. Fins l'any que ve, amb més ganes i més esperança, que la dipositem en el senyor Regalado.

8 comentaris:

La Cotorra de la Vall ha dit...

Hem rebut un comentari anònim en castellà queixant-se del festival i considerant-lo un frau i estafa perquè no actuaren els artistes anunciats.
No l'hem publicat tal qual perquè en l'acabament d'una frase fa unes denúncies contra els organitzadors de forma anònima, que considerem no són ací el lloc adient ni menys ens podem fer nosaltres responsables d'una crítica personal desqualificadora.

Ací el podeu llegir el comentari excepte la frase, que queda amb punts.

" En primer lugar solo quiero que se sepa que un festival hecho para ayuda contra una enfermedad grave como la del cancer o cualquiera que sea igual de importante no merece que sea usado para sacar tajada de dicho festival, soy uno de los espectadores de dicho festival y fue un engaño en todas las palabras poque yo compre una entrada para ver a los finalistas del beso y la flor y solo vinieron 2 y de los finalistas de operacion triunfo donde se quedaron en sus casas fraude total en mayusculas.I LA ORGANIZACION FUE LO PEOR QUE VISTO .Dicho esto ya vere si ese fraude que me han echo a mi y al resto de personas se queda asi,eso pasa por creer en personas que no saben donde tienen la mano......
Espero que este comentario lo pueda leer toda la gente que no se dio cuenta de lo que realmente paso en dicho festival y lo mas triste de esto es que engañaron a toda la gente asistente haciendo publicidad de algo que nunca se hizo".

Nosaltres simplement podem dir que, del que hem vist i escoltat majorment entre la gent assistent, que va eixir contenta, satisfeta i sabent que hi havia contribuït a una bona causa i conscient que un acte d'aquest tipus no pot mai eixir perfecte perfecte. No pensem, com insinua el nostre comunicant, que algú va fer caixa amb el festival.

En valencià ha dit...

ENHORABONA (si si, en majuscules) a Paco, Ángel y Encarnita per la gran gala que va tindre lloc el passat divendres a la casa de la cultura. Un 10 en organització i un 10 en emoció i en recull artístic.

Este personatge que ha escrit açò hauria de saber les nits que Ángel, Encarnita, Paco i altra gent s'han llevat hores de dormir per que el festival ixquera de la manera més digna possible. Les hores que han passat enganxats als mòbils per conseguir el major nombre de col·laboradors i de participants.

Que no han estat els "triunfitos"? I què senyor anònim, hi havia gent de Tavernes i de Llaurí i d'Alzira i de Benifairó i d'altres llocs, dispostos a col·laborar amb una causa que pareix ser que a vosté li IMPORTA BEN POC, ja que de les seues paraules es desprén que l'unic que li importava era vore gent famoseta cantant-li i que li donava exactament igual si ho feien per una causa tan noble com és la lluita contra el càncer o per recolectar fons per evitar l'extinció de la mosca roja.

Pense que esta persona que ha escrit açò l'únic que té és un recremor personal amb algun dels organitzadors o participants i que a més, demostra tindre molt poca solidaritat amb la gent que sofreix un drama tan gran com és el càncer.

Benvolgut amic, persones com vosté no en volem en este tipus d'aconteixements, segurament haguera fet més bé si s'haguera quedat a casa, cara la tele mirant programes que de segur peguen més amb el seu perfil com Salvame o DEC.

Vullc reiterar des d'ací el gran esforç que han fet tant Ángel, Paco com Encarnita així com totes les cases col·laboradores i l'Ajuntament que farà coses mal fetes però s'ha volcat en aquest acte (encara que siga per eixir en la foto).

I Cotorra, a tu, donar-te les gràcies també per fer-te ressò de la noticia i per no censurar a personatges com el nostre 'amic' que s'expresa en castellà (la llengua de la gent bé), per a que puguem saber la classe de gentola que tenim al nostre voltant.

I si no entens el que dic, et busques un traductor perque a Tavernes es parla Valencià.

Anònim ha dit...

Cada uno habla como sabe y se tiene que respetar la lengua de cada quien pero tu me has demostrado que eres un maleducado racista .primer punto creo que yo no he dicho que los ARTISTAS que salieron en la gala no sean buenos, son buenisimos ARTISTAS,que ami personalmente me gustaron mucho ,pero eso no quita que de los que dijeron que saldrian no salio nadie y eso señor es engañar.Otra cosa,yo soy una una buena persona que no solo ayudo a estas organozaciones asistiendo a actos como este sino siempre que puedo y tu no eres nadie para decir que ami no me importa una enfermedad como es la del cancer o otras enfermedades como esta porque por desgracia lo vivi desde muy cerca ,maleducado y no quiero seguir hablando con un tipo como tu.ADIOS EN CASTELLANO....

La Cotorra de la Vall ha dit...

Agrairïem que cadascú diga la seua opinió sense insults.
No publicarem cap més comentari en eixa línia.

Anònim ha dit...

a eixe que parla en castella dirli que se li ha vist el plumero, que quan s'ha vist acorralat i se li han desmuntat tots els arguments que tenia contra els organitzadors ha començat a tirar pestes contra qui li ha dit quatre veritats ben dites

En valencià ha dit...

Bé i com que cada u amb la seua manera d'expressar-se demostra tipus de persona que és, no vaig a seguir-te el joc, com bé demana la Cotorra. Això sí, m'agradaria reiterar que jo no he insultat a ningú, ni he faltat al respecte a ningú en cap moment en el meu comentari.

Per altra banda voldria que férem memòria de la frase "yo compre una entrada para ver a los finalistas del beso y la flor y solo vinieron 2y de los finalistas de operacion triunfo donde se quedaron en sus casas". (Per cert, es que ni en castellà sabem escriure bé....)

Gràcies per demostrar una vegada més com eres.

PD: Crec que ací hi ha més de quatre i més de cinc que s'enfadarien si vegerem que anomenes racistes als que defenen la seua llengua...

Cotorra, sé que no el publicaràs, però no estaria de més que publicares el comentari per que tots vegeren la classe de gent que ens podem trobar.

Filòsof ha dit...

Es millor donar-se'n que donar. L'organització de la Gala i el seu Coordinador Angel Regalado, així com Paco, han donat el que tots normalment menys tenim que es el seu temps. De segur que hagueren estat més tranquils pagant els set euros i mig en fila zero, es a dir sense assistir. Per cert convide a que munte el senyor tan indignat una gala a aquest preu, on pagaren tots inclús l'alcalde. Ser generós es treballar a una ONG com aquesta amb l'esperança de recollir el màxim de benefici econòmic com ha estat el cas i València ho ha agarit moltíssim i ha felicitat el format per altres gales contra el càncer. Per tant deixem de dir a tots lladres i centrem-nos en la generositat. O es que no saben que van haver de posar cotxes propis per a portar esl artistes a les seues localitats com a Dénia, el cas de Shaina, per cert meravellosa la dona. Ser generosos es donar gestos com aquestos i silencis com ha fet l'organització per a no veure's en fangs o bruticia sobre una gala feta en la millor voluntat de divertir i recaptar recursos. Fins la propera i deixe-ho. Sé d'històries de qui ve i no ve. El més important es qu estarem allí, i esperem que aquestes persones que ho han prganitzat diosposen del temps per orgnitzar-ne un altra, sempre que tinguen també el prodigi per convencer als altruistes convidats a actuar. Per cert a l'organització i al sr. Regalado li diria una cita de Napoleó: "El perdó ens fa superiors als que ens ultratgen".

En valencià ha dit...

Enhorabona per les teues paraules filòsof....Molt bones les teues reflexions.