L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 29 d’abril del 2010

PER TV3 AL PAIS VALENCIA


Miquel Iceta, del PSC, Felip Puig, de CiU, Anna Simó, d’ERC, i Dolors Camats, d’ICV, han signat avui la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “Televisió sense Fronteres” que té com a objectiu la legalització de les emissions de TV3 al País Valencià en un acte conjunt avui al Parlament de Catalunya. D’aquesta manera, els representants dels tres partits del Govern i del principal partit de l’oposició han aparcat la precampanya que de fet ja està en marxa per escenificar el seu suport unitari a aquesta ILP i per demanar als ciutadans que col·laboren amb la recollida de signatures amb l’objectiu de fer un esforç final i així arribar a les 50.000 signatures que falten.

Els representants polítics han estat acompanyats d’Eliseu Climent, president d’Acció Cultural del País Valencià (entitat impulsora de la ILP), i de Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural (entitat federada amb ACPV i que col·labora també amb aquesta ILP).

Els representants polítics de PSC, CiU, ERC i ICV han agraït la feina feta fins ara per aquestes entitats de la societat civil i han expressat el clar suport a la iniciativa.

Ara mateix, ja s’ha arribat a la xifra de 500.000 signatures recollides, però volem arribar a recollir 550.000 com a mínim per tenir un marge d’un 10% més de signatures que garantesquen el mig milió de signatures vàlides per fer possible la tramitació del projecte de llei en el Parlament espanyol.

D’altra banda, la signatura conjunta ha tingut lloc en un context de nous atacs del Govern valencià contra les emissions de TV3 al País Valencià. En primer lloc, Canal 9 ha esgrimit notarialment els seus drets d’emissió sobre els partits de futbol i les pel·lícules internacionals que via la FORTA ha contractat en el territori del País Valencià per amenaçar amb recursos judicials si s’emeten els mateixos partits i pel·lícules per TV3 en el territori valencià, fet que podria implicar una forta indemnització econòmica. Això ja ha tingut repercussions amb la no emissió del partit Inter-FC Barcelona d’ahir per TV3 al País Valencià.

En segon lloc, el Govern valencià ha iniciat un procés d’intent de tancament de repetidors municipals. La xarxa de repetidors d’ACPV cobreix el 80% del territori valencià, però no cobreix alguns municipis aïllats per motius de la geografia, els quals van decidir de pagar el seu propi repetidor per rebre TV3 al seu poble. És el cas de Catí, a la comarca dels Ports, que ha rebut una amenaça d’expedient administratiu que podria acabar amb una multa d’entre 60.000 i 100.000 euros per part del Govern valencià, amenaça que els ha fet tancar les emissions d’aquest repetidor i que el municipi deixe de poder veure TV3.

En cap dels dos casos hi ha hagut cap intent del Govern valencià per posar-se prèviament en contacte amb els afectats, ni per provar prèviament una via de diàleg per solucionar la situació, sinó que directament s’ha actuat amb l’amenaça del càstig legal i econòmic.

En aquest context, només l’aprovació del projecte de llei que impulsa aquesta ILP pot fer possible que es continue veient TV3 al País Valencià, tal com mostren els fets. I perquè això siga possible, primer cal garantir el mig milió de signatures vàlides. Per això, Acció Cultural, Òmnium Cultural, PSC, CiU, ERC i ICV han fet avui una crida conjunta als ciutadans perquè continuen recollint signatures fins arribar a la fita de 550.000.
-

2 comentaris:

Abracadabra ha dit...

A València és molt curiós que tot just 5 minuts abans de començar el partit de la Champions (bcn-inter), TV3 i canal 33 deixaren de funcionar.
Després com per art de màgia, recuperàrem sense problemes la senyal.

La Cotorra de la Vall ha dit...

TVV (Canal9 o si voleu la Generalitat i darrere el PP com a partit de govern) va requerir notarialment a ACPV (propietaria-gestora dels reemissors de TV3 al PV) adduint que TVV era la propietaria dels drets del partit per a les terres valencianes adquirits a la FORTA i per tant prohibia l'emissio per la xarxa valenciana de TV3.
ACPV va haver de tallar l'emissió del partit.
Una gota més al tancament de reemissors que ve fent la Generalitat ( o siga el PP) i que s'ha plasmat fa uns dies en l'amenaça a l'ajuntament de Cati (nord de Castellò) de posar-li una multa entre 60.000 i 100.000 euros si no tancava el reemissor municipal.
Perillarà la Formula 1 i altres transmissions esportives per TV3? Perillaran les pel·lícules adquirides via FORTA - com els events esportius-? Ho sabrem pròximament.

I recordant el cas de Catí, cal dir que el reemissor de TV3 a Tavernes i per a la Valldigna es troba a una caseta de propietat municipal.

Si fas una busqueda en google podràs trobar una molt més extensa informació. La premsa ha donat bastant informació aquests dies.