L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.448
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.654

dimecres, 29 de maig del 2024

No tindrem reposició d'arena en la Goleta: Costes la veu més probable després de l'estiu

 
La marca sobre la paret dels edificis ens indica l'arena que hi havia fa uns anys i que ha desaparegut

 
La Demarcació de Costes de València, entitat que depén del Ministeri per a la Transició Ecològica (Miteco) ha confirmat al diari Levante-EMV que no executarà cap actuació per reposar arena en la zona nord del litoral valler, és a dir la platja de la Goleta, tot i que la situació és bastant alarmant perquè arena hi ha ben poca.

La notícia que avança el rotatiu Levante-EMV
és un colp molt fort a l'esperança i desig que tenien els usuaris de la platja de poder vore una reposició d'arena que permeta mínimament  gaudir de l'estada sobre l'arena i del bany abans de l'inici de la temporada estival.  
 
Enguany, per tant i llevat que canvien molt les circumstàncies, no hi haurà l'habitual reposició d'arena o treballs de millora de la platja abans de l'estiu, com ha passat molts anys durant les  legislatures  amb govern de Compromís, i més en concret en la Goleta, quan la situació era semblant a la que patim enguany.
 
 
Mes de maig i principi de juny 2018
  
Final de maig 2020


Finals de juny del 2021: retirada de pedres de l'arena

 
Costes ha confirmat que treballa per a tindre aprovat el contracte que permeta aportar l'arena acumulada en una zona d'aparcament al més prompte possible, una actuació a la qual es va comprometre fa mesos i que no s'ha dut a terme. Però també avisa que previsiblement no s'executarà eixa reposicion fins a després de la temporada estival.
 
Amb tots això, les pitjors previsions a les quals ja apuntàvem nosaltres en un article sobre la situació de la Goleta sembla ser que s'acompliran. 
 
 
La Goleta, maig del 2024
 
 
El retard en la actuació - que dit siga de pas seria impossible pensar que una cosa així ocorreguera en localitats turístiques com Gandia, Cullera o Oliva que són destinacions turístiques com ho és avui Tavernes- segurament causarà perjudicis tant als usuaris com als comerços i hostaleria de la zona de la Goleta, la platja de la qual es troba pràcticament sense arena de fa de fa mesos, com ací hem explicat ja algunes vegades,  i en cada temporal, encara que siga poca cosa com els que hem tingut aquest hivern, arrossega una quantitat d'arena que la mar ja no retorna.
 
 
Cada temporal, per menut que siga, implica perdre arena. Les petxines indiquen clarament la zona oin arriben les ones en el seu arrossegar de l'arena
 
 
Promeses, tràmits i més tràmits des d'octubre passat: res de res

La solució d'amuntegar arena en una zona d'aparcament per a usar en la reposicion hivernal es va prendre a l'octubre del 2023. Eixa arena, mesclada amb materials d'enderrocament, s'extreia de l'obra del tanc de tempesta de la platja de Gandia, i havia d'executar el treball el propi Ajuntament.
 
 
Reunió a València amb Costes (febrer 2024)
 

Posteriorment Costas canviava el pla, i com a organisme que és competent, el mes de febrer indicava que la reposicion la farien ells mateixos, a través de Tragsa, i amb el compromís d'usar l'arena emmagatzemada (bruta i amb elements d'obra) amb altres milers de metres cúbics d'arena de platja. No cal ni dir que si es vol usar les milers de tones emmagatzemades, caldrà un bon cribratge que elimine elements no desitjats ni convenients per a la seguredad dels usuaris.