L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

dimecres, 17 d’abril del 2024

Conselleria de nou confirma que l'IES Jaume II el Just no es demolirà, fixa en 4 anys la licitació d'obres mentre l'Ajuntament no les gestionarà dins del Pla Edificant

 

 

L'IES Jaume II el Just finalment no serà demolit, segons ha anunciat el director general d'Infraestructures Educatives de la Generalitat, Rafael Valcárcel. Tot i això, Valcárcel va indicar a la direcció del centre que els seus càlculs era de licitar les obres en uns 4  anys.

L'anunci de la reforma integral de l'IES Jaume II el Just pels  responsables del nou govern de la Generalitat implica seguir els plans ja expressats  en la passada legislatura el govern del Botànic, i suposa també un canvi en la postura inicial de la Direcció General d'Infraestructures. Aquest òrgan, segons hem pogut conéixer, en una reunió passada amb representants municipals va apostar per la demolició i obra nova del centre, es va mostrar en contra de la reforma integral que ara accepten per les implicacions que tenia en el percentatge de costos. A tot això, Rafael Valcárcel va estimar entre 4 i 5 anys el termini per tindre les obres del centre acabades. 

La directora de l'IES Jaume II el Just, Anna Bellver, s'ha mostrat satisfeta pel canvi de posicionament de la Conselleria, opinió que també comparteix indicava tota la comunitat educativa del centre valler.  La directora va expressar a Valcárcel que eixa reforma integral era la voluntat de tota la comunitat educativa i que una demolició resultaria molt traumàtica.

 

"La visita que ha efectuat al centre ha servit perquè tant el Director General com el Subdirector es convencera més de la necessitat de la reforma integral, en ser un centre que té unes característiques especials, amb unes instal·lacions uniques que avui no es troben en els centres del País Valencià, com són el saló d'actes, els gimnassos, les zones boscoses i enjardinades, la grandària de les aules, els laboratoris... són elements que reconeixia no s'havien de perdre" ens ha indicat Bellver.

Canvis en les delegacions de les obres

El director general va anunciar canvis en les delegacions de competències en les obres que fins ara tenia assignades l'Ajuntament dins del Pla Edificant. Així, l'Ajuntament mantindrà les delegacions corresponents a les obres dels centres publics, mentre les obres en l'institut passaran a ser directament de Conselleria. 

Els motius per aquest canvi es basa en la responsabilitat i competències dels manteniments: mentre el manteniment de les instal·lacions dels centres escolars de primària correspon a l'Ajuntament, el manteniment dels instituts correspon a la Conselleria, tot i que es reconeixia que els tràmits i terminis són mes lents en Conselleria que en l'Institut.

En resum, i en valoració de la direcció de l'IES Jaume II el Just, va ser una reunió de la qual partim de zero, de nou, tot i que Direcció General d'Infraestructures va dir que a finals d'any estaria feta la primera gestió quan a la redacció del projecte. 

Ara, suposem nosaltres, en passar la competència a la Conselleria d'Educació l'Ajuntament haurà de revocar l'acceptació de delegació de competències que va assumir en el seu dia, de manera que tot allò que es relacione amb el nou IES Jaume el Just es gestionarà en la Conselleria.

En la reunió celebrada a l'Ajuntament estaven presents a més del Director General, el subdirector i tècnics de Conselleria, així com l'alcaldessa, senyora Romero, el regidor d'Obres, Josep Llàcer, de Compromís i els portaveus dels grups municipals, a més de la direcció de l'IES Jaume II El Just, IES La Valldigna i CEIP Sant Miquel. 

Respecte al Sant Miquel es va confirmar que tot anava en marxa segons les previsions,  en tindre l'Ajuntament el projecte redactat i preparat el solar on ubicar les aules prefabricades, amb la qual cosa l'objectiu principal és que el trasllat a eixes aules prefabricades siga una realitat per al pròxim curs escolar.  El director general va deixar entrevore que les obres en l'IES La Valldigna no eren prioritàries tot i que s'inclouen també en el Pla Edificant.