L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dijous, 15 de febrer del 2024

Reposar i reposar arena a la Goleta... fer i desfer faena és de matalafer.

Web municipal
 

L’Ajuntament ha anunciat que Demarcació de Costes farà una aportació d’arena de més de 20.000 metros cúbics en la platja de la Goleta i en la zona nord de la Platja de Tavernes abans de l’estiu.  L’objectiu, segons hem vist a la nota de premsa del web de l’Ajuntament, es recuperar 10 metres l’amplada de l’arena i afrontar l’estiu amb tots els serveis disponibles.

Així s’ha anunciat després de la reunió mantinguda ahir per representats del govern municipal valler i de Sos Platja Tavernes amb els responsables de la Demarcació de Costes de la Subdelegació de Govern a València. (Fotografia superior)

La reunió ha tractat també el tema de la partió a la Goleta després de la sentència del Suprem que anul·la la norma del 2022 i on la Demarcació de Costes, segons la nota de premsa, hauria confirmat que l’expedient de la partió continua en vigor, davant la qual cosa l’Ajuntament continuarà  treballant en les al·legacions que es presentaren. 


L'expedient de la nova partió continua en vigor, segons Costes
 

La nota no parla de l’estat del projecte de regeneració de la platja de la Goleta, del qual no se’n sap res des de l’exposició pública del passat mes de juny. El projecte contempla tornar a la Goleta l’arena que tenia a la dècada dels anys 50-60 del segle passat, abans dels problemes sorgits amb l’espigó de Cullera.

Ací cal remarcar que la nova  partió i el projecte de regeneració de la Goleta van molt units. Hem publicat i exposat ací, en diverses publicacions, la incongruència del Ministeri de Transició Ecològica del govern de Madrid que, a través de Costes, vol dur a cap una nova partió nova després de l’efectuada en l’any 1999 i més quan,  amb la regeneració de la Goleta a l’estat d’arena de fa 60 anys, perdrà tot el sentit: la línia de la partió i d’afecció marítimo-terrestre que s'adopte no tindrà res a vore amb la situació de la platja després de la regeneració. 

 

No hem patit grans temporals, però la pèrdua d'arena és evident també amb temporals menuts (fotografia del dimarts passat, dia 13)
 

De nou Sísif a la Goleta.

I de nou l'anunci d'una reposició d’arena. I arriba quan encara no s'ha executat la reposició anunciada el mes d’octubre, la que havia de protegir les platges dels temporals de l’hivern, com podeu llegir al diari Levante-EMV. Sort que fins ara – i toquem ferro- hem tingut només temporalets, res a vore amb Glòria i Filomena,  però així i tot  ha minvat l’arena dipositada en la darrera reposició.

De nou el mite clàssic de Sísif, en versió moderna ací a la Goleta: dipositar arena una i altra vegada, any darrere any d’oferir nou aliment a la mar perquè se l’empasse amb el primer temporal, mentre les solucions definitives no avancen des de Madrid.

La reposició d’arena, com a modern Sísif, aquell rei de la mitologia grega que va ser castigat pels Déus a empentar una gran roca cap dalt d’una muntanya i que, en arribar-hi, tornava a caure redolant cap avall i Sísif  reprenia el castic, una i altra vegada fins a l’eternitat.  Una situació que descriu ben bé un conegut refrany valencià: “fer i desfer, faena és de matalafer”.