L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimecres, 1 de novembre del 2023

La Generalitat del PP-Vox paralitza l'execució del col·lector de la platja en no consignar el pressupost necessari en el 2024

Simulació del traçat del col·lector, del tanc de tempesta, i els dos ramals al Canal i a la Séquia Mare.
 

El pressupost de la Generalitat del PP-Vox per al 2024 ha ajornat en la pràctica les obres de finalització de la segona fase de les obres del col·lector de la platja, en no consignar el finançament necessari per a l'any que ve. La segona fase estava prevista per a iniciar-se el del passat setembre i acabar-se  el 2024.

Tal com vam informar en el seu dia, els pressupostos de la Generalitat per al 2023 contemplaven una partida sobre 1 milió d'euros per executar la segona fase del col·lector de la platja. L'actuació havia de ser plurianual: iniciar-la a partir de setembre del 2023 i l'acabament total en el 2024, però els diners que hi havia pressupostat s'han reduït fins als 10.000 euros per al 2024 i la resta del finançament s'ajorna per al 2025.

 

El regidor d'Obres, Josep Llàcer, de Compromís

Anys d'esforços i gestions perquè ara falle la Generalitat del PP-Vox

Al llarg dels anys 2021 i 2021, el regidor de Compromís Josep Llàcer, va mantindre diverses reunions i gestions amb la Direcció General de l'Aigua, organisme depenent de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient, per avançar en els permisos d'abocament de les aigües i  l'ocupació dels terrenys del domini publico-terrestre, permís que finalment va atorgar el Ministeri de Transició Ecològica a través de la Demarcació de Costes de València.

Com a resultat, Josep Llàcer aconseguia de la Generalitat el compromís que les obres es licitarien i s'iniciarien enguany, en el 2023, amb una majoria del projecte a executar durant el 2024, cosa que es va contemplar en el pressupost de la Generalitt. Totes aquestes previsions han quedat en "no res" si atenem al fet que el nou govern de la Generalitat del PP-Vox a més de no iniciar les obres enguany,  ha reduït al mínim el finançament previst. 
 
 
Compromís va executar el vial perimetral, davall del qual davall passa enterrada la 1a fase del col·lector
 
Com tothom sap, el govern de Compromís va acabar la part del projecte de col·lector que li corresponia a l'Ajuntament, la denominada primera fase que es va aprofitar per construir i obrir el vial perimetral de la platja. El govern de Compromís, presidit aleshores per Jordi Joan, havia aconseguit la implicació de la Generalitat en el projecte, que es va comprometre a sufragar la segona fase del col·lector, amb la qual cosa Tavernes s'estalviava el milió d'euros que costa.
 
Què queda a fer?
 
La segona fase del projecte del col·lector de la platja contempla la construcció d'un "tanc de tempesta",  construït en una zona enjardinada, on serà conduïda tota l'aigua de pluja arreplegada en la zona.
 
Una vegada l'aigua estiga neta, es tindrà la possibilitat de bombejar per una banda cap a la mar, a través del canal de Sant Pau, que separa les dues platges valleres, o bé cap a la Sèquia Mare, amb la qual cosa se solucionarà el problema de la falta d’aigua de rec en la zona agrícola.