L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dissabte, 4 de novembre del 2023

ORATGE: La borrasca Domingos arriba a la península: vent i temporal a la mar


Com el joc infantil de l’oca, anem de borrasca en borrasca. Estem acabant Ciarán i ja en tenim un altra damunt de la península, i també d’igual impacte. És la borrasca Domingos, molt fonda i que deixarà un temporal en tot el cap de setmana, on la pluja, el vent, la mala mar i fins i tot la neu serà la tònica en gairebé tot el territori peninsular (mapa superior: eltiempo.es).

I diguem gairebé perquè AEMET preveu que no afecte massa al País Valencià, i avui tindrem un dia quasi primaveral i més tranquil, tot i que per a demà diumenge ja hi ha avisos grocs per vents fins a 80 km a l’interior de València i Castelló.

 

En resum i a casa nostra: AEMET preveu per avui un cel amb poc núvols clars en la zona sud del País Valencià (la nostra) i a la resta núvols amb possibilitat d’algun ruixat. Temperatures que avui pujaran i vent moderat de l’oest i sud-oest, que esperem i desitgem permeten avançar en el control de l’incendi de Montixelvo. La nostra solidaritat amb els pobles afectats.

 

 

 

Demà es preveu un cel poc nuvolós a tot el territori valencià, temperatures amb pocs canvis i vents que a l’interior poden arribar a ser forts i de l’oest, per anar minvant de força al llarg de la vesprada.

 

I tornant a Domingos, la borrasca es dirigeix cap a les Illes Britàniques després d’haver passat per Galícia on al llarg del dia d’avui deixarà pluges abundants amb temporal marítim i fort vent en la part nord peninsular. De nou Galícia se’n durà la part pitjor: onades entre 8 i 10 metres i ratxes de vent fins als 120 km, també en la zona del Cantàbric. Quan a neu, no es contempla grans nevades, només alguns centímetres a la serralada Cantàbrica i Pirineus, amb cota de neu fins als 1.400 metres.

 

El vent també afectarà el Mediterrani, més que res a les Illes Balears, on pot superar els 100 km i les ones de la mar els 5 metres.

 

A partir de demà sembla ser que les altes pressions avancen sobre la península i barraran el pas a les borrasques atlàntiques que només fregaran el nord peninsular. Almenys fins a la meitat de la pròxima setmana es preveu que tindrem un oratge més estable.