L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

divendres, 10 de novembre del 2023

La Generalitat PP-Vox ha paralitzat la construcció del Centre de Dia de Tavernes en eliminar inversions del Pla Convivint

 

La Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge del govern del PP-Vox ha paralitzat les inversions previstes en el "Pla Convivint", una mesura que afecta directament i negativament a Tavernes, on hi havia anunciada la construcció d'un Centre de Dia en els solars de la SAREB que ocupava l'antiga fàbrica de Federico Giner SA.

El govern de Compromís havia acordat amb l'esmentada Conselleria del govern del Botànic la seua voluntat - que continua- d'ubicar el Centre de Dia i el Centre Integral de Serveis Socials en els solars del SAREB que es troben al voltant de la confluència dels carrers  Papa Joan XXIII, Sant Josep,  Divina Aurora i Sant Pere.

El regidor d’Urbanisme de les anteriors legislatures, Josep Llàcer, de Compromís va arribar a efectuar gestions amb la SAREB per comprar els terrenys i fins i tot es va assolir un preacord de preu a pagar pels dos solars. Aquesta proposta no va anar endavant per condicionants legals en indicar la Secretaria General i els mateixos tècnics que el procediment no era el més adequat, i allò que era més convenient era procedir a redactar i aprovar una modificació puntual del Pla General d'Ordenament Urbà de Tavernes.

 



 

 

En eixa modificació s'havia de determinar que els solars passaven a ser "dotacionals" en lloc de ser "edificables urbà per a habitatges" i així l'Ajuntament podria "expropiar", eufemisme que usa l'Administració per a la compra.

 

Una modificació del PGOU, com hem assenyalat en altres ocasions, és un tràmit farragós i complex, gens ràpid i la prova està en que, tot i ser una modificació estructural,  s’ha de dur a cap tota la tramitació:  exposició publica, avaluació ambiental, etc. i això és una gestió de l'Ajuntament. Per tant, quan estiga acabada i aprovada definitivament, es podrà procedir a expropiar, és a dir, a l'adquisició dels solars.

Mentre eixe procés està duent-se a cap, la Genralitat del PP-Vox ha tret dels pressupostos inversions del Pla Convivint on es contemplava la futura construcció d’un Centre de Dia a Tavernes, amb una consignació prevista entre entre 2 i 3 milions d'euros. Tot i la paralització pel govern PP-Vox de la Generalitat, l'Ajuntament continua els tràmits iniciats en la passada legislatura.