L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dijous, 9 de novembre del 2023

El govern del PP-Vox retalla el 66% de l'assignació per a actes culturals i de promoció del monestir de Santa Maria de Valldigna

 

 

El govern del PP-Vox de la Generalitat dóna una forta retallada a les subvencions que fins ara servien per a dur a cap la ingent quantitat d'esdeveniments culturals que el Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna ha acollit durant l'etapa del govern del Botànic (PSOE-Compromís-Podem).

La retallada en el pressupost de la nova Generalitat  és de gran magnitud, en concret es retalla el 66% de l'assignació que hi havia fins ara aprovada i passa dels 120.000 euros que subvencionava el govern del Botànic a 40.000 del govern PP-Vox.

 

Concert de música medieval: interpretació del "Llibre Vermell"pel grup de Carles Magraner
 

I ho notaran els veïns i veïnes de la Valldigna, assistents assidus als actes, però també molts valencians i valencianes que hi acudien atrets per la qualitat dels espectacles de tot tipus però,  més que ningú ho notarà la Mancomunitat de la Valldigna que havia aconseguit de la Generalitat del Botànic que li cedirà la programació cultural, cosa que permetia potenciar i posar en valor el monestir, sobre tot a través del CIMM (Centre Internacional de la Música Medieval), que té la seu al monestir.


 "Cantigas de Santa Maria" com a celebració del 800 aniversari d'Alfons X el Savi

La conselleria dirigida pel conseller Vicente Barrera, de Vox, amb el vist-i-plau del PP com a soci majoritari ha deixat en una  tercera part la partida per a programar actes. Mentrestant, llegim en la premsa que no té cap problema a concedir 300.000 euros a una entitat taurina, amb seu a Madrid, per a programar i dur a cap actes taurins a les terres valencianes. I com no, amb el vist i plau del PP.
 
 
El Festival Internacional Medieval infantil, una activitat del monestir que igual no vorem més
 
 

Una burla a l'Estatut, a la Valldigna, al poble valencià i al mateix monestir "símbol de la grandesa del poble valencià".

L'article 57. I del nostre estatut diu : "


El Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna és temple espiritual, històric i cultural de l'antic Regne de València, i és, igualment, símbol de la grandesa del Poble Valencià reconegut com a Nacionalitat Històrica.

La Generalitat recuperarà, restaurarà i conservarà el monestir i en protegirà l'entorn paisatgístic. Una Llei de Les Corts determinarà el destí i utilització del Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna com a punt d'encontre de tots els valencians i com a centre d'investigació i estudi per a recuperar la història de la Comunitat Valenciana. 

 

Arianna Savall i Petter Udland Johansen (Conjunt Hirundo Maris) obriren la programació del 2021 

Però l'article estatutari no té cap valor per al govern del PP-Vox de la Generalitat.  És normal que Vox prenga eixa decisió després que, en la passada legislatura, va votar en contra de la llei que regula la gestió del monestir, però que ho faça amb el vistiplau del PP... per a què tanta monserga que ens dóna amb la defensa de les senyes d'identitat valencianes? Què ha fet? Consentir-ho, segrestat per Vox!

I des de la Generalitat que diuen de la retallada?  Ah, què bé. Que cal retallar en tot!  
 
En tot?  No,  en tot no, ja hem dit que hi ha 300.000 euros nous a l'entitat taurina de Madrid, i altres subvencions a entitats secessionistes que estan en contra de la dignificació de la nostra llengua, mentre s'anul·len subvencions a associacions i entitats que fa dècades que mantenen ferma i viva la flama no només de la llengua, sinó de la nostra cultura i identitat com a poble.