L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dijous, 30 de novembre del 2023

"A un tir de pedra. Les més belles sendes de la Safor" un bon llibre per conéixer les sendes de Valldigna i estimar el nostre paisatge



El llibre "A un tir de pedra. Les més belles sendes de la Safor" ha estat guardonat amb el Premi Artur Osona a la millor guia de muntanya en el marc de la 42a Fira de Muntanya que va tindre lloc al Recinte Firal El Sucre de Vic (l'Osona-Catalunya). Era la IX edició del Premi Editorial del Llibre de Muntanya i va rebre el guardó Xavier Cervera, coautor amb Oscar Martí, Vicent Cervera i David Gomar.

El premi vol reconèixer la tasca dels autors i la de les editorials per a promocionar i divulgar la cultura a l’entorn de la muntanya: la narrativa, els esports de muntanya, les guies, els manuals tècnics, les obres de caire geogràfic, conservacionista o mediambiental, així com les tradicions i el patrimoni natural o arquitectònic.
 
 
Xavier Cervera rebent el guardó a Vic
 
"A un tir de pedra. Les més belles sendes de la Safor", editat per "Edicions del Bullent", és un llibre adreçat a persones amb l’interés o la curiositat per conéixer les muntanyes de la Safor i de la Valldigna. No cal dubtar, i d'ací la nostra voluntat d'informar d'aquest volum, i especialment dirigim aquesta notícia als molts afeccionats que hi ha ací a la Valldigna i als membres del Centre Excursionista que treballa i s'esforça tant per impulsar l'estima a les nostres muntanyes com de mantindre en perfectes condicions els senders.
 
Un volum que recorre descriptivament i amplament els senders de la nostra Valldigna, ben explicats en el llibre  sota tots els aspectes: les sendes i camins de muntanya per les Creus, la Granata, el Racó Joana, les Foies, la senda del Castell, el Penyalba, Aldaia, el Toro, entre moltes altres, són descrites en un llibre on no falten, com el nom palesa, un extens recorregut per tota la variada oferta senderista de la Safor. 
 
A més, uns textos acompanyats per unes esplèndides fotografies, una abundant cartografia i, a més a més, informació addicional en línia, permanentment actualitzada, que us ajudarà a arribar al començament de cada sender, l'inici d'un nou camí per conéixer i estimar les nostres muntanyes.