L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

divendres, 24 de novembre del 2023

L'equip de Bolomor rep avui a Gandia el Premi d'Investigació per la tasca duta a cap en el jaciment

 
Equip de Bolomor 2023

Avui tindrà lloc el lliurament del Premi d'Investigació atorgat pel Grup Radio Gandia  a l'equip d'arqueòlegs que, dirigits per Josep Fernàndez, estudien des de fa més de 30 anys el jaciment de Bolomor  i l'han posat en valor en el món científic fins a convertir-lo en un referent de la prehistòria a nivell estatal i europeu. L'acte tindrà lloc el Teatre Serrano de Gandia, que acollirà la gal·la de lliurament dels Premis Radio Gandia que arriben enguany a la seua 13a edició. Els premis reconeixen la tasca duta a cap per persones, entitats i empreses en favor de la comarca Safor-Valldigna.

 
 

 
 
Un treball molt reconegut, però després de 30 anys el jaciment continua sense Centre d'Interpretació que impulse el seu coneixement a nivell general i popular, al País Valencià i a l'estat.
 

Els premis i reconeixements serveixen de poc si no van acompanyats d’ajuda institucional per impulsar el coneixement general, i que no quede només en els cercles científics i forums especialitzats, sinó que arribe a tota la població.

 

Cal un Centre d'Interpretació que pose en valor i difonga el nostre jaciment i fins ara, és trist però cert, l'Administració no ha ofert cap ajuda perquè siga una realitat. El govern valler de Compromís va comprar el terreny i va iniciar les primeres obres, però calen sobre mig milió d'euros per acabar-les-

 

L'Estat espanyol: 0 (zero euros) en ajudes després de més de 30 anys d’investigació científica i s'han demanat a través de les esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) presentats per Compromís on se sol·licitava una ajuda per a les obres del Centre d'Interpretació. Ni el govern del PP de Rajoy, ni el PSOE de P. Sánchez (per ara) han dedicat cap euro al jaciment.

 

 

Estat actual del Centre d'Interpretació

 

L'última petició de Compromís, pregunta directa al Ministeri de Cultura, la va respondre  l'exministre socialista Miquel Iceta i van ser un conjunt d'excuses per negar l'ajuda. Els impostos dels valencians i els vallers  no són per a revertir-los  mínimament en un jaciment d'importància - ens atrevim a dir - mundial i el seu Centre d'Interpretació. 

 

A Tavernes els problemes sorgits fa uns mesos quan la licitació de l'obra obligaven a donar de baixa l'obra enguany i el nou govern municipal va dedicar els 493.564 € previstos en el pressupost del 2023 per a altres menesters. Hi ha la promesa feta per l'alcaldessa Lara Romero en ple que les obres s'inclouran en el pressupost del 2024. Estarem atents per vore si la promesa s'acompleix.