L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dissabte, 4 de novembre del 2023

La Generalitat consigna 255.000 € en el pressupost 2024 per a la redacció del projecte constructiu de la ronda de Tavernes.

 

La Generalitat ha assignat 255.000 euros para els estudis de la futura variant CV-50 que ha de servir per desviar definitivament el trànsit de vehicles per l'interior del casc urbà de Tavernes. Tot i que es va presentar un projecte de variant de Tavernes, i fins i tot es va valorar el seu cost en més de 25 milions, podem considerar-lo com a la fase inicial i ara queda per concretar el projecte de construcció-execució final. O siga, que la cosa va per a llarg.

Al respecte hem preguntat al regidor responsable d'obres, Josep Llàcer, de Compromís, que ha estat en les últimes legislatures al front de les gestions que va efectuar el govern municipal, fins aconseguir la redacció del traçat final del projecte.

Llàcer ens ha assenyalat que "el projecte que es va presentar, i que inclús tenia una primera valoració del cost, no serveix per a licitar les obres. El projecte redactat defineix quin es el traçat, o siga per on va la ronda CV-50 i els enllaços (Vore el mapa del traçat en la part superior). També disposa dels estudis ambientals per obtindre la DIA (Declaració d'Impacte Ambiental), però falta la redacció del que seria el projecte constructiu de la ronda, amb les unitats  d'obra, per poder licitar i executar les obres". Tal com hem indicat, i amb prou seguretat,  serà amb bastant seguretat un procés de més d'uns quants anys. 

 

 

Què fer de l'actual tram urbà de la comarcal?

Un altre tema a banda, però d'indubtable importància al costat de l'execució de la ronda, és saber quin projecte pensa desenvolupar el nou govern de la Generalitat PP-Vox a través de la Demarcació de Carreteres per millorar el tram de carretera que ara travessa el poble, el tram convertit en les avingudes de Germanies i de la Valldigna. 

A l'hora d'executar millores i solucions, com passa en els platges, l'Ajuntament té nugades les mans. Si en les platges és Costes, ací és Carreteres de la Generalitat qui ha d'aprovar i dur a cap qualsevol obra de remodelació i millora, obres que de fa temps ja calen per les deficiències i problemes que presenta la carretera per dins Tavernes.

La passada legislatura van haver visites de tècnics de la Generalitat i gestions que es van plasmar en la proposta de construir una rotonda, i que seria segons el projecte del tècnics municipals valler. L'objectiu de la rotonda, com la instal·lació de semàfors en punts conflictius de la carretera dins del poble, ha de millorar el trànsit, però després d'un any Carreteres de la Generalitat no ha donat a conéixer cap projecte concret d'execució. ¿Ho farà el nou govern de la Generalitat?